Klubbnyheter och reportage

Hälsodagen på Gotland

2014-09-11 En härlig dag på Gotland Hälsodagen i Visby startade med att vi, cirka 20 glada medlemmar, fick information av dietisten Elisabet Drugge som berättade om vikten av god kost och skön motion. Sedan promenerade vi ”Hälsans Stig” ca 4,5 km i strål... Läs mer »

Osteoporos - vad händer?

2014-09-11 Är osteoporos fortfarande en kvinnosjukdom i skymundan? Eller börjar äntligen sjukvården och politikerna ta sitt ansvar för att de drabbade ska få rätt information och vård? Nu har vi följt upp våra seminarier från 2013 och fråga... Läs mer »

Internationella Läskunnighetsdagen

2014-09-09 793 miljoner vuxna kan varken läsa eller skriva. Den 8 september varje år uppmärksammas läskunnigheten världen över. Årets tema har fokus på länken mellan läskunnighet och fred. Trots stora framgångar vad gäller barns möjligh... Läs mer »

Hälsodagen i Linköping

2014-09-08 En ljuvlig höstkväll eller snarare sensommarkväll genomförde vi Hälsodagen i Linköping. Gymmix stod för uppvärmningen och sedan äntrade vi 5 km spåret i Vidingsjös motionscentrum. Efter promenad och dryck och smörgås fick vi... Läs mer »

Migränförbundets kampanj – Erkänn migrän

2014-09-03 Migrän är en kronisk neurologisk sjukdom som till stor del är ärftlig. Ungefär 1,2 miljoner i Sverige har migrän eller någon annan allvarlig huvudsjukdom som till exempel Hortons. Cirka två tredjedelar i denna grupp är kvinnor. Cirka 200. 000 har k... Läs mer »

Hälsodagen i Stockholm

2014-09-02 Girl power på Djurgården! Finns det något bättre sätt att runda av sommaren och välkomna hösten än genom vår traditionsenliga hälsodag? I år gick premiären i Stockholm den 31 augusti. Solen sken och området vid Sjöhis... Läs mer »

Kvinnor förlorare i hjärtsjukvården

2014-08-25 Idag har vi en debattartikel publicerad i Norrköpings tidningar! Varje dag utsätts 150 000 svenskar för en trefaldig risk för att drabbas av stroke – i onödan. De lider av hjärtsjukdomen förmaksflimmer och får inte den strokeförebyggande be... Läs mer »

Vi stödjer Star for Life

2014-08-22 Star for life har sedan 2005 bedrivit en intensiv kamp mot spridningen av hiv/aids i Sydafrika och Namibia. Organisationen arbetar långsiktigt och målmedvetet genom att stärka barn och ungdomars självförtroende och inre kraft samtidigt som man ökar medvetenheten ... Läs mer »

Osteoporos – fortfarande lika dolt?

2014-08-20 Seminarium i Göteborg, Malmö och Stockholm Ett år har gått sedan vi bjöd in till panelsamtal om osteoporos i Stockholm, Göteborg och Malmö. Och nu är det dags igen! Du är välkommen på kostnadsfria seminarier där du får tr&aum... Läs mer »

Möt oss på Bokmässan i Göteborg 24-28 sept

2014-05-29 Även i år kommer 1,6 & 2,6miljonerklubben att medverka på bokmässan i Göteborg den 24-28 september. Möt oss i monter B:04:27 men besök också våra seminarier och föreläsningar på de olika scenerna och i vår monter. Boxen so... Läs mer »

Se filmen från seminariet Kvinnor på toppen i Almedalen

2014-07-05 Se filmen från fredagens seminarium i Almedalen ”Kvinnor på toppen! Och vems hjärta är värt mer?” Nu har tolv europeiska länder lagstiftat om kvotering till bolagsstyrelser för att råda bot på underrepresentationen av kvinnor. &Aum... Läs mer »

Åh vilken vecka!

2014-06-05 Mitt i folkmyllret på Cranérgatan i Visby finns vi på plats i vår monter under Almedalsveckan. I ett härligt folkmyller jobbar våra rödklädda engagerade volontärer för fullt med att värva medlemmar och diskutera aktuella vårdfr&... Läs mer »

Träffa våra lokala kontaktpersoner

2014-05-15 Från Luleå i norr till Helsingborg i söder finns ett nätverk av kontaktpersoner som med engagemang, entusiasm och stor handlingskraft arrangerar olika typer av evenemang på sina respektive orter. Vem är personen bakom namnet och varför har just hen val... Läs mer »

Integrationspolisen bygger broar

2014-06-27 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Integrationspolisen i Göteborg kom i kontakt med varandra i samband med livsstilskursen för kvinnor från länder utanför EU. Integrationspolisen är en enhet inom Göteborgspolisen som arbetar för att informera olika invandrarg... Läs mer »

Möt Wivi-Ann i Linköping!

