Så omväxlande och spännande livet kan vara!

Höstarna är något alldeles speciellt. Inte bara för att det är så vackert, också för att det händer så mycket runt om i landet. Och alla aktiviteterna vi arrangerar ger oss en fantastisk möjlighet att få träffa forskare och läkare. Att komma på våra seminarier, salonger och andra event är en unik chans att få inblick och kunskap som sällan annars ges.

Igår deltog jag i 1,6 seminarium på Hotel Ekoxen i Linköping, lett av vår ambassadör Wivi-Ann Heurlin-Krantz och Karin Ericsson, som är kontaktkvinna där. Det blev en lärorik och trevlig kväll där vår Woman in Red-stipendiat gynekolog Kristina Kernell från Linköpings universitetssjukhus berättade om sin nya och mycket intressanta forskning kring gravida kvinnor med medfödda hjärtmissbildningar.

Överläkare Rose-Marie Pettersson från Norrköping, specialist i kardiologi och invärtesmedicin, hjälpte oss förstå vad hjärtflimmer är och optiker Lena Malmberg gav oss en genomgång av ögats åldrande och sjukdomar. Däremellan kåserade jag kring min bok ”Livet är en dröm” vilket lockade till många skratt.

På söndag är det dags för vår Författarkryssning med bl a Majgull Axelsson, Carl Jan Granqvist, Thomas Bodström, Lotta Gröning, Karin Wahlberg, Ylva Yngvesson, Catharina Ingelman-Sundberg och mig. Vi seglar ut för ett dygn med spännande författarsamtal, god samvaro, musik, dans och shopping. Tina Leijonberg står för underhållningen. Vad mer kan man önska?

Men innan Cinderella stävar ut vid 18 har jag hunnit med en debatt om ojämlik vård på Kulturhuset i Stockholm. En debatt som direktsänds i radions P1 kl 16 men som ni också kan lyssna på i efterhand på webben, läs mer om den här. Jag tror det kommer att bli heta bollar i luften när man ser på vilka som kommer att delta. T ex journalisten Maciej Zaremba som skrivit flera mycket uppmärksammade artikelserier i Dagens Nyheter om den svenska sjukvården och nominerades till Guldspaden för sin skrämmande artikelserie ”Patienten och Prislappen” om hur New Public Management styr vården.

Hemma igen är det dags att ladda upp för konferens om Ledarskap i demensvården på Waterfront i Stockholm på tisdag 21 oktober , Likarättsdagen i Malmö torsdag 23:e då jag kommer att föreläsa och den stora Fredsgalan i Örebro den 24:e.

Tänk så omväxlande och stimulerande livet ändå kan vara!

Alexandra

Kommentarer