Webinarium: Woman in Red 2 april

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Woman in Red - välkommen till ett öppet webinarium om hälsa för hjärtat.

Vi värnar om våra medlemmars hälsa och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har därför valt att flytta fram våra Woman in Red evenemang runt om i landet. Nu bjuder vi in medlemmar och övriga gäster till ett öppet webinarium. 

Vi vill tacka alla våra medlemmar, gäster, kontaktkvinnor, ambassadörer, föreläsare, partners och sponsorer för ett fantastisk stöd och flexibilitet i samband med ändringar av våra evenemang.

Det blir vårt första Woman in Red online och vi ser fram emot att samlas med nya krafter och möjligheter i det digitala. 

Varje dag avlider omkring 50 kvinnor i Sverige av akut hjärtinfarkt. Sex av tio dödsfall kan förebyggas. Kvinnor är fortfarande underrepresenterade i kliniska studier och mycket forskning bedrivs utan könsperspektiv. Mer forskning leder till att fler liv kan räddas och att mer kunskap om kvinnors hjärthälsa kan spridas. 

Måndag den 9 mars delade 1,6 miljonerklubben ut Stiftelsen Kvinnor & Hälsas forskningsstipendium på 300 000 kr för ny forskning. Stipendierna gick till fyra unga stipendiater som forskar på kvinnohjärtat, Daniel Hertzberg, Mirjam Ljunggren, Mona Ahmed och Helena Norberg. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

        

       Mona Ahman              Daniel Hertzberg           Helena Norberg

     

Karin Schenck-Gustafsson  Alexandra Charles

Du behöver endast registrera dig via denna länk:


Program:

Alexandra Charles leder ett samtal om hälsa för hjärtat. Karin Schenck-Gustafsson, professor i kardiologi vid Karolinska Institutet och ordförande i Stiftelsen Kvinnor och Hälsa, berättar om det senaste inom hjärtforskningen. Årets stipendiater pratar o diskuterar hur kunskapen om kvinnors hjärthälsa kan förbättras och arbetet med deras forskningen.

Du deltar enkelt via din mobil, iPad eller dator. Under sändningen kan du ställa frågor och chatta med kvällens gäster. 

 

När:Torsdag den 2 april kl. 18.30 - 19.15
Plats:Online - i din mobil, iPad eller dator
Pris:Kostnadsfritt för alla!

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520