Hälsodagen i Norrtälje

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Rörelse för kropp och själ
Teori och praktik med livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius & yogainstruktör Denise Keyser

      

Mai-Lis Hellénius håller en föreläsning på temat senaste nytt om fysisk aktivitet och hälsa och leder ett medelintensivt gympapass som tränar kondition, styrka och smidighet. Vi får både i teori och i praktik veta hur rörelse kan göra oss piggare, gladare och friskare.

Mai-Lis Hellénius är "livsstilsprofessor".  Den officiella titeln är professor i allmänmedicin, med inriktning mot kardiovaskulär prevention, vid Karolinska Institutet i Stockholm. Hon leder också gympa inom Korpen sedan 43 år tillbaka och har skrivit ett flertal böcker inom hälsa och livsstil. Hennes senaste bok Livsviktigt finns att köpa under evenemanget.

Vi startar med en föreläsning med Mai-Lis, därefter blir det paus och då bjuds det på förfriskningar, t ex frukt. Du har också möjlighet att köpa Mai-Lis böcker samt prata med yogainstruktören Denise. Mai-Lis leder sedan ett träningspass. Du kan delta bara på föreläsningen om du vill. Slutligen blir det ett pass medicinsk yoga med Denise Keyser, verksamhetsledare på Atmajala Yoga i Norrtälje. Rörelserna går utmärkt att utföra sittande på stol så du som har begränsad rörlighet kommer att få en sådan.

Hålltider:

13:00-13:40  Föreläsning med Mai-Lis Hellénius

13:40-14:00  Paus med gratis förfriskningar och möjlighet att köpa böcker och boka yogapass

14:00-15:00  Medelgympapass med Mai-Lis Hellénius

15:00-15:30  MediYogapass med Denise Keyser 

Klädsel: Träningskläder och bra skor. Var gärna omklädd redan till föreläsningen om du ska vara med på träningen. Ta med yogamatta du som har, övriga får låna.

 

Anmäl dig här!


Varmt välkommen!

Samarbetspartners: Friskis&Svettis samt Sensus studieförbund, båda i Norrtälje

Sponsor av förfriskningar: Ica Kvantum Flygfyren i Norrtälje


Inbjudan (pdf)

När:Söndagen den 17 september kl 13:00 - 15:30
Plats:Friskis&Svettis lokaler i Hangaren på Sportcentrum, Gustav Adolfs väg 51, Norrtälje
Pris:50 kr för alla
Övrigt:Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till någon annan.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika