Woman in Red – Göteborg 10 oktober

Välkommen till En kväll med Hjärtat i fokus!

Söndagen den 10 oktober bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Kvällen bjuder på information, inspiration och mycket glädje där insamlingen till forskningen på kvinnohjärtat står i fokus. Vi har tre fantastiska & inspirerande kvinnliga föreläsare som kommer att prata om vårt kvinnliga hjärta. Katarina Steding-Ehrenborg som pratar om hur man gör för att vara hjärtsmart, Annika Rosengren som berättar om kvinnlig hjärtsjukdom och Paula Warfvinge som pratar om hur du tar hand om ditt psykologiska hjärta. Assistanshundskolan är också med under kvällen.

Vi får härlig & fartfylld underhållning med Karin Funk, Amaze on Stage, Tenori och Isak Widmark.

En fantastisk kväll med intressant information och mycket glädje! 

Program

Konferencier: Frida Zetterström, frilansjournalist och Åsa Lövgren Janson, ambassadör 1,6 & 2,6 miljonerklubben

17.00 -18.00 Serveras enkla vegetariska Smaker från Noot Restaurangen, ett glas vin, kaffe & tryffel.  Ett glas bubbel serveras i pausen.

18.00 – Åsa, Karin och Frida hälsar välkomna

Konsten att vara hjärtsmart

Katarina Steding-Ehrenborg är legitimerad fysioterapeut och docent i experimentell klinisk fysiologi. Hon bedriver forskning på träning som medicin för att förbättra behandling av patienter med hjärtsjukdom. Råd om hälsa kan ibland vara direkt motstridiga. Ibland är choklad nyttigt, ibland är det farlig. Likaså alkohol och salt. Träning verkar däremot alltid anses vara bra, men hur mycket måste man träna? Och är stillasittande lika farligt som att röka, och i så fall varför? Dessa frågor, och några till kommer redas ut och besvaras under föreläsningen

Finns det en speciell sorts kvinnlig hjärtsjukdom?

Annika Rosengren är professor i medicin vid Göteborgs universitet. Hon kommer att tala om likheter och skillnader mellan män och kvinnor i riskfaktorer, förekomst och prognos med avseende på hjärt-kärlsjukdom. Är likheterna större än skillnaderna eller finns det en speciell sorts kvinnlig hjärtsjukdom?

Hur tar du hand om ditt psykologiska hjärta?

Paula Warfvinge arbetar som samtalsterapeut och erbjuder individuella samtal och parterapi. Hon är beteendevetare, diplomerad kognitiv beteendeterapeut och mindfulnessinstruktör. Paula bedriver förutom traditionella samtal i hennes lokal på Clarion Hotel Post även samtalsterapi på telefon och digitalt. Hon har även Walk & Talk / Runtalk och Kalla bad. Hon kommer under kvällen att prata om vägen till att leva livet fullt ut och ge er nycklar till att må bra utifrån det psykologiska hjärtat.

Karin Funk är sångerska, musikalartist, konferencier, producent och kreatör. Hon har bland annat medverkat i musikalklassikerna Mary Poppins och Chess på GöteborgsOperan, The Phantom of the Opera och Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm. Karin har vid otaliga tillfällen varit frontsångerska och showartist i kända showprouktioner. Karin har släppt två egenskrivna låtar: Take Wing och Alltid nära dig.

AmazeOnStage Den kvinnliga artisttrion AmazeOnStage har tillsammans stor erfarenhet av underhållningsbranschen! De har stått på show-, musikal- och konsertscener runt om i Sverige och ute i världen. Proffsigt och vackert levererar trion eleganta, trendiga shower och konserter i en spännande mix av pop, rock, jazz med inslag från den klassiska musikgenren. Trion rör sig med lätthet genom de olika stilarna vilket ger en stor musikalisk bredd för publiken att njuta av.

Tenori, Den engelsk-svenska tenorgruppen TENORI har sedan 2003 gjort succé i Storbritannien, Sverige och internationellt. Det som kanske framför allt varit utmärkande för TENORI är att man hela tiden kunnat presentera riktiga operasångare och musikalartister med erfarenhet från opera- och konserthus, the West End, skivinspelningar och TV-produktioner, oavsett om det gällt arenakonserter, öppningsceremonier, bröllop eller företagevents. TENORI frontas av grundaren, den prisbelönte engelske tenoren Alexander Grove, och den svenske tenoren Kalle Leander. Gruppen framträder numera som både duo och trio.

Isak Widmark är multiartisten från Göteborg som alltid strävar efter de berörande faktorerna, vare sig det är på scen eller som musikproducent. Med turnéer i Europa, Asien och USA i ryggen har intressant erfarenhet skapats som också smittar av sig i musiken.

Modevisning med kläder från Venti Nove.

Assistanshundskolan drivs av tre kvinnliga företagare, Anette Johansson, Carin Sandersnäs och Jenny Lindgren, med bred kompetens i ämnet ”hund som hjälpmedel”. Assistanshundskolan föder upp och utbildar hundar som är redo att hjälpa personer med olika slags funktionsvariationer. Dessa fantastiska hundars närvaro bidrar till ett ökat välmående så väl fysiskt som psykiskt

Lotter finns att köpa underkvällen med fina priser, allt till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Varmt välkomna!