Guds tredje strategi av Patrik Engellau

- Ska han lyckas den här gången?

"När man läser Bibeln konfronteras man med mysterier. Vid första påseendet är det mesta obegripligt och det som äventyrs går att begripa är i allmänhet mångtydigt. Inför sådant kan man välja mellan blind tro, blint avståndstagande och reflektion. Jag valde att reflektera. Fanns det något sätt att läsa så att det blev rimligt begripligt? Gick det att koma fram till någon läsart som fick konstigheterna att stämma? När detta visade sig vara möjligt var det bara att ta till pennan."

Så skriver Patrik Engellau i sitt förord till denna enligt recensenterna har många goda sidor.

"Detta är den mest hoppfulla och spännande bibelkommentar jag någonsin läst", skriver publicisten Nils-Eric Sandberg, medan Mats Liljefors menar att " detta är inget mindre än en revolutionerande tolkning och omgestaltning av västerlandets religiösa historia i allmänhet och kristen tradition i synnerhet... många präster och bibeltrogna kommer nog att opponera sig, men å andra sidan slår texten broar och kommer att väcka resonans hos många utforskare av andlighet.

ISBN: 978-91-977488-0-3

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

"När kvinnor och flickor mår bra, mår ett helt land bra!": Nyligen hade jag nöjet att få lyssna på Nobelpristagaren Denis Mukwege, som var i Stockholm. Jag fastnade för hans citat "När kvinnor och flickor mår bra , mår ett helt land bra! " I år är det 1... Läs mer »

Annonser

Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika