Författarkryssning på Östersjön

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Välkommen ombord 22-23 oktober 2017

Succén upprepar sig och det är dags att boka in årets Författarkryssning! 

Häng med på en lyxig 23-timmarskryssning med inspirerande föreläsare, god mat, rolig shopping och nya bekantskaper!

Möt och mingla med:
Mari Jungstedt, Carl-Jan Granqvist, Theodor Kallifatides, Anneli Jordahl, Henrik Ennart, Birgitta Ohlsson, Stefan Einhorn och Ingemo Bonnier.

 

Värdinna ombord är förstås Alexandra Charles och kvällens underhållning blir en överraskning! Två av Sveriges bästa dansare och musikalartister, Rennie Mirro och Karl Dyall, gästar Leif Kronlunds Storband på scen.

Konferencier är Lotta Gröning.
Lotta är journalist, debattör och historiker från Norberg.


Handla böcker och få dem signerade av författarna ombord. På kvällen njuter vi kungligt av en lyxig 3-rätters a la carte middag inkl vin.


Taxfree shopen är laddad med de senaste godsakerna och naturligtvis får du en liten goodiebag med dig hem! 

Så skynda dig att boka in årets Författarkryssning 22-23 oktober för platserna är begränsade!

 

Föreläsare, artister och konferencier

Klicka på författarens titel för mer info!

 

 
     

Priser och fakta

Fartyget Cinderella

Viking Cinderella är Östersjöns största nöjespalats och helt perfekt när du vill åka iväg på kryssning ett dygn i skärgården. Ombord väntar sköna spabehandlingar, taxfreefynd och en förvandlad nöjesdel med ny vinbar, nattklubb med maffigt dansgolv och nya restauranger. I Viking Cinderellas spaavdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak ("isdopp"), pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Kerstin Florian-produkter. I entréavgiften ingår alla faciliteter men önskas behandling tillkommer den kostnaden.

 

Cinderellas seglingstider

Sö 22/10 Avgång från Stockholm, Stadsgårdskajen kl. 18.00

Må 23/10 Ankomst till Stockholm, Stadsgårdskajen kl. 15.15

Anslutningsbussar

Vi kan erbjuda anslutningsresor med Viking Lines anslutningsbussar från många orter.

Priser

I nedanstående priser ingår:

  • Del i Insidehytt. Prisex när två delar hytt
  • Välkomstdrink
  • Trerättersmiddag med vinpaket och kaffe/te
  • Bufféfrukost
  • Kaffe, te och frukt i pausen på dag två
  • Föreläsningar och aktiviteter ombord

Prisexempel för medlemmar: 

1889:-

Prisexemplet gäller avresa 22/10 2017. För dig som inte är medlem i 1,6-miljonerklubben tillkommer 200:- och prisexempel är 2089:- person.

 

Bokförsäljning

Ombord har du möjlighet att handla av föreläsarnas böcker och få dem signerade.

 

Biljetter

Boka via team8@vikingline.com eller telefonnummer: 08-452 40 20. 
Uppge bokningskoden: INSPIRA

Se även www.vikingline.se/tema för mer info.
Öppettider; måndag-fredag kl.09.00-17.00. Uppge bokningskod; INSPIRA.

Är ni intresserade av att boka en hytt för flera än två personer – hör med Viking Line vid bokningstillfället så får ni prisuppgift.

 

Mer om våra föreläsare, artister och konferencier

 

Mari Jungstedt

Mari Jungstedt har en bakgrund som journalist inom radio och tv. Hon har etablerat sig som en av våra mest framgångsrika författare och hennes böcker har sålt i över fyra miljoner exemplar enbart i Sverige och utkommer i ett tjugotal länder. Tidningen The Times har kallat henne "One of Scandinavia's best crime writers". Läsare som älskar Mari Jungstedts Gotlandsdeckare får nu möjlighet att även följa Sara Moberg och Kristian Wede på Gran Canaria.

