Jag vill önska er alla en riktigt glad påsk!

Den 2019-04-16 15:11

Vilken fantastisk Woman in Red vi har haft i mars - april på 21 olika orter runtom i landet. Jag har haft förmånen att delta på sex av våra strålande och fantastiska events, som våra underbara kontaktkvinnor i landet har arrangerat.

Woman in Red har nått ut i mer än 100 olika artiklar i print och digitalt, TV reportage, radioinslag, bloggar och vi har dessutom haft cirka 4 000 besökare på våra events runtom i landet. Succé!  Så jag hoppas att vårt budskap om betydelsen av kvinnors hälsa och den medicinska forskningen på kvinnohjärtat har fått en stor spridning i landet.

Nu är det snart påsk och vi laddar för en innehållsrik vår och sommar. I april har vi en wellnesskryssning ombord på M/S Birka och i Helsingborg kan du ”tura” med KulTura där  Björn Ranelid deltar. I juni deltar vi under politikerveckan i Järva med jämlik vård, jämlik hälsa och ett jämlikare samhälle för ALLA.  Den 20 maj arrangerar vi ett klimakterie-seminarium i Göteborg. Ett annat intressant projekt som pågår i nio städer runtom i landet,  handlar om barn till nyanlända kvinnor i Sverige.  Projektet leds av professor Solvig Ekblad från vår medicinska expertgrupp, tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben och med medel från Folkhälsomyndigheten.

Den 30 juni – 7 juli pågår Almedalsveckan där vi deltar med monter och två seminarier – ett  seminarium om psykisk ohälsa och spelberoende samt ett om den psykiska ohälsan för många nyanlända kvinnor med barn.

Vår bok ”Kvinnor & Hälsa – så mycket bättre ” uppskattas och säljer så bra! Köp gärna boken på våra seminarier, mässor och events eller direkt av oss. Boken om kvinnors hälsa är en liten uppslagsbok om kvinnors hälsa som är bra att ha – för visst har kvinnors hälsa blivit bättre !

Njut av våren och det ljuvliga som naturen ger oss. Det är i naturen vi mår som allra bäst. Här kan vi frigöra oss från stress. Naturen är en ständig källa för återhämtning. Passa på att unna Dig lite skön tid under helgerna!

Glad Påsk !

Alexandra

 

Kommentera

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Jag minns min frisör och hur hon brukade behandla mig.: Corona-cut Lina (L): Hej, jag vill beställa tid.  Doktorn (D): Vi tar inte emot patienter nu i corona-tider.  L: Jag har covid-testat mig flera gånger men jag är inte sjuk. Eller jag är... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com