Därför sover kvinnor sämre än män

Kvinnor klagar genomgående mer över sömnsvårigheter än män. Enligt en ny rapport är det dubbelt så många kvinnor som uppger sig ha sömnbesvär jämfört med männen. För kvinnor mellan 30-49 beror det ofta på att åldersspannet sammanfaller med familjebildningen, och småbarn i huset brukar inte betyda så mycket säker sömn. Sedan kommer klimakteriet som ger sömnbesvär på grund av den minskade mängden östrogen. Ofta blir det bättre, men väldigt många kvinnor får kvarstående problem när klimakteriesymptomen väl klingat av.

Tyvärr är kvinnor också ganska dåliga på att prioritera sig själva, att röra på sig lite mera och äta vettigare för att må bättre över huvudtaget. Vi har så stora krav på oss. Så var snäll mot dig själv så kanske du kan sova lite bättre. Ett gott råd är också att inte jaga upp sig för att man inte sover så bra en natt, det brukar bli bättre nästa. Ta också hänsyn till gener, miljöer och traditioner, vår uppväxt påverkar våra vanor.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

"När kvinnor och flickor mår bra, mår ett helt land bra!": Nyligen hade jag nöjet att få lyssna på Nobelpristagaren Denis Mukwege, som var i Stockholm. Jag fastnade för hans citat "När kvinnor och flickor mår bra , mår ett helt land bra! " I år är det 1... Läs mer »

Annonser

Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika