Woman in Red - Gävle

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

OBS! Eventet är nu fullbokat!

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus

Den 4 mars på Clarion Hotel Winn Konferens i Gävle, bjuder Woman in Red på information, inspiration och mycket glädje. Mars månad är 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ”hjärtmånad” med kvinnohjärtat i fokus. Då pågår kampanjen Woman in Red runtom i landet. Tre medicinska experter inspirerar oss. 

Docent Carin Muhr berättar om hur hjärtat och hjärnan samspelar. Kärlkirurgen och forskaren Khatereh Djavani Gidlund, sätter oss in i fönstertittarsjukan – vad det är och hur den behandlas och Jinan Al-Rahma, kardiolog med GUCH inriktning. Clarissa Krabbe bjuder på sång och musik. Sist får vi veta hur trenderna inom hår och mode blir.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänhet inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. #wir2019

         

         Carin Muhr       Khatereh Djavani Gidlund  Jinan Al-Rahma      Clarissa Krabbe

 

Anmäl dig här! 

Program 

17.00 Registrering samt bjuds det på wraps

18.20 Karin Henriksson, kontaktkvinna i Gävle, hälsar välkommen

18.30 Carin Muhr, Docent i neurologi, överläkare: "Hjärnans hjärta- en hjärtefråga". Funderingar kring hjärnans och hjärtats spännande samspel och dess betydelse för vår hälsa. Nya och nygamla tankar kring begrepp som hjärnans formbarhet, våra tankemönster, livsstil och epigenetik/gener, mindfulness och meditation- vad händer egentligen i hjärtat och hjärnan?

19.00 Khatereh Djavani Gidlund, överläkare, sektionschef kärlkirurgi, Gävle sjukhus: "Fönstertittarsjuka, kärlkramp i benen -symtom, orsak och behandling". Fönstertittarsjuka beror på uttalad åderförkalkning. Det är förträngningar i pulsådrorna till och i benen som ger symtomen. Kärlförträngningarna hindrar att benmusklerna får tillräckligt med blod och syre när de jobbar, och det ger smärtor i benen.

19.30 Jinan Al-Rahma, kardiolog, "GUCH mottagning eller medfött hjärtfel"

20.00 - 20.20 Paus, kaffe och frukt

20.20 Clarissa Krabbe, känd från musikalen Ghost, underhåller

20.40 ”Hår och mode” från Noomi och Fico

21.15 Tack för ikväll!

 

Försäljning av pins, böcker etc sker på plats

     

När:4 mars 2019, kl 17.00- ca 21.15
Plats:Clarion Hotell Winn Konferens, Norra Slottsgatan 6, Gävle (vid Stortorget vid Espresso House)
Pris: 225 kr för medlemmar, 275 kr för övriga
Övrigt:Wraps, kaffe och frukt ingår i priset. Försäljning av vin på plats.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Gå för hjärtat tillsammans med oss!: Kära medlemmar, Vilken märklig tid vi lever i! Mycket är tungt men annat är positivt. Vi vet att vi går igenom en historisk epok, som länge kommer att leva i folks medvetande. Idag... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520