Guds tredje strategi av Patrik Engellau

- Ska han lyckas den här gången?

"När man läser Bibeln konfronteras man med mysterier. Vid första påseendet är det mesta obegripligt och det som äventyrs går att begripa är i allmänhet mångtydigt. Inför sådant kan man välja mellan blind tro, blint avståndstagande och reflektion. Jag valde att reflektera. Fanns det något sätt att läsa så att det blev rimligt begripligt? Gick det att koma fram till någon läsart som fick konstigheterna att stämma? När detta visade sig vara möjligt var det bara att ta till pennan."

Så skriver Patrik Engellau i sitt förord till denna enligt recensenterna har många goda sidor.

"Detta är den mest hoppfulla och spännande bibelkommentar jag någonsin läst", skriver publicisten Nils-Eric Sandberg, medan Mats Liljefors menar att " detta är inget mindre än en revolutionerande tolkning och omgestaltning av västerlandets religiösa historia i allmänhet och kristen tradition i synnerhet... många präster och bibeltrogna kommer nog att opponera sig, men å andra sidan slår texten broar och kommer att väcka resonans hos många utforskare av andlighet.

ISBN: 978-91-977488-0-3

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

GÖR DIN RÖST HÖRD: Vi kvinnor i alla åldrar måste göra våra röster hörda och uttrycka våra åsikter.  Vad du röstar på kan naturligtvis variera, men det är viktigt att du deltar i Europavalet och inte är passiv nu när... Läs mer »

Annonser

Bungypump
Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridArcameaBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerSaxå BrukVinkällaren GrappeCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika