Höstseminarium i Göteborg

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

DET ÄR RÖSTEN SOM RÄKNAS

Den 11 november är du välkommen till vårt höstseminarium i Göteborg då vi informerar om röstens betydelse och riskfaktorer kopplade till hjärtkärl- sjukdomar och diabetes. Kvällen avslutas med en modevisning.


Tove Ekelund, leg. logoped, ger oss tips för en bättre röst. Kvinnors röster är mer sårbara än mäns. Genom att använda rösten på rätt sätt och se på den som ett arbetsverktyg som behöver tränas, kan du få en tydligare, mer stabil och uttrycksfull röst. Många har röstproblem, men med rätt röstträning och bättre röstteknik minskar risken för skador på talapparaten. 

Hur mår diabetiker?

Katarina Eeg-Olofsson, överläkare är specialiserad på riskfaktorer kopplade till hjärt- kärlsjukdomar och diabetes. Hon kommer att berätta allt vi behöver veta om hjärta och diabetes. Katarina arbetar på Nationella diabetesregistret  med Diabetesenkäten som mäter hur personer med diabetes mår, har det med sin diabetes och upplever stödet från vården. Hon sitter även med i den Nationella arbetsgruppen för diabetes, där målet är att verka för en kunskapsbaserad och jämlik diabetesvård.

        

    Tove Ekelund                                         Katarina Eeg-Olofsson

Anmäl dig här! Sista anmälningsdag 8 nov.

PROGRAM

17.30  Registrering och mingel. Wrap, kaffe & choklad. Vin går att köpa till. 

18.25  Åsa Lövgren Janson, Ambassadör 1,6 & 2,6 miljonerklubben, hälsar välkommen.

18.30  Kvinnors rösthälsa

Tove Ekelund, legitimerad logoped, lärare och specialpedagog med mångårig erfarenhet från sjukvårdens och skolans värld. Tove informerar om röstens betydelse i allmänhet och om kvinnors rösthälsa i synnerhet. Idag får rösten allt större uppmärksamhet eftersom fler och fler förstår hur betydelsefull den är och att den ska hålla för alla de krav som ställs. Rösten ändras även i takt med att vi blir äldre och blir då inte lika flexibel. Det positiva är att åldringsprocessen kan fördröjas. Tove ger oss värdefulla tips och lär ut verktygen som kan hjälpa oss att nå fram till en tydligare, mer hållbar och uttrycksfull röst.

19.25  Kärlsjukdom inom diabetes

Katarina Eeg-Olofsson, arbetar till vardags som överläkare på diabetesmottagningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som är en av landets största diabetesmottagningar. Hon är specialiserad på riskfaktorer kopplade till hjärt- kärlsjukdomar och diabetes. Katarina har bidragit till arbete med Nationella riktlinjer för Diabetesvård och sitter med i den Nationella arbetsgruppen för diabetes där målet är att verka för en kunskapsbaserad, jämlik och god diabetesvård. Hon arbetar även på Nationella diabetesregistret  med att bl a utveckla och införa Diabetesenkäten som mäter patientrapporterade utfallsmått, dvs hur personer med diabetes mår, har det med sin diabetes och upplever stödet från vården. Katarina kommer att prata om allt detta och om kärlsjukdom inom diabetes.

20.00  Modevisning med kläder från Nordgårdens Linnea.

20.30  Tack för kväll

När:11 nov, kl 17.30 - 20.30
Plats:Best Western Plus Hotel Waterfront, Klippan 1, Göteborg
Pris:225 kr medlem, 275 kr icke medlem
Övrigt:I priset ingår matig wrap & kaffe. Vin går att köpa till. Anmälan är bindande.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520