Välkommen till årets Höstseminarium i Gävle 5 november

Måndagen den 5 november är du välkommen till årets höstseminarium i Gävle med 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Då får du möjlighet att lära dig mer om kvinnor och hälsa. Den nya jubileumsboken ”Kvinnor och hälsa, så mycket bättre”, kommer att presenteras. Boken är skriven av ett 20-tal medicinska experter och två av dem medverkar på seminariet:  medförfattarna, Aino Fianu Jonasson, docent i gynekologi och Britt-Marie Landgren, professor emerita i gynekologi och obstetrik. De  kommer att berätta mer om sina kapitel i boken. 

Christina Rodrigo, specialist inom allmänmedicin talar om att hjärt-kärlsjukdom är upp till fyra gånger vanligare hos personer med typ 2 diabetes. Aino Fianu Jonasson, gynekolog, tar upp problem och sjukdomar som inte är livsavgörande, men som kan sänka livskvaliteten. Britt-Marie Landgren är gynekologen som ser gynekologin som en del av en större helhet, det handlar om kvinnans hela hälsa. 

Anmäl dig här!

          Christina Rodrigo   Britt-Marie Landgren   Aino Fianu Jonasson    Jill Taube

Program

17.00 Registrering
17.30 Finger food-buffé

18.20-19.00 Christina Rodrigo, specialist inom allmänmedicin, Husläkarna i Österåker: ”Hjärt-kärlsjukdom hos kvinnor med diabetes 2.” Att drabbas av komplikationer vid typ 2-diabetes är vanligt. Hjärt-kärlsjukdom är upp till fyra gånger vanligare hos personer med typ 2-diabetes än hos befolkningen i övrigt. Christina Rodrigo lämnar tips om vad man som typ 2-diabetespatient kan göra själv för att minska risken för hjärtkärlsjukdom och andra komplikationer. Denna föreläsning arrangeras i samarbete med Boehringer Ingelheim AB.

19.00-19.30 Paus, kaffe och frukt

19.30-20.10 Jill Taube, psykiatriker, författare, föreläsare och dansinstruktör. Aktuell med det populära DansSteget. Nödvändigheten i att dansa – ”Hur Kerstin Thorvall använde dansen för att överleva!”

20.10-20.30 Jubileumsboken ”Kvinnor och Hälsa, Så mycket bättre!” presenteras. 
Britt-Marie Landgren, professor obstetrik och gynekolog: Könshormoner till nytta och glädje, men också ett problem.

20.30- 21.10 Aino Fianu Jonasson, docent obstetrik och gynekolog: ”Kvinnors förbisedda vagina”. Aino Fianu Jonasson tar upp problem och sjukdomar som inte är livsavgörande, men som sänker livskvaliteten. Exempelvis inkontinens och torra slemhinnor. Aino Fianu Jonasson har specialiserat sig inom urininkontinens och vaginal atrofi. Hon ansvarar för kvinnoforskningsenheten på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Denna föreläsning arrangeras i samarbete med Peptonic.

21.15 Tack för ikväll

Under kvällen kommer det säljas lotter till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa så ta gärna med kontanter.