Susanne Fellbrink

Stark och skör

Av Susanne Fellbrink den 2012-05-30 11:19

Såå trött.

Borde vara pigg och full av energi. Tankades ju med så mycket kärlek i Västerås i måndags när jag inspirationsföreläste och sjöng för en massa härliga kvinnor från alla möjliga nationaliteter.

För att inte tala om förra veckans releasefester där jag fick möta så många underbara människor som sa så mycket fint till mig.

Solen skiner och det är friskt och ganska kallt i Sundsvall.

Jag borde klippa gräsmattan.

Jag borde gå till frissan och färga utväxten.

Framförallt borde jag försöka få en tid hos massören för nu är det illa ställt i ryggen.

Borde tipsa folk att rösta på mig i Svensktoppen nästa - tävlingen innan fredag.

Borde träna med tanke på ryggen.

Borde börja tipsa arrangörer om mig som artist men även som föreläsare.

Borde städa och handla och kanske för en gångs skull planera middagen för att slippa hafsa ihop nåt i sista sekunden.

Borde fortsätta skriva på min bok så den blir klar nån gång.

Borde verkligen sätta mig ner och betala räkningar och rensa inne på kontoret.

Borde skrivit fler blogginlägg under min månad som bloggare för 2,6 miljonersklubben. Borde ringa upp den falska människa som låtsas vara vän, men som hugger mig i ryggen så fort jag vänder mig om.

Borde vara tydligare.

Borde fokusera på allt som är bra.

Går en promenad.

Känner doften av alla blommor.

Ler mot en okänd människa och får ett varmt leende tillbaka.

Hör lekande barns smittande och underbara skratt.

Varmare vindar blåser mot min kind.

Kommer hem och gör en omelett.

Gladare.

Piggare.

Mättare.

Förlåter de elaka, osäkra och avundsjuka, igen.

Jag är inget offer.

Jag är stark, men skör.

Skäms att jag gnällt, vet att det finns måååånga som råkar ut för svåra trauman varje dag. Barn som svälter, får dödliga sjukdomar, mobbas, blir slagna.

Empati.

Kärlek.

Vilja.

Våga.

Göra.

Tänk vad en promenad kan göra gott!

Provlyssna gärna på låtarna på min nya platta här eller köp skivan.

 

Kommentera

Vilken Känsla!

Av Susanne Fellbrink den 2012-05-25 00:24

Ja det är titeln på min nya skiva som släpptes i veckan.

Och det är verkligen en makalöst skön känsla att efter många månaders process med att först uppleva, leva, gråta, skratta och sörja, för att sen skriva ner alla ord och tankar, komponera tillhörande musik, stöta och blöta, slänga, ta tillbaka, skriva om, våndas, spela upp, spela in, mixa, pressa, fota, repa, marknadsföra, och slutligen framföra sina i låtar komprimerade upplevelser live för publik i det man brukar kalla releasefest.

Eftersom jag pendlat mellan Sundsvall och Stockholm hela hösten kändes det rätt att ordna en fest både i Sundsvall och en i Stockholm.

Jag är fortfarande rätt tagen av hur jag, bandet och mina låtar har tagits emot. Texterna rör tydligen upp en hel del känslor hos dem som lyssnat. Även om flera har kommit fram och gråtit så har det visat sig vara på ett bra sätt. De har blivit berörda och det berör såklart även mig djupt och gör mig samtidigt så glad.

Det känns fint att höra att texterna träffat många ”direkt i hjärtat” som de sagt. Det känns ju oftast bättre av att veta att man inte är ensam om det som kanske känns svårt, det vet jag ju av egen erfarenhet. Det känns också bra att jag fått detta mottagande med tanke på mina planerade föreläsningskonserter i höst under namnet ”Att lyssna till sitt hjärta och våga följa sina drömmar” där jag mixar sång och prat. Ett slags Storytelling i musikform kanske man skulle kunna säga.

