Klubbnyheter och reportage

Lyckad livsstilskurs för nyanlända kvinnor

2014-04-23 Nu har det gått snart två år sedan den så kallade livsstilskursen för nyanlända invandrarkvinnor utanför EU drog igång. På ett slutseminarium i Stockholm den 10 april samlades arrangörer, kursansvariga och deltagare från Södert&... Läs mer »

Woman in Red i Eskilstuna

2014-04-16 Lärorikt och hårfint i Eskilstuna! Woman in Red i Eskilstuna den 13 mars blev en riktigt lyckad kväll med föreläsning av Carina Carnlöf från hjärtkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och underhållning av musikalartisten N... Läs mer »

Woman in Red i Umeå

2014-04-16 Stipendieutdelning och kampanj-avslutning i Umeå! Rådhusets eleganta festsal var fylld till bredden av förväntansfulla damer när Woman in Red gick av stapeln den 2 april. Massor av positiv energi och glädje strömmade emot oss när Alexandra Charles i... Läs mer »

Om lust, tänder och jämlik vård i Östersund

2014-04-16 Nu har vi haft en härlig kväll i Östersund där både allvar och skratt blandades när vi berörde ämnen som jämlik vård, tandhälsa och inte minst vår viktiga lust! Som alltid på våra evenemang fick vi även chans att r&... Läs mer »

Lyckad come back i Gävle

2014-04-11 Tisdagen den 8 april hade vi vårt första seminarium på många år i Gävle. Och det blev en riktigt välkommen come back! På tisdagkvällen samlades cirka 150 förväntansfulle kvinnor på Söders källare i Gävle fö... Läs mer »

Om osynlig smärta, härliga hormoner och parhälsa

2014-04-08 Seminarium i Stockholm 7 april 2014 Hur känns det att ha väldigt ont men inte bli trodd när smärtan inte går att se eller mäta? Och är kvinnor mer smärttåliga än män? Dessa är ett par av de frågor som dök upp under v&ar... Läs mer »

Rösta på Alexandra till Alla tiders entreprenör

2014-04-07 Svenska Dagbladet har nominerat Alexandra Charles till "Alla tiders entreprenör". "I år firar näringsfriheten i Sverige 150 år. SvD och Centrum för näringslivshistoria strålkastarljuset på 100 av våra framgångsrika entreprenörer so... Läs mer »

Woman in Red i Göteborg

2014-04-04 Om hjärta och hjärna i Göteborg Den 9 mars var det dags för Woman in Red i Göteborg. Kvällen bjöd på en härlig blandning med allvar och underhållning! Birgitta Johansson, hjärtföreläsare, berättade om kopplingen mella... Läs mer »

Hjärtat i fokus - landet runt!

2014-03-10 Köp nålen för att stödja forskningen på kvinnohjärtat Vi började den 4 mars i Stockholm och knöt ihop säcken den 2 april i Umeå. Woman in red 2014 är klart och vi kan se tillbaka på 15 välbesökta evenemang f... Läs mer »

Woman in Red i Västerås

2014-04-03 Tankeställare och positivt tänkande i Västerås För andra året hölls Women in Red på ACC i Västerås. Innan dörrarna slogs upp till festsalongen minglade damerna bland kvällen utställare. Där fanns möjlighet att pro... Läs mer »

Osteoporos, bältros och parhälsa i Halmstad

2014-03-31 På Hotel Mårtenson i Halmstad var stämningen glad och engagemanget stort när medlemmar, föreläsare och politiker den 27 mars sammanstrålade kring ämnen som osteoporos, bältros och parhälsa. Alexandra Charles lotsade oss igenom kvällen. ... Läs mer »

Släck ljuset under Earth Hour

2014-03-28 WWF Earth Hour – lördag den 29 mars 20.30-21.30 WWF Earth Hour är världens största miljömanifestation då hundratals miljoner människor världen över visar sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset under en timme. Släc... Läs mer »

Underlivet - en viktig del av livet

2014-03-28 Att detta med underlivshälsa engagerar blev tydligt på vårt seminarium i Stockholm den 27 mars. Vissa besvär kan kännas genanta men de är mycket vanliga och det finns riktigt bra hjälp att få! Cirka 200 damer fick lära sig mer om sköra sle... Läs mer »

Gyncancerdagen den 7 och 9 april

2014-03-28 Gyncancerdagen 2014 äger rum på Södra teatern i Stockholm den 7 april och i Konferenscenter Wallenberg i Göteborg den 9 april. Rubriken för dagen är Nollvision – Ingen kvinna ska dö i gynekologisk cancer! Är det möjligt? Kan vi nå vision... Läs mer »

Lyckad come back i Motala!

