Höstseminarium i Västerås

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Tre röster inför hösten

1,6 & 2,6 miljonerklubben bjuder in till ett intressant event som inspirerar och ger energi inför hösten. 

Den 8 oktober kommer Carina Carnlöf, universitetssjuksköterska/Med.Dr på tema Hjärta och Kärl vid KI, att informera om sin forskning och resultat på förmaksflimmer och förmaksarytmier. Författaren Lina Forss, dotter till finansmannen Wictor Forss,  debuterade med den delvis självbiografiska romanen Vildängel. Författaren Ann-Christine Kihl reflekterar över de anhöriga som vistas i ett vacuum runt en psykiskt sjuk människa.

Anmäl dig här, sista anmälningsdag 5 okt.

 

      

      Carina Carnlöf                    Lina Forss                  Ann-Christina Kihl

PROGRAM 

18.00 - 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ambassadör Britt Eriksson hälsar välkommen.

Carina Carnlöf, universitetssjuksköterska/Med.Dr på Tema Hjärta och Kärl, Karolinska universitetssjukhuset, ville undersöka hur förhållandena såg ut i Sverige. De senaste åren har hon utifrån ett genusperspektiv forskat på handläggningen av personer med förmaksarytmier och förmaksflimmer samt hur de upplever sin hälsorelaterade livskvalitet. Carina berättar om sin forskning och resultat hittills. 

Lina Forss - författare, Feelgood är ett tryggt kvinnorum - med tid att trösta barn som slutat tro på tomten/parera ex-mäns tolkning av papparollen/kväva längtan efter kärlek/laga punka/väja för svekfulla män/drunkna i släktens goda råd/hantera inkompetenta chefer. Vardagshjältinnan lever, rasar och reser sig ur askan, om än med sotiga knän. Varför försöka fatta patriarkatet, när det är roligare att peppa matriarkatet? ”Rakt ned i mörkret med gott humör. Som ett riktigt bra Sommarprogram!” beskrev DN och Aftonbladet Lina Forss självbiografiska roman Vildängel.  

Sally Ann-Christine Kihl är en svensk journalist och författare, har varit journalist på Vestmanlands Läns Tidning. ”Vi springer med tomma händer, snubblar, letar i mörkret efter dem vi håller av för att ropa att livet visst är värt att leva. Väntar med skräcken drypande längs ryggraden. Ann-Christine Kihl reflekterar över en bortglömd grupp: de anhöriga som vistas i det stumma vacuumet runt en psykiskt sjuk människa.”

Kl 19.30 - Mingel och förtäring

Kl 21.00 - Tack för ikväll!

När:8 oktober, kl 18.00 - 21.00
Plats:Västmanlands Läns Museum och Västerås Konstmuseum, Karlsgatan 2
Pris:250 kr för medlemmar/ 275 kr icke medlem
Övrigt:Lätt förtäring ingår i priset. Anmälan är bindande.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520