Klubbnyheter och reportage

Årets hälsohjälte – nytt för Hälsopriset 2017

2016-12-21 Vi följer upp förra årets succé, snart är det dags för Hälsopriset 2017. Nytt för i år är Årets hälsohjälte, en person som utmärkt sig genom att hjälpa sig själv eller andra med unika hälsoinsatser, bekä... Läs mer »

Lion och 1,6 & 2,6 miljonerklubben

2016-12-12 Indiska ungar. Älskade ungar. Fantastiska ungar. Det är ett ögonblicks verk när olyckan drabbar familjen, när man dansar på rälsen och trampar snett eller när någon med onda avsikter för en över gränsen till något annat.... Läs mer »

Julmys i Borås

2016-12-05 Onsdagen den 30 november blev en härligt "julmysig" kväll då vi stigit in i värmen hos Björkforth, Rotor design. Till doften av clementiner, pepparkakor, glögg och med levande ljus i fönstren infann sig snabbt en härlig stämning. Lillemor Carlss... Läs mer »

Kunskapsseminariet i Stockholm

2016-12-02 Kunskapsseminariet i Stockholm blev en mycket lyckad tillställning med nästan fullsatt salong. Kvällen inleddes med att Alexandra Charles delade ut 1,6&2,6miljonerklubbens stipendium Vetenskapspriset till Professor Maj-Lis Hellenius och Journalistpriset till journalist Kerstin We... Läs mer »

Ge bort en julgåva!

2016-12-01 Ge en julgåva till stöd för vetenskaplig forskning för kvinnors hälsa! Ditt stöd går till forskning av kvinnors hälsa och sjukdomstillstånd. Med ökad information och kunskap kan fler kvinnor få rätt diagnos och därme... Läs mer »

Woman in Red 2017 - Save the date!

2016-12-01 Runt internationella kvinnodagen i mars anordnas den årliga kampanjen Woman in Red för att uppmärksamma kvinnohjärtat. Hjärt-och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsakerna bland kvinnor över 55 år. Ändå är kunsk... Läs mer »

Linköping - Möt Britt Karlsson från BK Wine

2016-11-28 Höstsalong i Linköping med vinexperten, författaren och resebyråägaren Britt Karlsson BK Wine, Paris ett alltid lika trevligt möte. Britt berättade främst utifrån två av sina senaste böcker om Bordeaux och Pimonte. Under hennes framf&... Läs mer »

FINSPÅNG - Höstseminarium

2016-11-28 Det blev fullt hus när vi hade seminarium för första gången i Finspång. Kvällen inleddes med att artisten och skådespelaren tillika ambassadören för klubben Carina Perenkranz inledde med smakbitar från sin senaste show Länge leve Laila ... Läs mer »

Härlig, intressant & inspirerande kväll i Göteborg.

2016-11-24 Den 21:a november träffades över 100 förväntansfulla & glada damer på Panorama hotell i Göteborg. Kvällen började med mingel, smörgås & kaffe och stämningen var redan då på topp. Våra seminarier inleddes av underba... Läs mer »

Rabatt på Prevenar 13-vaccin

2016-11-17 Höst och vinter betyder långpromenader, hemmamys och värme från öppna spisen. Men det innebär också förkylnings- och influensasäsong. Många tänker på att vaccinera sig mot influensan. Men kände du till att det även g&ari... Läs mer »

Inspirerande seminarium i Linköping med mycket rörelse.

2016-11-14 27 oktober hade vi ett innehållsrikt seminarium på Beach Arena i Linköping, en plats där man blå spelar beachvolleyboll men denna dag satt vi i solstolar för att lyssna på Marlene Gustawson närings- och fytoterapeut och därefter dansa zumba i san... Läs mer »

Salong i Linköping

2016-11-14 Vi som var där fick vara med om en fantastisk salong den 10 november. Kvällen inleddes med att Tina Rydberg delade med sig av sin historia om att vara anhörig till en drogmissbrukare. Hon har skrivit boken Vingar av stål om missbruk och sin sons resa in i ett missbruk och d... Läs mer »

Cykla & Njut i Toscana!

