Alexandra Charles

Vilket strålande 20 årsjubileum!

Den 2018-11-21 15:25

Vårt 20 årsjubileum blev en underbar kväll tack vare våra fantastiska artister, talare, volontärer, personal, medicinska experter och sist men inte minst alla våra gäster! Det blev ett innehållsrikt och strålande jubileum!

20 årsjubileum för 1,6 miljonerklubben i Vinterträdgården på Grand hotell.

Jubiléet visade hur stor betydelse vår satsning på kvinnor och hälsa har betytt för månganär det gäller kvinnors hälsa.  Som folkbildarehar vi lyckats förändra mycket. Under de 20 åren som 1,6 miljonerklubben har verkat för kvinnors hälsa har vi spridit kunskap om nya rön, ny  forskning och annat som påverkar vår hälsa.Vi har även inspirerat genom all kultur vi har kunnat bjuda våra medlemmar på, genom våra underbara ambassadörer.

1,6 miljonerklubbens jubileumsbok lanserades på bokmässan i år och har gjort succé – Kvinnor & Hälsa, så mycket bättre! Författarna till boken är ett 20-tal medicinska experter som berättar om sina specialområden. Det är en lättillgänglig uppslagsbok och en fin julklapp.

Till julen har vi ett fantastiskt erbjudande - ett paketpris för jubileumsboken och vår kalender: 300 kr plus porto.

Värva gärna en medlem, så hjälper du oss att växa.

 God Jul !

Alexandra

 

Kommentera

Härliga höst

Den 2018-10-26 10:26

Vilken fantastisk höst vi upplever! För mig innebär det många resor runtom i landet till våra seminarier och mässor. I torsdags var vi i Falun på 60 plusmässan. I måndags var jag på vårt seminarium  i Karlstad och träffade våra underbart duktiga och driftiga kontaktkvinnor under ledning av Irène Eliasson, som är vår ambassadör där. Hon hade arrangerat ett fantastiskt seminarium, med dietist Sofia Antonsson från Belly Balance. Vi fick veta mer om hur magen och hjärnan är i direktkontakt och hur viktig magens bakterieflora är.

 

Förra veckan hade vi säsongens första Salong i Malmö. Då hade jag nöjet att intervjua Christina Schollin. Team Malmö med AnnChristine och Cecilia gör ett väldigt fint arbete och tog väl hand om alla gäster.

 

Dåliga matvanor och stillasittande är idag det som orsakar mest ohälsa, berättar Mai-Lis Hellénius i vår nya jubileumsbok Kvinnor och Hälsa – så mycket bättre!  Boken är skriven av ett 20-tal av våra medicinska experter som har skrivit var sitt kapitel om sina respektive specialområden.  En imponerande och lättillgänglig bok för alla åldrar, där våra experter delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa. Boken lanserades på Bokmässan i Göteborg och har nu även presenterats på NK i Stockholm tillsammans med vår nya kalender. Vår nya kalender bjuder på kända ansikten och kända fotografer. Den säljs till stöd för forskning på psykisk ohälsa.  Lill Lindfors är januari månads bild och i kalendern berättar hon om sina långa hundpromenader längs med havet på Öland som får henne att varva ner. Det låter som ett härligt tips, tycker jag.

Jubileumsboken och kalendern är tips på gåvor i stället för en blomma eller julklapp. En present som varar hela året.

 

            

 

Vilken inspiration jag får på mina resor runtom i landet. Då får jag möjlighet att träffa många olika slags människor, lyssna och lära. Från norr till söder, öster till väster. Överallt möter jag samma positiva anda med uppskattning och glädje!

 

Tänk vad bra vi mår av gemenskap , ny kunskap och känslan av  att göra gott!