2014-03-27 Vilken kväll det blev den 25 mars då vi hade vårt första seminarium i Motala på flera år. 75 förväntansfulla damer intog Motala Convention Center för att lära sig mer om sparande och om våra viktiga relationer. Kvällen inleddes... Läs mer »

TV4: Så känner du igen hjärtinfarkt hos kvinnor

2014-03-26 TV4 Nyhetsmorgon den 18 mars 2014 Varje dag dör 55 svenska kvinnor i hjärtinfarkt. Läkaren Jenny Lorefors var bara 38 år när hon drabbades av smärtor i hjärtat, och förstod inte vad det var. Hur vet man om man befinner sig i riskzonen för hjä... Läs mer »

Woman in Red i Malmö

2014-03-19 Festligt och fullsatt i Malmö I Malmö blev det en riktig galakväll med 500 personer där bland andra Viktoria Tolstoy stod för underhållningen och äventyrerskan Renata Chlumska berättade om sina äventyrliga expeditioner. Läs Christina Nilssons ... Läs mer »

Woman in Red i Borås

2014-03-19 Hjärtat i fokus på Röda rummet i Borås Efter en smakfull lunch och gemenskap i bistron fylldes Röda rummet med inredning i rött av damer - många klädda i rött. WIR i Borås blev en lyckad dag som var lärorik, underhållande och ins... Läs mer »

Woman in Red i Stockholm

2014-03-05 Vilken härlig kväll vi hade på Oscars i Stockholm - där kvinnohjärtat löpte som en röd tråd genom programmet. För underhållningen stod bland andra högklassiga Lill Lindfors och Maria Möller. 750 kvinnor och några få... Läs mer »

Woman in Red i Örebro

2014-03-18 Helkväll i Örebro med kvinnoperspektiv Kost, motion, sång och musik är några av delarna som behövs för ett gott liv och ett friskt hjärta. Torsdagen den 13 mars var det dags för Woman in Red i Örebro. Läs journalisten Inger Perssons fina... Läs mer »

Woman in Red i Sundsvall

2014-03-18 En kväll för hjärtat med mycket värme och kärlek Vi hade en fantastiskt galakväll på Aveny i Sundsvall – en kväll präglad av värme och kärlek. Underbara Paula Ternström hälsade välkommen och lotsade oss genom progr... Läs mer »

Woman in Red i Linköping

2014-03-13 Woman in Red i Linköping gick av stapeln den 6 mars på Konsert & Kongress. Det blev en härlig kväll och tack för alla positiva mail och sms! Kvällen började med mingel och mat samt besök hos våra tio utställare. Under tiden underhöll Brun... Läs mer »

Woman in Red i Östersund

2014-03-13 Den 9 mars, dagen efter Internationella Kvinnodagen, var det Östersunds tur att bjuda in till Woman in Red, en välbesökt kväll med yoga, musik, buffé och modevisning. Att hjärtat stod i fokus var tydligt. Buffén innehöll mat som är bra fö... Läs mer »

Woman in Red i Ystad

2014-03-12 En härlig eftermiddag med fokus på hjärtat blev det i Ystad. Uppskattade Ystads-profilerna Björn Ranelid och Sara Li satte dessutom extra krydda på upplevelsen. Platsen kunde inte vara mer perfekt än vackra Ystad Saltsjöbad och SPA med havet brusandes inp... Läs mer »

Kulturseminarier under våren i Göteborg och Malmö

2014-03-13 Kulturen - en viktig insats för hållbar folkhälsa 1,6 & 2,6 miljonerklubben är medarrangör till en seminarieserie om kultur som viktig insats för hållbar folkhälsa. Huvudman för seminarieserien är Kulturens Bildningsverksamhet. Under vå... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Rösta!: På fredag är det bara en månad kvar till EU-valet 25 maj. Tyvärr känns det som alltför många inte anser sig tillräckligt informerade för att ta ställning och därmed rösta. Jag tycker det är myck... Läs mer »

Annonser

Rum och Trädgård Kistamässan 24-27 april
Upplev det klassiska kryssningslivet med 30% rabatt
Sensi Femme för alla kvinnors hälsa