Förutom plattan släppte jag också en video idag till nya låten ”Ska jag välja kärlek” som tävlar i Svensktoppen Nästa. Klicka här

Rolig, solig kall och blåsig dag när vi spelade in videon i trollskogen. Något justerad efter helgens volleybollmatch där jag trodde jag var 17 år igen så det blev till att ta det lugnt.

om ni vill se den. Vore kul att höra vad ni tycker.

Nu ska jag gå ut i den plötsliga men fantastiska högsommarvärmen och njuta av solen och plantera lite blommor. Hoppas också att jag får lite tid över i helgen så att jag hinner läsa lite i den bok jag fick av mina fina vänner häromdagen, The Secret, heter den.

Ja vad är hemligheten egentligen? Ber att få återkomma i den frågan.

Ha en fin helg alla

Kommentera

Nakenchocksbelägen

Av Susanne Fellbrink den 2012-05-10 17:08

Känner mig både hög och låg idag!

Hög för att jag blev uttagen som finalist i musiktävlingen ”Svensktoppen nästa” i år igen med min låt ”Ska jag välja kärlek”. Det innebär att det finns en mikroskopisk chans att jag kan få uppfylla den dröm som jag burit sen jag var 10 år. Nämligen att få delta i Melodifestivalen, vilket annars skulle vara totalt omöjligt för mig. En plats i Melodifestivalen är nämligen priset för den som vinner riksfinalen i Göteborg i augusti.

Tänk er synen att jag, en 46-årig okänd kvinna i mina bästa år men långt ifrån nakenchocksbelägen, från Norrland skulle stega fram till Christer Björkman, sträcka fram handen och säga ”Tjena, nu är jag här”! Vad förvånad han skulle bli och vilken känsla det skulle vara!

Men det är ju såklart en låååång väg dit och superduktiga, superhärliga och också hårt arbetande kollegor som jag ska tävla mot eftersom det visade sig att jag har en relation till allihop. Jag har nämligen jobbat med alla på olika sätt. Alla utom en har också uppträtt i Våningen, ni vet den fest- och konsertlokal som jag startade, ägde och drev i flera år men som jag stängde förra sommaren efter mycket vånda och stort besvär.

Det är just Våningen som gör att jag också känner mig lite låg såhär på eftermiddagen. Hade nämligen bestämt möte idag med en vaktmästare som skulle släppa in mig i det som tidigare var Våningen för att hämta några saker som jag glömt kvar där. Idag är det ju inte Våningen längre (Våningen är ju mitt namn) utan bara en tom och ödslig lokal som gjorde mig väldigt sorgsen.

Jag kastades tillbaka till så många olika känslor, både bra och dåliga, att jag blev illamående.

Vad tiden med Våningen och allt det som hörde till den verksamheten gjorde med mig, både fysiskt och psykiskt, orkar jag inte ens prata om, mer än att jag inte har hämtat mig än. Det är nog till och med så att det inte är förrän nu, snart ett år senare, som jag börjar känna av sviterna.

Därför är jag så tacksam för musiken som alltid finns där för mig och är en läkande kraft. Orden och melodierna som kommer till mig och som ofta är en slags sammanfattning av nåt jag känt, eller nåt som hänt. Både mig och de runtomkring.

Låten som kommit med i tävlingen heter ”Ska jag välja kärlek” och handlar om att man går igenom livet och möter olika besvikelser och sorger men såklart också en massa bra saker och att man oftast har en möjlighet att själv välja vad man ska stoppa i sin korg för att må bra.

”Ska jag välja kärlek, ska jag förlåta, för mig är du viktig, vill inte ha sorg

Får ta sina strider för hur man blir lycklig, det är väl det som är livet, hur man fyller sin korg”.

Jag väljer kärlek

Kram Susanne

Kommentera

Fånga dagen

Av Susanne Fellbrink den 2012-05-04 12:40

Idag har jag sjungit på en begravning!

En kvinna mitt i livet som avled i hjärtinfarkt alldeles för tidigt.

Jag brukar sällan sjunga på begravningar eftersom jag inte vet hur jag själv ska reagera. Tänk om jag börjar gråta. Tänk om jag som ska vara där för att ge någon slags tröst i toner till de sörjande misslyckas och gör det ännu värre för dem. Tänk om...

Men den här gången var det speciellt så jag tänkte om.

Den sörjande maken berättade att hans bortgångna fru hade en skiva och det var min skiva. Där jag bland annat skrivit en låt till min farmor när hon gick bort och familjen ville att jag skulle sjunga den låten. Det berörde mig starkt och jag kände att jag ville göra mitt bästa för dem.

Det var en väldigt fin begravning med mycket musik, fina tankar och dikter, en varm familj och fina vänner som tog farväl.

När man sitter och lyssnar på alla fina ord som sägs, hör den vackra musiken och ser alla vackra blommor så slår det en vad bräckligt och skört livet är. Vad mycket vi tar för givet.

Att vi föds och nån gång dör är väl det enda vi vet säkert. Frågan är hur och med vad vi fyller tiden däremellan?

Jag vill gärna dela med mig av mina tankar om att det ska vara gott att leva den tid vi har på jorden.

Att vi tar hand om vårt hjärta på flera sätt.

Att vi fyller livet med kärleksfullt innehåll.

Att vi hämtar kraft i musik, teater, dans.

Att den som är stark delar med sig till andra.

Att vi lyssnar till vårt hjärta och vågar byta bana om vi är på fel väg

Att få vara med och bidra till att fler kvinnohjärtan ska kunna räddas i framtiden är så viktigt och därför känns det idag extra bra att vara ambassadör för 2,6 miljonersklubben.

Jag kommer att blogga här några veckor framöver och hoppas att ni vill hänga med på en liten del av min resa.

Krama nu varandra och tänk att det här är en speciell dag som aldrig kommer igen. Det ska jag göra.

Vill du lyssna på låten "Flyg du är en ängel nu" så klicka på länken här

Kommentera

Konstig människa!

Av Susanne Fellbrink den 2011-01-21 10:02

Sitter på tåget på väg till stora staden Stockholm. Ska bli skönt att byta miljö några dagar och bara vara. Har faktiskt ingenting planerat för en gångs skull! Inga möten, ska inte sjunga (vilket jag i och för sig gärna skulle göra då jag känner stor lust att komma utanför min trygga scen i Våningen och möta publik i andra städer igen), och jag måste inte planera nånting . Jag ska strosa omkring, lyssna, lukta, känna, titta, ja bara finnas helt enkelt.

Jag tycker att det är helt underbart att bara sitta och fika och titta på folk och bara vara i mina egna tankar ibland.

Jag har tom åkt iväg några gånger på lite längre resor, helt ensam!

Människor omkring mig har tyckt att jag är konstig!

Va, ska du åka helt själv? Men familjen då? Vad ska du göra en hel vecka ensam? Nej, fy vad konstig du är, brukar jag få höra.

Jag kanske är konstig, men det bryr jag mig inte om längre i så fall. Man lär sig väldigt mycket av att vara helt själv. Man kan ju såklart välja om man vill ha kontakt med nån annan och då träffar man ju förmodligen människor som man kanske inte skulle ha träffat om man reste med någon annan.

På detta vis har jag mött helt fantastiska människor som har gett mig väldigt mycket och fått mig att tänka nytt och tänka annorlunda. Vidgat mina vyer helt enkelt. Tror jag alla skulle må bra av.

Vem vet, det kanske är just dig jag möter de närmaste dagarna, eller det kanske är dig jag sitter och tittar på med en stor kopp kaffe i min hand.

Ha en skön helg och njut av ingenting eller nånting eller varför inte av allting

Kram Susanne

Kommentera

Kvinnlig list!

Av Susanne Fellbrink den 2011-01-20 01:37

Jag fick frågan av en tidning i Sundsvall om jag kunde räkna upp positiva, negativa händelser från 2010, bästa bio, bok, musikupplevelse osv.

Tänkte en stund och kom fram till att jag är mest nöjd med att vi gjorde om ett kaosrum i vårt hus till ett TV-rum!

Varför?