 

Alexandra

Kommentera

VI ÄR POSSIBILITIES

Den 2018-10-11 09:40

Den 10 oktober firades Världsdagen för Psykisk hälsa runtom i världen. Den instiftades av "World Federation for Mental Health" 1992 och är till för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

 

 

Vi är possibilister som Hans Rosling, dvs lösningsorienterade. Vår Kalender för 2019 ges ut till förmån för mer forskning på psykisk hälsa!  Psykisk ohälsa - stress, utmattningssyndrom och depressioner ökar oroväckande och skapar mänskligt lidande. Vi försöker att komma till rätta med det stigma som råder i samarbete med Psykiatrifonden. Många söker inte hjälp förrän det är för sent. Man vågar inte alltid dela sina erfarenheter om psykisk ohälsa, trots att hjälp finns att få. Alla kan lära sig se tecken på när det är dags att bromsa, att ta en paus eller ändra sin livsstil.  Vi har nu en ny kalender som vi tar fram till förmån för insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, för forskning på psykisk ohälsa i samarbete med Psykiatrifonden. Kalendern innehåller 15 välkända kalendermodeller som är avfotograferande av några av Sveriges bästa fotografer. Köp gärna kalendern och stöd forskningen. Den finns på våra seminarier eller kan beställas på www.1.6miljonerklubben.com.

 

Alexandra och Denis Mukwege

 

Vi är överlyckliga över valet av Nobels fredspris i år genom Denis Mukwege, gynekolog och överläkare från Kongo. Han har skapat Panzi sjukhuset och har i sin gärning som läkare byggt upp kliniker för att hjälpa lemlästade kvinnor – kvinnor som drabbats av våld och övergrepp. Denis Mukwege är en av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens hjältar. Vi gav honom vårt vetenskapspris 2014.  Vilken bragd denne läkare, gynekolog och fredsförespråkare har gjort under många år! Han hjälper kvinnor tillbaka till ett liv efter våldtäkter, övergrepp och allt hemskt som följer i spåren av krig.

 

 

Kunskap är makt! Den nya boken ”Kvinnor och hälsa – så mycket bättre” behöver alla och nu har vi givit ut den.  Det är en liten uppslagsbok med 20 olika ämnen t ex livsstil, diabetes, hormoner och mycket mer. Boken är författad av 21 medicinska experter och tar upp viktiga angelägna frågor på ett lättbegripligt sätt. Den kan beställas på www.1.6miljonerklubben.com.

 

Alexandra

Kommentera

Mycket spännande på gång

Den 2018-10-07 19:46

Årets Bokmässa i Göteborg var en fantastisk mässa. Här fanns allsköns utställare med spännande och intressanta program.  Men även gigantiska montrar, små montrar och röster som försökte överrösta varandra. Författare, influencers, månglare – ja allt rymdes på denna utmärkta mötesplats. I år besöktes mässan av cirka 85 000 personer.

 

Vår nya jubileumsbok, ”Kvinnor och hälsa, så mycket bättre” som är skriven av ett 20-tal medicinska experter presenterades på tre olika scener under bokmässan i Göteborg och på ett kvällsseminarium. På seminariet intervjuade den legendariska journalisten och författaren Britt-Marie Mattson fyra av medförfattarna - Helena Kopp Kallner, Lisa Juntti Berggren, Kerstin Brismar och Marjut Sohlman, som berättade om sina respektive ämnesområden. Britt-Marie Mattsons omdöme om boken är ” En imponerande och lättillgänglig bok där experter delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa”. Jubileumsboken är en lättläst uppslagsbok om kvinnors hälsa, som nu finns till försäljning på vår hemsida, i bokhandeln och på våra seminarier.

På plats i Göteborg var de medicinska experterna och medförfattarna till boken Lisa Juntti, Marjut Sohlman, Helena Kopp Kallner, Kerstin Brismar samt konferenciern Britt-Marie Mattsson, författare och journalist.

 

Nu har 2019 års kalender kommit. I år är den framtagen till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa för forskning på psykisk ohälsa i samarbete med Psykiatrifonden. Kalendern avbildar 15 kalendermodeller exempelvis Jill Johnson, Arja Saijonmaa och Caroline af Ugglas. Dessutom är jag och Carl-Jan Granqvist med för augusti månad. Bilderna är fotograferade av några av Sveriges mest välkända fotografer.

Nu ser jag framemot höstens alla program med seminarier och events. Den 10 oktober är det Mental Health Evening - en underhållande och viktig kväll i den psykiska hälsans tecken, med välkända författare och artister som underhåller. Den 26 oktober kommer vi att introducera vår jubileumsbok på NKs bokhandel. Några av medförfattarna kommer att finnas på plats för att signera boken. Då kommer även vår nya kalender att säljas och några av kalendermodellerna kommer att finnas på plats.