2014-06-19 2005 följde Wivi-Ann Heurlin Krantz med på en resa till Spanien i vår regi. Redan på flyget började hon och Alexandra prata och där och då såddes fröet till Wivi-Anns framtid som ... Läs mer »

Fantastiska dagar med kvinnligt fokus

2014-06-18 Nordiskt Forum 2014 För första gången medverkade vi på Nordiskt Forum – Nordens största jämställdhetskonferens. På plats fanns många kända namn inom politik, näringsliv och kultur - Carin Götblad, Gudrun Schyman, jämst&... Läs mer »

En hälsosam veckas matinspiration

2014-06-16 1,6 & 2,6 miljonerklubben vill att alla kvinnor ska ha en god hälsa och inspirera till ett gott liv. Vi har i samarbete med Unilever och Sigrid Barany tagit fram en inspirerande läcker hälsosam matvecka. Så nu kan all ni som vill äta sunt bara ta del av dessa recept oc... Läs mer »

Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut

2014-06-13 Vad händer med själen när man sett döden i vitögat? Cancer är en av vår tids största folksjukdomar och enligt statistiken kommer var tredje person att drabbas någon gång i livet. Tack vare forskningens framsteg och förbättrad v&ari... Läs mer »

Om mat, ayurveda och naturens läkande krafter

2014-05-27 Salong i Brokinds vackra rehabiliteringsträdgård i Linköping Vi hade en fantastisk dag i en ljuvlig trädgård med flödande solsken. Barbro Brageé, ordförande för Kindamat och initiativtagare till Östgötamat, Regional matkultur, berä... Läs mer »

Möt Cecilia i Ystad!

2014-05-22 Med ett hjärta som klappar för hälsa och livskvalitet och med sin gedigna bakgrund inom sjukvården, är Cecilia Grave som klippt och skuren för sin roll som kontaktkvinna i Ystad. Ett möte med 1,6 miljonerklubbens Marie Mian på en mässa 2013 blev... Läs mer »

Möt Eva i Helsingborg!

2014-05-14 Att mötas över gränserna – som kvinnor och människor. Det är det som Eva Möller, vår kontaktkvinna i Helsingborg brinner för. Med sin långa erfarenhet av att jobba med kommunikation och kunskap har hon dessutom byggt upp ett nätverk som ... Läs mer »

Måndag Italien

2014-06-16 Frukost: Molinogröt och ostsmörgås Mellanmål: Apelsin och 1 cantucci Lunch: Gremolatafylld kycklingfilé med bönsoffritto och grillad paprika Mellanmål: Tomatbruschetta på fullkornsbröd Middag: Spaghetti Bolognese med röda linse... Läs mer »

Tisdag Sverige

2014-06-17 Frukost: Rågflingegröt med banan och russin Mellanmål: Fruktsallad med valmötter Lunch: Köttbullar med piffat potatismos, ärter och lingon Mellanmål: Äggsmörgås på knäcke Middag: Torskrygg med pepparrot, palsternackspu... Läs mer »

Onsdag Nordafrika

2014-06-17 Frukost: Quinoagröt med kokosmjölk, hallon och blåbär Mellanmål: Äpple Lunch: Nötfärsbiffar med tabbouleh och sval yoghurtsås Mellanmål: Smörgås med hummus och tomat Middag: Marockansk kycklinggryta med oliver och aube... Läs mer »

Torsdag Thailand

2014-06-17 Frukost: Mango med kokos och keso Mellanmål: Kiwi och valnötter Lunch: Halstrad lax med sötsur edamamebönsallad och jasminris Mellanmål: Knäckebröd med jordnötssmör och banan Middag: Röd grönsakscurry och morotssallad med sesa... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Ännu en miljon!!! : Hurra! I år har alla vi tillsammans via vår App "Gå för hjärtat!" promenerat in ännu en miljon kronor till samlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som årligen delar ut pengarna i form av stipendier til... Läs mer »

Annonser

Sensi Femme för alla kvinnors hälsa