2016-11-07 - Ska ni också till Toscana? Frågade en okänd käckt rödklädd kvinna, när min mamma och jag trasslade med självincheckningsapparaten för att få sitta bredvid varandra på flyget. Jaa, svarade vi lite dröjande. Jag menar det ä... Läs mer »

Seminarium i Malmö 26/10

2016-11-01 Seminariet i Malmö fick besök av Alexandra Charles som berättade om 1.6 & 2. 6 miljonerklubbens tillkomst och nya visioner för framtiden. Anette Modigh och Ghenwa Nahim presenterade nya projekt i klubben som arbetar för att integrera och inkludera kvinnor i Sverige m... Läs mer »

WebbTV! Alexandras Hörna

2016-10-31 Nu lanserar 1,6 & 2,6 miljonerklubben en ny webbserie, "Kvinnor & Hälsa - Alexandras hörna" som kommer sändas varje vecka fram till jul. Alexandra Charles bjuder in läkare och hälsoexperter från vår medicinska expertgrupp, samt kulturarbetare och artister... Läs mer »

Hälsokvällen i Örebro

2016-10-31 Hälsokvällen i Örebro samlade 70 st. damer som startade med en kort promenad längs Svartån. När de kom tillbaka fick alla göra balanstest, bl.a. stå på ett ben och gå en kort sträcka på tid. Åsa Andersson, Leg. Sjukgymnast o... Läs mer »

Hälsokvällen i Uppsala

2016-10-31 Måndagen den 5 september hade 1,6 miljonerklubben i Uppsala en Hälsokväll med Artros som tema. Vi började med en tipspromenad kl. 17 som utgick från Medborgarskolan, där vi höll till under kvällen, och som innefattade 12 frågor om hälsa. Prom... Läs mer »

Hälsodag i Västerås

2016-10-31 1,6miljonerklubben genomförde en Hälsodag i Västerås den 22 september på ABB-arena och temat för kvällen var ”Kost och hälsa”. Programmet inleddes med Gang of 4 som fick oss att komma igång med sina medryckande låtar. Marie fr&ar... Läs mer »

Seminarium i Luleå om Skelleftesjukan

2016-10-31 Den26 oktober hade 1,6 miljonerklubben bjudit in till seminarium på Hotell Savoy i Luleå. Kvällen handlade om Skellefteåsjukan, hälsotips för utlandsresan och roande kåserier. Efter en god buffé' redogjorde Kenneth Lång, Överläkare ... Läs mer »

Hälsodagen i Helsingborg firades i strålande sommarväder!

2016-10-27 I år samarbetade vi med Skåneleden och vi valde att lägga vår hälsodag på invigningen av Eurorando i Helsingborg, ett europeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare i år har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i An... Läs mer »

Seminarium i Kalmar med hjärtat i fokus

2016-10-27 Ännu en fantastisk kväll här i Kalmar. Denna gång med temat Hjärtinsufficiens. Den 28/9 kl. 16.30 börjar gästerna strömma in och kl. 17:00 har Ulla och hennes personal dukat fram en smakrik, vegetarisk buffé dagen till ära eftersom vi &au... Läs mer »

Seminarium i Motala

2016-10-27 Två mycket viktiga frågor var på agendan när det var seminarium i Motala. Kvällen inleddes med Elisabeth Wallins berättelse och ”resa” med sin son som har ADHD. Hon beskriver med känsla och värme att ha ett barn som inte fungerar som and... Läs mer »

Hälsodagen i Malmö

2016-10-27 En lyckad dag på vackra Ribersborg i Malmö. Solen lyste över oss hela dagen och det kom många positiva besökare, föreläsare och utställare som förgyllde vår Hälsodag. Dagen började med uppvärmning därefter fick vi l&aum... Läs mer »

Matkul-tur i Gamlestaden

2016-10-25 Torsdagen den 20 oktober var vi ett härligt gäng damer från Göteborg som var med på en matkul-tur i Gamlestaden tillsammans med Anna Cederberg Gerdrup, journalist och författaren, till boken ”Från donsökaka till maklobe i Bergsjön”. ... Läs mer »

Många med osteoporos får inte diagnos

2016-10-20 En av tre med osteoporosfraktur tvingas bryta sig flera gånger innan diagnos En ny TNS Sifo-undersökning genomförd hos 478 osteoporospatienter visar att var tredje (32 procent) har brutit sig två eller tre gånger innan de fick sin diagnos. Nästan var tio... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Gott nytt 2017!: Nytt år, nya möjligheter! Vi på 1,6 & 2,6 miljonerklubben startar året med vår galakväll för Hälsopriset 2017 den 30 januari. Det blir en kväll i hälsans tecken där vinnarna representerar person... Läs mer »

Annonser