 

Den 16 november firar vi att 1,6 miljonerklubben har funnits i 20 år. Det gör vi med en jubileumsfest på Grand Hotell. Då kommer även årets Hälsohjälte att koras.

Under hela hösten arrangerar våra kontaktkvinnor spännande och inspirerande seminarier runtom i landet, som ger oss möjlighet till en bättre och starkare hälsa.

 

Nu ska jag ut på en härlig lång höstpromenad för att njuta av höstens alla färger.

Vi ses förhoppningsvis snart på någon av våra seminarier eller events.

Alexandra

Kommentera

Så mycket bättre!

Den 2018-09-21 09:18

 

Hösten är äntligen här. En fantastisk årstid då utbudet på kultur, motion, kurser och annat är stort. Välj det som gör dig glad!

 

Nu är vår nya jubileumsbok, Kvinnor och Hälsa – så mycket bättre, äntligen klar. Den kommer att lanseras på bokmässan i Göteborg den 27 september. Författarna till jubileumsboken är 21 experter inom hälsa, medicinsk forskning och livsstil.

De skriver om de senaste rönen, lite tillbakablickar och hur vi ser på framtiden inom just kvinnors hälsa. Jag skriver det sista kapitlet i boken om att hälsan är det viktigaste vi har. Ingemo Bonnier är redaktör för denna värdefulla och inspirerande bok.

Snart startar bokmässan i Göteborg! Då kommer vi att finnas där och presentera vår nya jubileumsbok. På kvällen har vi ett seminarium för våra medlemmar på Panorama hotell. Jag kommer att vara där tillsammans med fyra av författarna, som blir intervjuade av journalisten Britt-Marie Mattsson.

Boken kommer att finnas i bokhandeln och givetvis går den att beställa via oss på vår webbsida eller per telefon. Priset är 220 kr exkl frakt.

I boken medverkar: Eva Bojner-Horwitz, Kerstin Brismar, Gunilla Brodda Jansen, Alexandra Charles von Hofsten, Greta Edelstam, Solvig Ekblad, Mia von Euler, Aino Fianu-Jonasson, Lena Flyckt, Kristina Gemzell-Danielsson, Susanne Georgsson, Mai-Lis Hellenius, Wilhelmina Hoffman, Nina Johnston, Lisa Juntti-Berggren, Helena Kopp-Kallner, Svetlana Bajalica Lagercrantz, Britt-Marie Landgren, Agneta Nordberg, Karin Schenck-Gustafsson, Marjut Sohlman-Carlström, Ylwa Westerberg.

 

Vår årliga kalender är äntligen klar! En kalender med härliga bilder av våra artister. Det känns riktigt kul! Kalendern ska samla in pengar till forskning på psykisk ohälsa. Kalendern innehåller härliga bilder av bland annat Jill Johnson, Lill Lindfors, Arja Saijonmaa och Caroline af Ugglas. Carl Jan Granqvist och jag är också med under augusti månad. Vi får alla berätta vad vi gör för att gå ner i varv eller stressa av.  Jag älskar naturen och vill gärna varva ner där. Ett annat utomordentligt sätt att få inspiration är att gå på konsert eller teater.

För andra året i rad samarbetar vi med Psykiatrifonden i en Mental Health Evening.

Det kommer att bli en underhållande och viktig kväll i den psykiska hälsans tecken. Vi kommer att kunna lyssna till gripande berättelser, viktiga samtal och välkända artister på hotel Rival i Stockholm. Några av artisterna som kommer är Benny Andersson, Helen Sjöholm, Rickard Söderberg och Viktor Frisk. Författaren Anders Hansen talar om hur träning påverkar hjärnan positivt, psykiatrikern Stefan Einhorn kommer och många intressanta författare och psykologer. Det kommer att bli en oförglömlig kväll.