Aktuell med deckaren ”Det förlovade landet” i Gran Canaria serien.

 

 

Carl-Jan Granqvist

Född i Hidinge, Närke 1946. Fil. Dr. H.c. Örebro Universitet, Professor em. vid Stavangers Universitet, f.d. gästgivare, vinimportör, entreprenör, skribent, underhållare, styrelseledamot och medlem i flera akademier. Ja, Carl Jan omger sig med många verksamheter men ser sig mera som en transformator än ett nav. Han är också varumärket "Carl Jan", känt sedan länge. Numera står det på etiketten till ett vin han importerar. Äger och driver Saxå Herrgård beläget mellan Grythyttan och Filipstad.

  

Theodor Kallifatides

Theodor Kallifatides föddes i Grekland 1938 och flyttade till Sverige 1964.  Vid sidan av sitt författarskap har Theodor arbetat med tidningar och tidskrifter samt översatt författare som August Strindberg, Ingmar Bergman och Lars Norén till grekiska. Han har utgivit ett trettiotal skönlitterära verk och tilldelats ett stort antal priser. År 1992 fick Theodor Kallifatides Hans Majestät Konungens medalj, 8:e storleken i Serafimerordens band. Aktuell med boken ”Med sina läppars svalka” om Elena som speglar Greklands historia och kärleken som håller livet upprätt, trots den hemlighet som plågar Elena.

 

Anneli Jordahl

Anneli Jordahl, född 1960, är författare och journalist som har skrivit flera uppmärksammade fackböcker och kritikerhyllade romaner. Hon är litteraturkritiker i Aftonbladet och Sydsvenska Dagbladet samt föreläsare i klass- och genusfrågor, svensk arbetarlitteratur och samtidsprosa. 

Aktuell med nya romanen ”Hundarna i Lafayette” som handlar om att bli så stark att man förmår vara delaktig i det som sker och att inte vara ensam i världen om en dröm om upprättelse.  

 

 

Henrik Ennart 

Henrik Ennart är vetenskapsjournalist och författare till flera böcker där han undersökt frågor kring mat, hälsa och åldrande, bland annat ”Åldrandets gåta”, kokboken ”Den blå maten” med Niklas Ekstedt och ”Sjukt hus” om pengarullningen vid Nya Karolinska. På senare tid har han även fördjupat sig i kopplingen mellan tarmbakterier och psykisk hälsa.

 

Birgitta Ohlsson

Bigitta Ohlsson är född 1975, är en av Sveriges mest profilerade politiker. Hennes starka engagemang för rättvisa och feminism är brett och välkänt.

Bokaktuell med ”Duktiga flickors revansch” där Birgitta Ohlsson går ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".

 

Stefan Einhorn

Stefan Einhorn är professor och ordförande i Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet. Han är också föreläsare samt författare, senast till romanen Pappan.

 

Ingemo Bonnier

Journalist med fokus på hälsa och medicin som senast författat Livspusslet samt Lyckomyten – en arg bok om lycka. Nu bokaktuell med Hjälp, vi måste tala om rädsla som handlar om våra rädslor och hur vi genom att prata om dem gör dem mer hanterbara och lättare att leva med.

 

 

Lotta Gröning

Lotta Gröning är politisk journalist som brinner för demokrati och yttrandefrihet. Hon är inte rädd för att sticka ut hakan. ”Jag har alltid varit lite besvärlig”.

Lotta började sin yrkesbana som reporter på olika lokaltidningar, pluggade sedan i Uppsala och har en filosofie doktorsexamen i historia. Aktuell med projektet Semla – smart, elektronisk, lärande, medborgarskap och ansvar – om digitaliseringens effekter på samhället tillsammans med professor Elin Wihlborg vid Linköpings universitet.

 

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Kära läsare: Det har varit en  innehållsrik fantastisk höst! Just nu lanserar vi vår receptsamling Minnenas Mat till förmån för Alzheimerforskning. Minnenas Mat kan beställas via vår webbshop eller köpas på... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89