Spännande möten

Oj vilken fart det är på Bokmässan i Göteborg. Så många intressanta möten, spännande seminarier och alla besökare som kommer till vår monter. Helt fantastiskt.

Idag talade jag om min biografi ”Livet är en dröm” och strax efter lunch fick vi besök av sportjournalisten Pamela Andersson, idag chefredaktör för tidningen Topphälsa, som har skrivit en fantastisk bok om sin cancer ”Jag ska inte dö idag”. Det är nu drygt två år sedan hon föll ihop i joggingspåret på Norr Mälarstrand i Stockholm. Efter en vecka fick hon beskedet att hon hade en stor tumör i hjärnan som inte gick att operera.  Ingen kunde ge henne något svar hur lång tid hon hade kvar, men hon bestämde sig för att kämpa! Varje gång hennes barn frågar: ’Mamma, ska du dö?’ ger hon dem samma svar som hon gjort sedan juli 2012.  ”Alla ska dö någon gång; men jag ska inte dö idag. Och jag ska inte dö imorgon.”

Boken presenteras som Pamela Anderssons berättelse om en resa med okänt slut. En resa hand i hand med ödet, där skelettsmärtor och hårbortfall blivit en del av vardagen. Men det är också en historia om en vilja som kan försätta berg. Och om hur mental styrka, fysisk träning och en spirande kärlek tillsammans kan jämna ut oddsen mot en till synes överlägsen motståndare. Och jag kan bara säga – läs den!

Alexandra

Panela och Alexandra
Pamela Andersson kom till vår monter och presenterade sin gripande bok.

 

AM och Alexandra
Anna-Maria Corazza Bildt och jag talar om vikten av att lyfta måltidens betydelse

Kommentarer