Jo, vi bor i ett hus med ganska många rum och nere i källaren har de under åren sakta men säkert fyllts med både det ena och det andra, från golv till tak!

Våra vänner brukar skratta när de ringer oss och frågar vad vi gör, för vårt standarsvar under flera år har varit ” vi rensar i källaren”!

Det tar aldrig slut helt enkelt, vilket måste bero på att vi fyller på med nya saker hela tiden!!!

I somras kände jag att det fick vara nog!

Sagt och gjort! Jag fixade lite fika på altanen och samlade familjen för att med kvinnlig list försöka få med mig gänget på mina planer.

Istället för att säga ”nu måste vi städa”, som jag sagt så många gånger förut sa jag till mina tonåringar (och min man):

Är det nåt ni skulle vilja göra här hemma om ni fick önska?

”Ja, vi skulle vilja göra ett riktigt filmrum nånstans”, var det enhälliga svaret.

Vad kul, sa jag som redan hade anat detta.

Vi tog en tur genom respektive kaosrum och kom fram till att det största skulle vara mest lämpligt som filmrum.

Men för att kunna tömma detta rum och flytta saker till nästa rum så blev det precis den effekt jag ville ha.

Från början var det 5 kaosrum och nu var vi tvungna att tömma rum efter rum för att kunna förverkliga film-rummet.

Det tog sin tid, men strax före jul blev det äntligen klart! Nu är vi nere på ett kaosrum, ett träningsrum, ett spelrum, ett klädförråd och ett film-rum!

Det bästa med detta är faktiskt inte att det har blivit någorlunda ordning i rummen. Nej det jag njuter av mest är att få ha mina tonåringar och en massa andras tonåringar hemma hos mig var och varannan dag/kväll!

När hallen är full av skor känner jag mig oerhört lyckligt lottad!

Dels för att jag vet vart jag har mina godingar (bara en trappa ner:), men jag får ju också lära känna deras sköna kompisar.

Lycka!

Kommentera

Vikarie för vikarien!

Av Susanne Fellbrink den 2011-01-19 14:07

Hej igen alla sköna människor. Hastigt och lustigt är jag här igen för att hoppa in som ersättare, och vad händer då? Jo jag blev också sjuk! Men idag måste jag ta mig till jobbet eftersom flera viktiga möten ska ske idag. Bland annat ett möte där jag förhoppningsvis ska få lite goda råd så jag tar rätt beslut inför framtiden. Spännande då jag tror att det kommer att innebära stora förändringar för min del. Precis som jag vill ha det!

När allt bara rullar på tycker jag att tillvaron blir ganska tråkig och börjar söka nya utmaningar. Det är väl det som kanske utmärker en entreprenör!

Visst är det en himla tur att vi människor är både så lika och så olika! Vissa söker tryggheten och gillar inte förändringar medan andra gillar nya utmaningar. Tur att det finns plats för alla sorter!

Melodifestivalen

Det andra mötet jag ska ha idag är mer konkret då jag har fått äran att arrangera Välkomstfesten för hela Melodifestivalgänget när de kommer till Sundsvall i början av mars. Självklart i Våningen, som min festlokal heter.

Det ska bli väldigt kul och spännande, då jag inte bara ska arrangera festen utan också underhålla gästerna med sång och musik.

För övrigt ska det bli intressant att lyssna på alla låtarna i årets upplaga och se om de verkligen är bättre än de jag skickade in, men som inte kom med, men jag är inte bitter!:)

Kanske laddar jag upp mina bidrag lite längre fram så får ni avgöra om de skulle ha haft nån chans, då när ni har de riktiga bidragen att jämföra med.

Undrar vem som enligt kvällstidningarnas löpsedlar kommer att stå för årets nakenchock eller fiasko och vem som blir årets positiva överraskning?

Sist jag bloggade för 2,6 miljonersklubben skrev jag om våndorna med att producera en ny show. Nu har julen varit och vi har genomfört en massa roliga showkvällar med 80-talsmusik som blev temat till slut, framförd på vårt sätt. Här får ni ett smakprov på min version av Big in Japan tillsammans med basisten Mats Ejesjö.

