Höstseminarium i Uppsala

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Bli vän med din hjärna

Den 30 september får vi tillsammans med Uppsala guiden Anna-Karin Westerlund, göra en intressant kvinnohistorisk vandring om berömda kvinnor i Uppsala. Dessutom kommer Åke Pålshammar, neuropsykolog, att på ett underhållande sätt berätta om hjärnans roll vid beteenden och känslor, minnen och tankar, utveckling och personlighet? Vad händer när något inte fungerar?

 

                                       Åke Pålshammar

Anmäl dig här! Sista anmälningsdag 25 sept.

PROGRAM 

17.30 – ”Berömda kvinnor i Uppsala”. Vi träffas utanför Katedralkaféet vid Domkyrkan. Tillsammans med Anna-Karin Westerlund, Uppsala guide, påbörjar vi en kvinnohistorisk vandring. Vi promenerar i Uppsalas finrum i området kring Domkyrkan och ni får höra om några kvinnliga pionjärer som verkat inom stat, kyrka, sjukvård och universitet. Kvinnosakskvinnor passerar också revy liksom några författare och skribenter.

18.30 Katedralkafeet: wraps och kaffe/te

19.00 Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala Universitet, ”Bli vän med din hjärna”. Vad vet vi om hjärnans roll vid beteenden och känslor, minnen och tankar, utveckling och personlighet? Vad händer när något inte fungerar? Vad vet vi om hjärnan vid depression och utbrändhet, minnes- och uppmärksamhetsproblem, vid åldersrelaterade störningar demenssjukdomar, Alzheimer.

20-21.00 Frågetävling med vinstutdelning

21.00 Avslut

När:30 september kl 17.30-21
Plats:Katedralkaféet, Domkyrkoplan 7, Uppsala
Pris:250 kr medlem/ 280 kr icke medlem
Övrigt:I priset ingår lättare förtäring. Anmälan är bindande.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520