Ta till vara på kompetensen!

Integrationspolitiken måste ändras nu!Vi har inte tid att vänta medan nya asylsökande strömmar in varje månad? ! Våra politiska  partier sitter och tänker, ser över, tillsätter nya utredningar, när verkligheten rullar på, men ingen verkar  inse att för en gångs skull
måste  man agera snabbt.  Bristen på asylboende, en förbättrad SFI , hur får vi ut nyanlända i arbetslivet? Detta är de ärenden som man bör lyfta nu!

Det finns initiativ från privatpersoner som erbjuder praktikplatser i sina företag men när sen personen avslutat  sin praktik får man inte med nuvarande regler fortsätta  att arbeta  under studietiden.  Många invandrare  har ju yrkeskunskap som vi inte tar  tillvara.  Det saknas personal med utbildning inom tandvården, sjukvården och skolan.

Vi behöver omgående i kommuner, landsting,  i riksdagen och regeringen prioritera denna angelägna fråga. Den är komplicerad  och har många olika delfrågor men helheten är ju, hur kan vi snabba  på mottagandet, förbättra  villkoren och utbildningen och fånga upp den kompetens, som finns i denna grupp nyanlända, som vi så väl behöver. Nu.

Kommentarer