Ha en härlig dag, med eller utan förändringar. I Sundsvall är det -4 grader och strålande sol. Perfekt för en skidtur!

Kram Susanne

Kommentera

Sorglig dag idag!

Av Susanne Fellbrink den 2010-08-22 21:59

I förmiddags fick jag höra att en omtyckt profil i Sundsvall, omkommit i en bilolycka igår kväll! Jag kände honom inte personligen men har fått uppfattningen att han var en väldigt varm och fin människa som värnade de svaga i samhället. En sån händelse gör ju att man blir påmind om hur snabbt livet kan ta slut och hur snabbt man kan mista de sina. Ena sekunden finns man och nästa inte!

Hela dagen har tankarna kretsat kring honom och hans familj samtidigt som händerna har städat frenetiskt i hela huset. Rensat garderober, sorterat bort lakan, dukar, sängkläder, urvuxna kläder mm. Nu står säckarna prydligt uppradade för att skänkas till bättre behövande. Hela familjen har hjälpts åt och det har känts bra att ha haft alla samlade inom fyra väggar.

Vi vet ju alla att vi ska vara rädda om varandra och inte ta livet för givet men när någon rycks bort är det ju som att vi blir extra påminda , ett tag, sen rullar allt på igen.

Senare under dagen fick jag höra att en väns 16-åriga dotter varit försvunnen sen igår kväll och håret reste sig på armarna för andra gången idag. Vad många hemska tankar som börjar snurra i huvudet! Tack och lov kom hon tillrätta ikväll!

Ja livet går vidare för alla och mycket hemskt kan hända. Därför är jag så glad och tacksam att jag har möjlighet att ägna min stund på jorden till att få glädja andra och att jag samtidigt gör nånting jag brinner för och tycker om. 

Ta hand om dig och alla i din närhet.

Med de orden tackar jag för mig och passar på att önska er alla en härlig höst

Kram Susanne

Kommentarer

Helena skrev 2010-08-22 22:37:

Tack Susanne, för att du är du! Önskar dig detsamma. Kramar

Kommentera

Storgråtande luciatåg!

Av Susanne Fellbrink den 2010-08-20 16:42

Efter gårdagens frosseriprat vill jag bara förtydliga att jag emellanåt är ganska hälsosam och självklart tycker att en massa nyttigheter också smakar smaskens! Kolla tex in bilden på Gerda och mig i somras på Våningens takterrass när vi skulle ta bilder till 1,6 och 2,6 miljonersklubbens almanacka som kommer ut nu i oktober. Köper ni den så stödjer ni forskningen för kvinnors hälsa. Då frossade vi i en massa goda fruktdrinkar och var allmänt nyttiga.

Gerda och jag på Våningens takterrass i somras. Foto: Amanda Berggren

 

Jag fick frågan om vad jag tycker är vackert apropå gårdagens inlägg.

Det mesta svarar jag! Det finns nåt vackert precis överallt! Havet, skogen, himlen, blommor, djur , färger, musik, kläder, smycken och framför allt människor. Allra helst bebisar, ungdomar och gamla människor samt alla däremellan:) 

Apropå gamla människor så kom  jag att tänka på när jag var med i Sundsvalls luciatåg för vääääääldigt länge sedan. Vi åkte ju omkring en hel dag i Lions regi och lussade på en massa olika ställen. Till sist skulle vi lussa på ett äldreboende för dementa (har jag förstått senare). Alla i tåget sjöng helt okej, men det var väl jag som var mest van att sjunga därför blev det min uppgift att ta ton och börja varje låt, då klämde de andra också i för kung och fosterland. Jag som var van vid min mormor och farmor såg fram emot att få sjunga för de äldre som jag förstod skulle uppskatta oss nåt alldeles extra!

Vi klev in på första avdelningen och jag började sjunga, de andra hakade på och så skred vi fram några meter innan jag fick mitt livs chock. De gamla förstod inte riktigt vad vi gjorde där för att uttrycka det milt! Den ena skrek "hora", den andra började gråta efter mamma, den tredje trodde vi var änglar som var där för att hämta dem eller nåt åt det hållet. De skrek, svor och levde rövare! Jag fick som sagt en chock och började stortjuta, och när inte jag sjöng så slutade de andra i tåget också att sjunga och fler hakade på gråtvalsen...

