Höstseminarium i Göteborg 18 oktober

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Välkomna till en inspirerande och intressant kväll med information om hur du kan vaccinera dig mot TBE och lunginflammation. Marjut Sohlman, ortoped och överläkare informerar om benskörhet och artros. Hon ger oss tips och tricks om hur man kan undvika operation. Lisa Brandin, överläkare, kardiolog, informerar om diabetes. Vi träffar också skådespelerskan Jessica Zandén som talar om kvinnligt konstnärskap under tre generationer.

 

                  

           Jessica Zandén           Lisa Brandin           Marjut Sohlman Carlström

Anmäl dig här!

PROGRAM:

Diabetes – en hjärtefråga, Lisa Brandin, överläkare i kardiologi på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Att drabbas av komplikationer vid typ 2-diabetes är vanligt. Hjärt-kärlsjukdom är upp till fyra gånger vanligare hos personer med typ 2-diabetes än hos befolkningen i övrigt. Vad kan man som typ 2-diabetes patient göra själv för att minska risken för hjärt-kärlsjukdom och andra komplikationer. Denna föreläsning arrangeras i samarbete med Boehringer Ingelheim AB.

 

Tre kvinnliga konstnärskap under 1900-talet. Jessica Zandén är skådespelare, välkänd från teater, scen, TV och film. Jessica kommer att tala om kvinnligt konstnärskap under tre generationer. Hennes mormor Gladys, hennes mor Joy Zandén och sig själv Jessica Zandén. Det är aldrig för sent att börja tro på sig själv och sin egen skapande kraft. Trots den tid man lever i, trots mental ohälsa och dåligt självförtroende. Personlig sårbarhet, ärftlighet och den miljö vi lever i formar oss alla. Hur kan depression påverka det egna skapandet och känslan av värde."

 

”Ut i det fria” - Information om TBE, lunginflammation och vaccination.      Antalet smittade av TBE stiger i Sverige . En förutsättning för att TBE minskar är att skydda sig mot den. Lunginflammation kan komma plötsligt kan du också vaccinera dig mot. 1,6 och 2,6-miljonerklubben är samarbetar med ”Ut i det fria”, ett initiativ från Pfizer. Eva-Lotta Berndtsson och Charlotte Holmström från Pfizer informerar om TBE, lunginflammation och vaccination.  TBE är en fästingburen virussjukdom och antalet smittade av TBE stiger i Sverige. Fallen varierar något mellan åren men trenden är ökande. En förutsättning för att TBE ska minska i Sverige är att det finns kunskap om sjukdomen och hur man skyddar sig mot den.  Lunginflammation är en infektion i luftvägarna som kan komma helt plötsligt ibland som en komplikation till förkylning eller i samband med influensa. Ingår du i riskgrupp och behöver du vaccinera dig? Hagakliniken finns på plats för den som vill vaccinera sig.

 

Artros  - tips och tricks för att undvika operation , Marjut Sohlman Carlström, MD, M.B.A Ortoped, Överläkare Ortho Human AB; Sturebadet Health Care, informerar om benskörhet, artros och vad man kan göra för att undvika operation.

  

       

När:18 oktober, kl 17.30-20.30
Plats:Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73
Pris:Pris: 295kr medlem, 350kr icke medlem
Övrigt:I priset ingår wrap och kaffe. Möjlighet att köpa till ett glas vin/öl finns.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Sommaren närmar sig: Vid en festlig, traditionsenlig ceremoni på Skansen den 6 juni, på Sveriges Nationaldag, fick 1,6 & 2,6 miljonerklubben motta en fana från Hans Majestät Kung Carl XVI Gustafs hand. Vi är förstås... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
MylanHemfridArcameaBioGaiaGedeon RichterPfizer ABiZafeAmgen ABBayerSaxå BrukVinkällaren GrappeCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMatkomfortStar for life i Sydafrika