Klubbnyheter och reportage

Nya riktlinjer för endometrios

2016-02-03 Under förra året engagerade sig 2,6 miljonerklubben i den högaktuella frågan om kvinnosjukdomen endometrios. Vi krävde, tillsammans med Endometriosföreningen, Endometriosforum, Endometrios i Sverige, Endosisters.nu Medystrar, och RFSU, att: Socialstyrelsen ska... Läs mer »

Nu är Hälsoprisets vinnare korade!

2016-02-02 Sedan i augusti har allmänheten kunnat nominera och rösta på de personer som gjort en insats för folkhälsan under året som gått. Ikväll delades det nyinstiftade Hälsopriset ut på Dansmuseet i Stockholm. De sex kategorierna i vilka först... Läs mer »

”Let the light shine on” i Göteborg

2016-02-02 En mörk januarikväll träffades vi på Gothia Towers där konstnären Helena Blomljus tog emot oss. I galleriet har hon en utställning som heter ”Let the Light Shine On” . Med utställningen vill hon att människor ska stanna upp och t&a... Läs mer »

Har du lust till lust?

2016-02-01 Svenska kvinnor 45+ om sex, samliv och drömpartnern 1,6 miljonerklubben har länge arbetat med att lyfta fram betydelsen av kärlek för välbefinnandet, bland annat i boken Kärlek, lust och begär (Bladh by Bladh, 2011). För ett år sedan lät ... Läs mer »

Julkonsert i Sankt Matteus kyrka

2015-12-28 En stämningsfull konsert inledde julen på riktigt i fredags. Vår egna Miljonkören tillsammans med damkören Gaudia, under ledning av Elisabet Brander, bjöd på många fina stycken som fångade den harmoniska julkänslan i Sankt Matteus kyrka i S... Läs mer »

Woman in Red - för hjärtats skull!

2015-12-09 Välkommen till inspirerande och lärorika kvällar i mars runt om i landet där fokus ligger på kvinnohjärtat! Det bjuds bland annat på underhållning, seminarier, modevisning, mingel och mycket mer! Program och bokningssidor läggs upp inom kort under... Läs mer »

Borsta för hjärtat

2015-12-07 1,4 miljoner svenskar är drabbade av hjärt- och kärlsjukdom som är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Kopplingen mellan munhälsa och hjärtsjukdomar har påvisats genom forskning, men kännedomen om sambandet är fortfarande oroväckande l&a... Läs mer »

Fullsatt kväll i Linköping

2015-12-09 Vi började kvällen med en mycket intressant föreläsning om förstoppning, ett vanligt besvär som många av oss kanske helst inte pratar högt om. Men det bör vi göra! Jenny Sjödahl, leg. fysioterapeut och medicine doktor vid Linköpings U... Läs mer »

Kalendersignering i Örebro

2015-12-04 Maria Larsson, landshövding i Örebro län, är tillsammans med sin make Gunnar med i 2016 års upplaga av Svenska Kalenderflickor & Män. Den 16 november var Maria med oss på Lindhska Bokhandeln där hon signerade kalendern i samband med att den släp... Läs mer »

Vilken inspirerande kväll vi hade i Göteborg!

2015-12-03 130 förväntansfulla kvinnor trotsade storm och ösregn och kom till vårt seminarium på Scandic Crown - Ett seminarium om ledbesvär, hormoner, positivitet och sång för själen. Kvällen började med härlig sång av Clarissa Krabb... Läs mer »

Alexandra Charles medverkar i ”Köttberget checkar ut"

2015-11-21 Missa inte Claes Elfsbergs nya programserie om 40-talisterna som har påverkat sin samtid: i söndagens program medverkar vår ordförande Alexandra Charles tillsammans med Jan Guillou. Alexandra har valts ut bland många andra för att representera en av 40-talist... Läs mer »

1,6 & 2,6 miljonerklubben i Helsingborg

2015-12-03 1,6 & 2,6 miljonerklubben i Helsingborg har fått ett välförtjänt diplom av Helsingborgsstad för sitt lokala engagemang och Woman in Red 2015. Tack Helsingborgs Stad och alla ni som på olika sätt gör våra aktiviteter möjliga i Helsingborg m... Läs mer »

Härlig kväll i Luleå

2015-12-01 Alla deltagare hade en mycket trevlig, givande och inspirerande kväll med god mat och trevlig samvaro på Hotell Savoy i Luleå den 11 november. Överläkare Inger Westborg redogjorde hur våra ögon förändras under livets gång, Professor Car... Läs mer »

Härlig kväll med kalendersläpp på Sjömagasinet i Göteborg!

