Hälsodag i Örebro

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Hälsodag för seniorer i Örebro 

Lördag den 26 oktober har 1,6 & 2,6 miljonerklubben i samarbete med Friskis & Svettis ett program som inspirerar seniorer till livsglädje för kroppen och knoppen.

Verksamhetschef Helena Tranqvist, Friskis & Svettis, informerar om betydelsen av mjukare träning tillsammans med andra seniorer. Alla får prova på cirkelträning, Core och ett mjukare gympapass. Friskis seniorklubb ska vara både en inspirerande träff och träning på samma gång.

Åsa Andersson, forskare vid Örebro Universitet och verksam på geriatriska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro: ”Håll dig på benen!”. Fallolyckor innebär ett stort personligt lidande och många fallskador kan förebyggas med relativt enkla medel för en bättre balans. Åsa Andersson ger förebyggande tips.

        

    Åsa Andresson Foto: A.v.Sydow

Anmäl dig här! Sista anmälsningsdatum är 23 okt.

Program

10.00  Välkomna 

10.10  Helena Tranqvist, verksamhetschef Friskis & Svettis Örebro: Introduktion om träning

10.15   Åsa Andersson, forskare Örebro universitet och verksam på geriatriska kliniken vid Universitetssjukhuset Örebro: Håll dig på benen! 

11.00  Vi testar träning med Friskis & Svettis - välj ett alternativ: (skriv ditt val under Meddelande när du anmäler dig)

Seniorklubben

Mjukare träning, skönare gemenskap. Seniorklubben är för dig som känner att annan träning på Friskis är för tuff. Här får du riktig träning, men aktiviteterna är mjuka, snälla och enkla att anpassa efter din förmåga.

Seniorklubben bygger på seniorer som inspirerar andra seniorer. Det gör att det är enkelt att hitta likasinnande och njuta av den mysiga klubbkänslan. Träningen kommer på köpet. Efter några träffar med klubben kommer du kanske känna dig mindre flåsig under promenaden, tycka det är enklare att knyta skorna och lättare att lyfta matkassen. Seniorklubben är träff och träning på samma gång. Vi får under en timme prova Seniorklubbens båda pass, Cirkelträning och Jympa med stol.

Core soft

Hitta din stabilitet. Din kropps mittpunkt och kärna, din core, består av rygg, magr och sida. På Core soft är det här området i fokus men under passet får du också jobba med stabilitet i alla dina leder, din balans och din rörlighet. Under passet jobbar i natyrliga rörelsemönster, som att böja dig ner, sträcka dig upp och vända dig om.

Core soft är grundträning som ökar din kroppskontroll och förbättrar din hållning. Det gör dig starkare både på träningsgolvet och i vardagen. Du tränar utan redskap men med kroppen som belastning. Nära golvet eller stående. Fokuserat eller fritt, inåtvänt eller utåtriktat. Alltid med guidande ledarskap. På Core soft har du gott om tidatt komma in i varje övning och ledaren har ett extra stort fokus på att hjälpa dig hitta rätt i övningarna. Passet passar extra bra om du är ny, ovan eller om du vill träna i ett ostressat tempo.

12.00   Återsamling för en smoothie, sammanfattning samt rörelselotteri med spännande vinster.

OBS! Glöm inte kontanter till lotteriet.

Ca 12.30    Tack och hej för idag

PS. Gemensam lunch på restaurang Sapore för den som önskar. Vi äter pasta med kyckling och mineralvatten för en kostnad av 140 kr. Är du sugen att följa med swisha  pengar till Åsa Eneklo-Sandberg telnr 070 7799607 senast den 23 oktober.DS.

 

När:26 okt kl. 10.00 (ombytta)- ca 12.30
Plats:Friskis & Svettis City, Fredsgatan 25, Örebro
Pris:Medlemmar 75 kr, övriga 100 kr
Övrigt:I priset ingår en smoothie, anmälan är bindande.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520