 

Nu ser jag fram mot hösten med alla spännande aktiviteter. På söndag är det den stora Hälsodagen med gympa, yoga, cirkus, Bamselopp, naturvandring och mycket mer.  En härlig dag för hela familjens hälsa. Den 27 september presenterar vi vår nya jubileumsbok och den 4 oktober lanserar vi kalendern.  Den 10 oktober har vi ett stort evenemang på hotell Rival tillsammans med Psykiatrifonden, Mental Health Evening. Dessutom har vi en fantastisk jubileumsfest att se fram mot i november. Då firar vi att 1,6 miljonerklubben har funnits i 20 år! Tänk vad fort tiden går när man har roligt!

 

Alexandra

 

 

 

Kommentera

Hälsa för kroppen och knoppen!

Den 2018-09-10 09:00

 

Efter en härlig och skön sommar som kanske har gjort oss lite latare på grund av värmen, behöver vi alla sätta igång med upplyftande och rolig motion för kroppen och knoppen igen. Jag tränar och promenerar gärna med en vän/väninna.  Då är det lättare att komma iväg på träning, promenader eller annan motion som man älskar att göra.  Dessutom är det roligare. Det är så viktigt att både ha kul och motionera samtidigt.

 

På årets Hälsodagar runtom i landet kan du passa på att inspireras. Den 23 september är den stora Hälsodagen i Stockholm, då sätter vi rekord i yoga för alla åldrar. Det blir Bamselopp och Bamsegympa för de minsta. Susanne Lanefelt lär oss att träna hela kroppen och mycket mer. Dagen avslutas med en hälsopromenad på Djurgården. Alla som deltar på våra Hälsodagar hjälper till att samla in pengar till forskningen på kvinnohjärtat.

 

Snart kommer vår nya jubileumsbok ut. Det blir en uppslagsbok om kvinnors hälsa. Boken, Kvinnor och Hälsa – Så mycket bättre, lanseras den 27 september, under bokmässan i Göteborg, Kvinnor & Hälsa – så mycket bättre. I år fyller 1,6 miljonerklubben  20 år och i jubileumsboken skriver 20 av våra medicinska experter och forskare om hur vården, forskningen och allt som rör kvinnors hälsa har utvecklats under de senaste 20 åren. Vi ger en tillbakablick, fokuserar på det aktuella läget och blickar in i framtiden. I oktober kommer boken att presenteras på NK i Stockholm.

Jubileumsboken blir en uppslagsbok om kvinnors hälsa. Boken lanseras den 27 oktober på bokmässan, men du kan beställa den redan nu till ett specialpris, 250 kr, på vår webshop. Det blir samma pris som på mässan. Priset gäller t o m den 1 oktober 2018.

 

I dagarna har Hjärtgolfen avslutats på Mallorca. Tävlingen har engagerat många golfare och nästan 900 personer har deltagit på tio deltävlingar runtom i landet. Vi har samlat in 90 000 kronor genom alla startavgifter. Pengar som går till stiftelsen Kvinnor & Hälsa för forskning på kvinnors hälsa.  Livet blir så mycket bättre med värdefullt vetande, jämlikhet och en bra hälsa.

Finalkväll i prinsessan Birgittas golftävling på Mallorca. Annika Norén, hjärtgolf vinnarna Eva och Therese, och Alexandra med prinsessan Birgitta.

 

I år jubilerar vi att 1,6 miljonerklubben har funnits i 20 år. Det gör vi den 16 november med en stor jubileumsfest på Grand Hotell i Stockholm. Under kvällen delar vi ut ett Hälsopris till den främsta hälsoinspiratören som valts ut av en jury. Dessutom blir det stipendieutdelning, underhållning och Jan Eliasson öppnar kvällen och håller tal. Det kommer att bli en härlig och upplyftande kväll med mycket humor, hälsa, underhållning och medicinsk sakkunskap.

 

Du kan läsa mer här om du vill veta mer om höstens program runtom i landet.

 

Kommentera

Lycka är att kunna hjälpa!

Den 2018-08-01 10:54

Det finns inget som gör mig så glad som när vi får höra att vi faktiskt gör skillnad. Att det hårda jobb vi lägger ner, vi på kansliet, alla våra fantastiska volontärer, våra duktiga medicinska experter - och givetvis NI våra kära medlemmar - att det vi gör betyder mycket och att våra insamlingar gör skillnad. Givetvis ser vi det när vi delar ut våra stipendier till unga forskare, men också i alla samtal vi har när vi står på mässor och när vi träffas på seminarier och som nu senast nere på Gotland under Almedalsveckan. Det här mailet vi fick av Ingrid är sådant som gör det där lilla extra i vardagen, den där puffen man behöver:

Hej Wivi-Ann, Alexandra och Eva!

Det är en fantastisk känsla när Almedalsveckan närmar sig och därmed volontärsandan börjar vakna igen. Det är något visst med just denna vecka på Gotland.

När jag tar på mig den röda tröjan och flisen (den behövdes verkligen i år i början av veckan) och tar ett material i min hand då känner jag mig så glad över att få vara volontär i 1.6. Jag börjar bli äldre och yngre ska axla våra mantlar. Men ännu så mår jag så bra av att dra ett litet strå till stacken - så jag hänger med.

Tack till alla kamrater som jag fick glädjen att jobba med.

Önskar er alla en fortsatt fin sommar!

Snart är hösten här och med den kommer alla aktuella och intressanta seminarier, titta in på vår hemsida där ni finner vårt schema. Som alltid står rörelse och hälsa i fokus och härom dagen läste jag, åter igen, i tidningen hur viktigt det är att vi rör på oss. Det är SVT Nyheter som belyser att hjärtat blir yngre av motion, så glöm inte att röra på er! Även om värmen gör det lite jobbigare är det svalare tidig morgon eller sen eftermiddag, perfekt för en promenad eller bara att stretcha ut och yoga i skuggan. En simtur är även det både svalkade och bra för kroppen. Läs artikeln i sin helhet HÄR 

Och här kommer ett utdrag:

Hjärtat blir yngre av motion

Hjärtats kapacitet att bilda nya hjärtceller är låg. Unga vuxna bildar endast omkring en procent nya celler per år – och denna nybildning minskar ju äldre vi blir. Men att bilda nya hjärtceller är viktigt för att bibehålla hjärtats funktion.

En metod för att stimulera nybildningen, som både är billig och tillgänglig för de flesta, är motion, visar en studie publicerad i Nature Communication.

– Det som är nytt med vår studie är att vi här har bevis för att motion med säkerhet ökar nybildningen av hjärtceller hos möss, säger Ana Vujic, forskare vid Harvard University och en av författarna till studien.

Effekten av träning för nybildning av hjärtmuskelceller är tydlig, berättar han. Men det är svårt att överföra resultaten till en patient med till exempel hjärtsvikt eller som har haft en infarkt.

– Men att mekanismen finns är mycket viktigt och kan definitivt vara en del av förklaringen till att träning efter, och kanske även före, infarkt kan öka överlevnaden.

Folksjukdom med många dödsfall

Hjärt-och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige idag och står för omkring 35 procent av alla dödsfall.

– Stillasittande livsstil och ålder är stora riskfaktorer. Om vi kan ändra vår livsstil och bli mer aktiva, så skulle vi kunna hejda denna trend, säger Ana Vujic.

Hälsodagen står på agendan runt om i landet, gå in här för att se vart och när vi kommer till just din kommun! Hoppas vi ses!

Kommentera

Äntligen semester!

Den 2018-07-25 09:59

Det har varit härligt sköna och avkopplande dagar nu efter Almedalen. Jag och Bengt är ute på vårt lantställe och bara njuter av naturen, promenerar och badar. Vi har varit på konsert på Skebo Sommarnattens toner, vi har hunnit med ett trevligt besök på Sund Nergården, nära Trosa, med familjen också. Familj, vänner, avkoppling och magisk natur. Det är sommar när den är som bäst. Värmen gör att skuggan lockar, och mycket bad i ljummet vatten. Tyvärr härjar bränderna och jag tänker mycket på alla bönder och skogsägare som har det jobbigt. Och djur som måste fly för sina liv. Glöm inte att ställa ut vatten på skuggiga platser och ta in era egna djur om nätterna så att de skygga, vilda djuren vågar sig fram för mat och dryck.

Sommar och semester ger också förhoppningsvis lite tid till kultur, såväl musik som att läsa är fantastisk avkoppling, även om läsningen ibland rör upp starka känslor. Det har kommit en ny bok som tar upp den viktiga pensionsfrågan, en ångestdriven historia där individen får ta alla risker.