2015-11-25 Tillsammans med vår kalenderflicka Carolina Sandgren vår kalenderman Ulf Wagner och Resia hade vi en underbar kväll på anrika Sjömagasinet. Vi blev bjudna på fantastiskt goda smårätter och Ulfs egna goda vin – Wagners no.1 Carolina bj&oum... Läs mer »

Kul & Tur på Hjul - rullar vidare på kvinnohistorisk färd.

2015-10-30 Den 19 september samlades en cykelgrupp vid Dramatens trappa bredvid den alltid varma Margareta Krook statyn, skapad av konstnären och nyligen avgångna Dramatenchefen Marie Louise Ekman. Denna dag hade också utropats till "I stan utan min bil dag" av Stockholm stad och vi s&... Läs mer »

En "knipande" hälsokväll

2015-10-26 Höstens möte handlade om hälsa, kondition, goda levnadsvanor och urinläckage med mera. Ett 70-tal medlemmar samlades framför bron till Stora Holmen där det 1.1 kilometer långa hälsospåret börjar. Efter en rask promenad runt den höstkl&... Läs mer »

Hälsodagen i Ystad

2015-10-13 Den 4 oktober gick Hälsodagen i Ystad av stapeln! Hälsodrottningen Anette Lefterow gav fina tips på Wellness och egenvård med hjälp av enkla men energigivande yoga övningar. Alla deltagare hängde på i övningarna och trollbands av förel&aum... Läs mer »

Fantastiska dagar på Bokmässan i Göteborg.

2015-10-07 Bokmässan i Göteborg är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och Europas näst största i sitt slag. I år var den ungerska litteraturen i centrum. Under fyra härliga, inspirerande, intensiva och roliga dagar arbetade v&a... Läs mer »

Strålande sol på Hälsodagen i Göteborg

2015-09-28 Vilken stämning! Vilken energi! Vilken glädje! I år hade Hälsodagen i Göteborg gått samman med loppet Fight Cancer and Run. 800 motionärer kom till Frihamnen vid Göta Älv bron för att vara med och springa de olika loppen eller för a... Läs mer »

Hälsodagen i Malmö

2015-09-24 Vilken härlig Hälsodag det blev den 20 sep. Nästan alla av de som deltog kände sig väldigt nöjda och uppfriskade efter hälsodagens alla aktiviteter. Christina Nilsson inledde som konferenciär och hon höll i trådarna under hela dagen. Utst&... Läs mer »

Hälsodagen i Uppsala

2015-09-23 Den 10 september anordnade 1,6 miljoner klubben i Uppsala en kväll med fokus på hälsa och välbefinnande. Kvällen var mycket välbesökt. Clarion hotell Gillet öppnade sina dörrar för 120 damer som ville lyssna på neuropsykolog Åke ... Läs mer »

Hälsodagen i Borås

2015-09-21 Den 13 sep var det en liten men mycket trevlig skara kvinnor och män som kom till Hälsodagen i Borås. Det blev en kombination av hälsopromenad och kulturpromenad. No Limit i Borås har gatukonst uppförd på många byggnader i staden och när alla... Läs mer »

Hälsodagen på Kullaleden

2015-09-16 Efter fantastiska sensommardagar i Skåne lyckades vi pricka in den skånska Hälsodagen- som den dag då regnet kom! Detta avskräckte inte våra medlemmar utan många tappra damer, hundar och några män gick med oss på en del av Kullaleden l&a... Läs mer »

Seminarium med USWA

2015-09-15 Måndagskvällen den 31 aug blev det fullsatt i Dansmuséets lokal där vårt seminarium om mindfullness, inspiration och tankekraft ägde rum. Efter att alla fått en liten matbit så presenterade USWA (United Swedish Women Awareness) och 1,6 & 2,6miljo... Läs mer »

Hälsodagen på Gotland

2015-09-15 Söndagen den 6 september var det Hälsodagen på Gotland. Natten till söndagen och förmiddagen regnade det rejält, men kl. 13.00 när det var dags att starta sken solen härligt varm. Dietisten Elisabeth Drugge startade med att berätta och informera ... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Snart är det dags för prisutdelning!: Befinner mig på Barbados med en grupp trevliga medlemmar, både kvinnor och män som är med på vår resa Sunshine Vitality! Vilken underbar början på 2016! D-vitamin från solen, underbara bad, vatteng... Läs mer »

Annonser

Anna Lena Bergelin