Behöver jag berätta att vi inte stannade länge på denna avdelning!

Ja så kan det också gå:)

Ikväll kommer mina godingar hem, den ena från Mallis och den andra från Stockholm:)

Ha en skön kväll/Kram Susanne

Kommentarer

Helena skrev 2010-08-20 17:18:

Vilken härlig bild! Haha stackars små barn! Kram till dig :)

Liz skrev 2010-08-20 18:00:

Vilken frossande superpumor till kalenderflickor! Ni kommer verkligen att lysa upp er månad. Keep up the good work. Allt gott på dig.

Kommentera

Njutningsmänniska!

Av Susanne Fellbrink den 2010-08-19 23:00

Det är jag det. Även om jag vet motsatsen så kan jag inte låta bli att känna att allt som är gott, roligt och vackert är nyttigt. Även om jag vet att jag inte borde trycka i mig en till tårtbit idag (eftersom jag har ätit två varje dag hela veckan) så kan jag liksom inte låta blir att tänka att eftersom tårtan är så god och det känns så bra när jag sväljer varje liten bit marsipan så måste det ju vara bra på nåt sätt. Jag menar hur rimligt låter det att det skulle vara nyttigare att äta nåt vidrigt så man kanske spyr av smaken. Är det nyttigt då?

Ja detta var en parentes, och en njutningsmänniskas sätt att resonera "logiskt" efter några dagars (veckor om jag ska vara ärlig) frossande! Det kommer sig av att jag mestadels har jobbat hemifrån ett par dagar nu och då är det så förbaskat nära till kylskåpet! Det blir nån slags mani att redan när jag svalt sista tuggan på frukosten börjar jag fundera på vad jag ska stoppa i mig sen, och sen, och sen... Ja, ni förstår. 

Har varit på Gif-match ikväll och de vann med 3-2. Kul! Allsvenskan hägrar igen. Därefter tog vi en promenad hem och jag flåsade misstänksamt mycket i uppförsbackarna! Dax att komma igång med träning igen. Om inte förr så senast den 31/8 då 1,6 miljonersklubben ska köra Hjärtgoing i Sundsvall med avslutning i Våningen. Det blir en kul kväll med både Lars T Johansson och smakprov från föreställningen Cellofan som vi kommer att köra i Våningen i höst. Missa inte den om ni har chansen. Jag och min personal fick se den i våras och vi skrattade så vi tjöt:) Missa inte Hjärtgoingen heller som kan vara ett perfekt startskott gällande träning och hälsa. Ta med dina kompisar och familjen och gå ut och gå! Det ska jag göra i alla fall.

Grattis säger jag till Marie Ericsson i Stockholm som vann  alla skivorna i gårdagens tävling. 

Sov gott

Karm Susanne

Kommentarer

Helena skrev 2010-08-19 23:21:

Haha jag känner igen det där. Synd bara att vi inte har sånna godsaker i vårat kylskåp! Det godaste jag kunde hitta var morötter, så det fick det bli idag. Så det blev lite nyttigt i alla fall ;) Kram och godnatt till dig fina Susanne!

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Susanne Fellbrink

Susanne Fellbrink
Gör: Artist, låtskrivare och författare som även producerar underhållning och olika events. Kortare sagt en kreativ mångsysslare och företagare. Men just nu är det full fokus på den egna plattan som släpps den 23/5.

Intresse: Olika möten med kreativa människor, inreda och sen mysa med familj och vänner, gärna över ett glas rött med långa härliga samtal.

Hjärtefråga: Att glädja andra människor och peppa framför allt tjejer att tro på sig själva, våga ta för sig och att hjälpa varandra istället för att stjälpa varandra.

Kontakt: susannefellbrink@gmail.com www.susannefellbrink.se

2,6 miljonerklubbens bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump
BioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika