Seminarium i Göteborg

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Varmt välkomna till en intressant och inspirerande kväll om ögon, hjärta, proppar, mersmak för livet, humanitärt arbete blandat med flärd och sång.

Förmaksflimmer och blodproppar, varför man får det och hur det kan undvikas? Nordisk kost, för hållbar hälsa och balans. En kväll om ögon, hjärta, proppar, mersmak för livet och humanitärt arbete blandat med flärd och sång.

Annica Ravn-Fisher Kajsa Asp Marita Andersson
Grönlund
Karin Funk Helen Bergendahl

 

Klicka här och anmäl dig!

 

17.30 Registrering – kaffe och wraps serveras. Vin går att köpa till.
18.00 Åsa Lövgren Janson, 1.6miljonerklubbens ambassadör hälsar välkommen.
18.00 Proppsjukdom
Annica Ravn-Fischer MD, PhD, Specialist i Kardiologi och Internmedicin, Överläkare Kardiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhus, kommer att prata om förmaksflimmer, venös tromboembolism och andra vaskulära sjukdomstillstånd. Hon kommer även att prata om blodproppar, varför man får det och hur det kan undvikas.
18.45 Womens Health Movement
Kvinnors hälsosituation i Indien är katastrofal. Var tionde minut dör en kvinna i Indien på grund av förlossningskomplikationer, spädbarnsdödligheten är hög och många kvinnor är undernärda samt lider av järnbrist.

Målsättningen med projektet Hand in Hand är att förbättra hälsosituationen för 25 000 kvinnor i 50 fattiga distrikt på landsbygden i den indiska delstaten Madhya Pradesh. 

Hand in Hand bekämpar fattigdom genom entreprenörskap och genom att utbilda framförallt kvinnor i att starta små företag.  Tack vare inkomsten de får kan försörja sig själva och sina familjer. 1.6miljonerklubben samarbetar med Hand in Hand för att förbättra rådande hälsosituation för kvinnor i Indien. Helen Bergendahl från Hand in Hand berättar mer om projektet.

Sång är HÄLSA med sångerskan Karin Funk.

19.10 Paus
19.30 Nordisk kost – för hållbar hälsa och balans 

En bra balans av träning, mat och sömn ger hälsa och energi. Den nordiska varianten av medelhavskost har lika positiv effekt som originalet och bidrar bland annat till stabilt blodsocker, blodfettsbalans och sundare vikt.

Du blir vad du äter, så hur kan dina vanor hjälpa dig att locka fram ditt bästa jag?

Hur får du hjärnan att fungera som allra bäst? Och hur farligt är det egentligen att sitta stilla?

Kajsa Asp,legitimerad dietist, journalist och författare, ger oss kunskap och inspiration kring hur livsstilen påverkar dig och hur du med enkla knep kan hämta kraft i balanserade vanor kring mat, träning och återhämtning och nå de resultat du vill ha.

20.00 Ögon

Marita Andersson Grönlund, docent, universitetsjukhusöverläkare, arbetar inom Ögonsjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg  och hon leder en forskargrupp inom området "Förvärvad och genetisk påverkan av ögats tillväxt och synfunktion".

Marita kommer att ge oss en exposé över de  ögonsjukdomar som är vanliga när vi blir äldre - katarakt, glaukom och åldersrelaterad makulopati. Vilka symptom skall vi vara observanta på och vilken behandling finns?  Kan vi förebygga dem?
20.45 Modevisning och sång av Karin Funk
Modestugan visar några av sina härliga höstkreationer och Alina Design visar hattar.
 

Tack för ikväll

När:Torsdagen den 5 oktober kl 18:00 - 21:00
Plats:Hotell Waterfront, Adolf Edelsvärds Gata 10(vid Sjömagasinet)
Pris:295 kr för medlemmar, 345 kr för övriga
Övrigt:Anmälan är bindande. I priset ingår wrap, vatten, kaffe med chokladbit.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika