Klubbnyheter och reportage

Samarbete med Indiska

2015-09-02 Under september månad ska Indiska sälja vår sko-pin för att hjälpa till att samla in pengar till forskningen på kvinnorelaterade sjukdomar. Vår skopin kostar 30 kr och kan nu köpas i Indiskas butiker. - Det är roligt att vi nu ska samarb... Läs mer »

Sveriges största familjeyoga

2015-08-21 På Hälsodagen i Stockholm den 13 sep och med livesändning via Periscope ska vi genomföra Sveriges största familjeyogapass tillsammans med Annette Lefterow. Familjeyoga är ett koncept som bygger på Annette Lefterows junioryoga för barn som stärke... Läs mer »

Medalj för förtjänstfullt ideellt arbete

2015-07-30 Alexandra tog emot medalj av åttonde graden från kungen den 16 juni, för förtjänstfullt ideellt arbete för kvinnors hälsa. Hur går medaljutdelningen till? När medaljerna är utdelade håller Kungen ett kort gratulationstal. Där... Läs mer »

Seminarium Sydafrika

2015-07-20 Seminarier om kvinnors mentala hälsa och drogmissbruk, om könsrelaterat våld och om kvinnors hälsa och hur det hänger ihop med ett holistiskt perspektiv. Alexandra Charles, vår ordförande och vår styrelsemedlem Harriet Gillberg reser ner till Kapsta... Läs mer »

Nytt pris ska uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsa

2015-07-14 Det är viktigt och värdefullt att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och på så sätt sprida kunskapen vidare. Det gäller att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och hälsa för alla, säger Alexandra Ch... Läs mer »

Kvinnor på toppen - hur går vi från varför till hur?

2015-07-03 Seminariet den 3 juli ägde rum i Europahuset och som start fick Svend Aage Madsen, ordförande för ”Selskab for maends sundhet” berätta om mäns hälsa. I alla Eu- länder så lever mannen kortare än kvinnor och är överrepresentera... Läs mer »

Psykisk ohälsa

2015-07-03 Den 2 juli i Almedalen på båten m/s Sigrid hölls vårt seminarium med mycket allvarliga och aktuella ämnen. Stress och psykisk ohälsa har ökat och lika så sjukskrivningarna, och främst hos kvinnor. Alexandra Charles, ordförande och Paula T... Läs mer »

Äldres liv - bryr vi oss?

2015-07-03 Första seminariet som vi arrangerade i Almedalen i Residensets trädgård blev fantastiskt. Det var soligt och varmt och det blev fullsatt på 10 minuter. Ämnet för kvällen var – Äldres liv, bryr vi oss? Fler och fler blir äldre, men öka... Läs mer »

Alexandra talar på TEDxAlmedalen

2015-07-03 I går, 2 juli, talade Alexandra Charles som en av TEDx Almedalens talare. Här kan du se hela hennes framträdande där hon berättar om sin resa från ung student via nattklubbsdrottning till ambassadör för kvinnors hälsa. Välj avsnitt "TEDxAlm... Läs mer »

1,6 i Sydafrika besökte National Institute for the Deaf

2015-06-23 The 1.6 Million Club South Africa and Mhani Gingi spent the Sunday at the National Institute for the Deaf - Worcester, South Africa together with YWAM Worcester. Amazing teenagers (mostly girls) were listening to Karin Eriksson from the 1.6 Million Club South Africa and Mhani Gingi speaking abo... Läs mer »

Nytt samarbete med Hand in Hand

2015-06-17 Kvinnors hälsosituation i Indien är katastrofal. Var tionde minut dör en kvinna i Indien på grund av förlossningskomplikationer, spädbarnsdödligheten är hög och många kvinnor är undernärda samt lider av järnbrist. Nu inleder vi ... Läs mer »

Lyckad Hjärtgolf på Skytteholm

2015-06-17 Den 14 juni samlades 90 förväntansfulla tjejer på Mälarö GK Skytteholm för att spela Hjärtgolfen. Dagen startade i lite regn men solen kom lagom fram till lunchbuffé och prisutdelning. Många fina priser var det som delades ut och vinnare av t&aum... Läs mer »

Satsning på barnmorskor och kvinnohälsa

2015-06-12 – nyckeln till positiv samhällsutveckling? Vad kan Sverige och andra länder lära om hållbar vård genom att utgå från extrema situationer som krigshärjade östra Kongo? Låt dig inspireras av Dr Denis Mukweges modell för kvinnoh&a... Läs mer »

Kontaktkvinnodagen

2015-06-08 Många av våra kontaktpersoner runtom i landet och ordförande från våra systerorganisationer i våra grannländer, kom till Stockholm den 5-6 juni på vår gemensamma konferens på hotel Tapto i Stockholm. Först var det möte och s... Läs mer »

Hatttävling på brunchkryssningen

2015-06-04 En tre timmars kryssning på M/S Blue Charm med en god lunch, musikunderhållning av härliga Pancho och Deri Rowland och med hattävling. Konferencier för dagen var Alexandra Charles och Birgitta Stubbing som i vackra hattar höll ordning på programmet n&aum... Läs mer »

Inspirationskväll på Festspelen

2015-06-03 Festspelen i Piteå är välbesökt och mycket populärt. Ett måste för alla som älskar klassisk musik, nya tolkningar och utveckling av det klassiska. Piteå Sommar Akademi, Musikhögskolan i Piteå, Framnäs Folkhögskola och Fests... Läs mer »

Vinnarna utsedda i tävlingen om eltandborstar!

2015-06-03 På Seniordagen i Kungsträdgården den 26 maj hade vi en tävling med tre fina Philips Sonicare DiamondClean eltandborstar i potten. Nu har vi dragit tre vinnare som får varsin eltandborte. Grattis önskar vi på 1,6 & 2,6 miljonerklubben! Vinnarna... Läs mer »

En kul tur på cykel till Thielska

2015-05-28 Söndag den 24 maj. Solen strålar varmt när vi ett tiotal cyklister lämnar Raoul Wallenbergs torg nedanför Dramaten och cyklar längs Strandvägen mot Djurgården och med slutdestination Thielska galleriet. Vårt första stopp på v&a... Läs mer »

Årets första golftävling

2015-05-25 En kall, blåsig och småregnig dag på Landeryds golfbana i Linköping var årets första golftävling – Hjärtgolfen. Med 20 tappra golf par som kämpade på och som efter målgång fick en välförtjänt härlig lun... Läs mer »

Innehållriks, intressant och underhållande kväll

2015-05-21 Seminariet i Malmö på ST. Gertruds konferens, den 28 april blev en spännande kväll med positiv stämning. Först ut av föreläsarna var Charlotte Erlansson-Albertsson som är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet. Hon forsk... Läs mer »

Kvinnors arbetsmiljö är en spegling av samhället

2015-05-21 Arbetsmiljöverket har mellan åren 2011-2014 haft ett uppdrag av regeringen att synliggöra kvinnors hälsa i arbetslivet. Detta med bakgrunden i att kvinnor har högre sjukfrånvaro än män och att skillnaderna fortsätter att öka. Fler kvinnor &... Läs mer »

Vårtid i Göteborg

2015-05-20 Den 20 april fick vi en insikt som redan många har – att vårtider inte alltid bara är positivt, det finns även många som lider pga allergier och astma. Linda Ekerljung med.dr, civ.ing och forskare vid Göteborgs universitet redde ut begreppen kring... Läs mer »

Mer pengar läggs på mäns hjärtinfarkter

2015-05-20 Kvinnor får i vissa fall mindre än hälften så kostsam behandling, enligt ny studie. Vården som kvinnor får vid akut hjärtinfarkt kostar mindre än den som män får samtidigt som risken att dö på sjukhus är större f&o... Läs mer »

Livlig kväll i Stockholm

2015-05-15 Publiken minglade livligt innan dörrarna öppnades till seminariet och salongen fylldes sedan snabbt och många anteckningsblock kom upp för att ta noteringar om allt intressant som det berättades om. Publiken var verkligen intresserad, engagerad och ställde må... Läs mer »

Erkänn endometrios som en folksjukdom!

2015-05-13 2,6 miljonerklubben har skrivit under ett upprop för att endometrios ska erkännas som en folksjukdom. Vi kräver att de som är drabbade får likvärdig och relevant vård oberoende av var i landet de bor. I dagsläget styrs vården av den enskilde v&ari... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

1,6 miljonerklubben i Kapstaden: Nu är jag nyss hemkommen från Kapstaden! I lördags var deltog jag då vår nystartade sydafrikanska systerförening anordnade ett seminarium. I den stora konferenslokalen samlades ca 400 kvinnor och n... Läs mer »

Annonser

Anna Lena Bergelin