Mäns våld mot kvinnor i Sverige och i EU

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

När:Måndagen den 3 juli 2017 kl. 17.00 – 17.45
Plats:Europahusets Paviljong
Pris:Gratis inträde

Var tredje kvinna i EU uppger att de någon gång utsatts för fysiskt eller sexuellt våld. 2017 har EU-kommissionen ett särskilt stort fokus på mäns våld mot kvinnor. Nu när halva året har gått vill vi diskutera vad som gjorts och vad vi har kvar att göra.

Varje sommar nås vi av rapporter om våldtäkter och ofredande på festivaler och liknande. Det är skrämmande. Ännu mer skrämmande är att det bara är en liten del av problemet. Våld och kränkningar mot kvinnor sker året runt (oftast i hemmet) och drabbar kvinnor i alla åldrar och i alla samhällsskikt. Mäns våld mot kvinnor är en stor tragedi för kvinnor och barn som drabbas, men det är också ett tecken på ett stort strukturellt problem. Trots att det satsats stora pengar på att få våldet att minska, så gör det inte det. Var fallerar system? Att få stopp på våldet är en förutsättning för ett jämställt samhälle och därför en angelägen fråga för 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Medverkande:

Anna Maria Corazza Bildt, ledamot, EU-parlamentet
Alexandra Charles, ordförande, 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Carin Götblad, regionpolischef, Polisen
Maria Andersson, generalsekreterare, RFSU
Louise Lindfors, ordförande, Fredrika Bremer-förbundet
Zandra Kanakaris, ordförande Unizon
Camilla Wagner, moderator, Klara K

Klicka här för att anmäla dig

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Musik ska byggas utav glädje!: Av glädje bygger man musik! Ja, ni hör ju själva underbara Lill Lindfors rader som verkligen är glädje, såväl för öronen som för själen. Precis som all kultur är och för mig personligen ligger musi... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
Coala LifePeptonic Mediacal ABScandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.comvikinglinevikingline