Inga-Lisa Sangregorios fascinerande bok berättar hur det gick till när det nya pensionssystemet lyckades lura oss alla. I boken skildrar Inga-Lisa inträngande och personligt hur Sveriges pensionssystem har förvandlats från socialpolitiskt föredöme till sorgebarn. Pensionsfrågan är oerhört viktig och för alla 2,6:or som fortfarande har möjlighet att påverka och göra något åt sin pension vill jag understryka hur viktig pensionfrågan är. Det är skrämmande att vi idag har Nordens sämsta pensioner och dessutom ca 270.000 fattigpensionärer, trots att de flesta har jobbat och förstås är majoriteten kvinnor. Tag en stund nu i skuggan och läs boken, och kom ihåg att det är riktigt avkopplande att även lyssna på ljudböcker! Då kan man lyssna i sina lurar även när man tar en stärkande promenad. Nextory har ett  jättestort bibliotek av ljudböcker och där kan man prova på gratis en månad, så in och testa!

Ta hand om er! Njut av sommaren och av naturen och så hoppas vi på lite behövligt regn snart

Kommentera

Vilka dagar vi haft i Almedalen!

Den 2018-07-11 09:53

Det har varit full fart från tidig morgon till sen kväll, vi har träffat många av er kära medlemmar och givetvis gjort allt vi kan för att skapa debatt och lyfta fram viktiga frågor kring kvinnors hälsa och andra samhällsfrågor. Vilka dagar vi haft! Puh, nu är vi hemma igen och samlar ihop allt vi fått med oss från dessa intensiva och väldigt lärorika dagar i Almedalen. På vår hemsida kan ni se filmklipp från en del av allting vi hunnit med. Gå gärna in och titta!

Här kan ni se klipp från våra seminarier i Almedalen: TILL KLIPPEN

Tillsammans med Svensk Demenscentrum och Friskis & Svettis promenerade vi för kvinnors hälsa, jämlik vård och ett demensvänligare samhälle. Promenaden avslutades med ett träningspass och här pustar vi ut.

Friskis & Svettis: Frida, Susanne, Melinda & Christer,  Demenscentrum: Wilhelmina Hoffman, och Alexandra!

Charlotta Huldt var givetvis på plats under våra dagar i Almedalen också! Här på promenad för kvinnors hälsa och jämlik vård.

Vi var också delaktiga, tillsammans med bland andra Rikspolischefen Anders Thornberg, och pratade om det viktiga ämnet våld mot kvinnor. Våld är en kränkning av mänskliga rättigheter och ett allvarligt folkhälsoproblem och enligt socialstyrelsen är det 11 000 kvinnor som är sjukskrivna pga våld. Europeiska Jämställdhetsinstitutet har räknat att våldet kostar Sverige 40 miljarder i rättskostnader, försäkringar, sjukskrivningar och personligt lidande. Det är viktigt att vi vågar prata om våld och att vi kommer in så tidigt som möjligt i processen för att stoppa och hjälpa till i förebyggande syfte.

En annan dag lyssnade vi på  Marjut Sohlman Carlström, ortoped överläkare och en av våra medicinska expert,  som berättade om problemen med artros och huruvida det går att operera. Cirka 65 procent av svenskar över 60 år har artros. Många tror att det är en sliten led, men det är brosket på leden som är dåligt. Det är en folksjukdom som är en genetisk utmaning. Rekommendationerna är att man ska gå ner i vikt, börja simma. Det är givetvis bra att tänka på vikten för de som har knä artros. Men ännu viktigare är att träna upp musklerna runtom artrosen. Vilken sport är mer beroende på personens intresse. Att cykla är bra vid knä artros, eftersom man inte belastar knäet direkt då. Det är viktigt att fortsätta med den idrott man är mest intresserad av. Som vi alltid säger!! Att röra på oss är det bästa vi kan göra för våra kroppar. Dansa, cykla, simma och skratta!

Marjut Sohlman Carlström, ortoped överläkare och en av våra medicinska experter.

Ja ni, det här blogginlägget kan bli hur långt som helst! Vi har haft inspirerande och givande dagar med fantastiska människor. Ni kan läsa och se mer på vår webbsida och på vår Facebook, här kommer ett litet axplock av alla duktiga och ambitiösa personer vi arbetat tillsammans med i veckan.

Ann Johansson, vice förbundsordförande Vårdförbundet, Cecilia Schelin Seidegård, Alexandra Charles, Johanna Adami, Christoph Varenhorst och Lena Ag.

Om kvinnors hälsa på Soberian.

Fatima Tamour, Kerstin Blomberg, Ella Bohlin , Solvig Ekblad, Somaya Alfelow, Johan Carlson, Alexandra Charles von Hoffsten på Soberian.

Vi hörs snart igen och se nu till att njuta av den otroligt fina sommar vi har ordentligt! Läs en bok, lyssna på vacker musik och rör på er ute i naturen!

Kommentera

Hattkryssning, Almedalen och sommar!!!

Den 2018-06-29 11:28

Vilken underbar försommar vi har fått! Här på kansliet har vi i vanlig ordning hunnit med en hel del, bland annat firade vi in sommaren med en fantastiskt rolig och fin kryssning med M/S Birka. Alice Timander ville donera sina festkreationer till Stiftelsen Kvinnor & Hälsa och under kryssningen hade vi visning och auktion utav 15 av Alice otroliga klänningar. Auktionsförrättare var ingen mindre än Antikrundans Knut Knutson och auktionen som inbringade 45.000 kronor till stiftelsen Kvinnor & Hälsa. Dessutom köpte auktionsförrättaren själv, Knut, "Expressen-klänningen" för 11.000 kronor vilken han kommer att sälja på Uppsala Auktionsverk och generöst skänka summan han får in till stiftelsen. Hurraaa för Knut säger vi och stort tack M/S Birka för en fantastisk kryssning!

Många var ni som tog er till M/S Birka för denna fina och trevliga afton tillsammans, så roligt! Det här gör vi garanterat om nästa år!

Göran Alfredsson från Thalia visade upp en löpsedel från ett gammalt Svensk Damtidnings-nummer med Alice.

Och för hattävlingen hade vi samlat ihop en eminent jury bestående av Carl Jan Granqvist, Stefan "Trendstefan" Nilsson, Mikael Aringsjö (Alice Timanders måndagsklubbs festarrangör), Gaby Borglund, Karin Jatta (modist), Mette Rode Sundström (Auktionsverket / Lauritz), Designer Göran Alfredsson, hattälskare Sophia Bernadotte, Birgitta Stubbing, (grundare modellagentur Ladies Team), Susanne Delastacia (programledare, journalist), Johan Möller (publisher, pr) och Bathina Philipson, (TV personlighet).

Vi passade också på att gratulera evigt unga Christina Schollin som fyllt 80 år. Christina har varit med oss nästan från början som ambassadör. Här tillsammans med vår auktionsförrättare Knut och mig själv.

Hela, härliga kansliet samlade för att fira in sommaren tillsammans!

Men semester tar vi inte riktigt än, nu står Almedalen för dörren och när det är valår är det givetvis extra viktigt för oss att vi gör vår röst hörd för kvinnors hälsa. Skänk gärna en liten slant, alla bidrag är viktiga för att vi ska hålla forskning kring kvinnors hälsa så levande som möjligt.

Här finner ni mer information om stiftelsen Kvinnor & Hälsa: http://www.kvinnorochhalsa.com/

I Almedalen ordnar vi seminarier under måndag 2, tisdag 3, onsdag 4 juli. Kom gärna förbi oss i vår monter H327 på Cramérgatan, vi finns där 1-7 juli. Läs mer om alla våra seminarier och veckans program här! Läs mer »

Glad sommar på er om vi inte ses!

 

 

Kommentera

« Visa 10 nyare blogginläggVisa 10 äldre blogginlägg »

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

GÖR DIN RÖST HÖRD: Vi kvinnor i alla åldrar måste göra våra röster hörda och uttrycka våra åsikter.  Vad du röstar på kan naturligtvis variera, men det är viktigt att du deltar i Europavalet och inte är passiv nu när... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Bungypump
Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens
HemfridArcameaBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerSaxå BrukVinkällaren GrappeCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika