Klubbnyheter och reportage

Kvinnor förlorare i hjärtsjukvården

2014-08-25 Idag har vi en debattartikel publicerad i Norrköpings tidningar! Varje dag utsätts 150 000 svenskar för en trefaldig risk för att drabbas av stroke – i onödan. De lider av hjärtsjukdomen förmaksflimmer och får inte den strokeförebyggande be... Läs mer »

Vi stödjer Star for Life

2014-08-22 Star for life har sedan 2005 bedrivit en intensiv kamp mot spridningen av hiv/aids i Sydafrika och Namibia. Organisationen arbetar långsiktigt och målmedvetet genom att stärka barn och ungdomars självförtroende och inre kraft samtidigt som man ökar medvetenheten ... Läs mer »

Osteoporos – fortfarande lika dolt?

2014-08-20 Seminarium i Göteborg, Malmö och Stockholm Ett år har gått sedan vi bjöd in till panelsamtal om osteoporos i Stockholm, Göteborg och Malmö. Och nu är det dags igen! Du är välkommen på kostnadsfria seminarier där du får tr&aum... Läs mer »

Möt oss på Bokmässan i Göteborg 24-28 sept

2014-05-29 Även i år kommer 1,6 & 2,6miljonerklubben att medverka på bokmässan i Göteborg den 24-28 september. Möt oss i monter B:04:27 men besök också våra seminarier och föreläsningar på de olika scenerna och i vår monter. Boxen so... Läs mer »

Se filmen från seminariet Kvinnor på toppen i Almedalen

2014-07-05 Se filmen från fredagens seminarium i Almedalen ”Kvinnor på toppen! Och vems hjärta är värt mer?” Nu har tolv europeiska länder lagstiftat om kvotering till bolagsstyrelser för att råda bot på underrepresentationen av kvinnor. &Aum... Läs mer »

Åh vilken vecka!

2014-06-05 Mitt i folkmyllret på Cranérgatan i Visby finns vi på plats i vår monter under Almedalsveckan. I ett härligt folkmyller jobbar våra rödklädda engagerade volontärer för fullt med att värva medlemmar och diskutera aktuella vårdfr&... Läs mer »

Träffa våra lokala kontaktpersoner

2014-05-15 Från Luleå i norr till Helsingborg i söder finns ett nätverk av kontaktpersoner som med engagemang, entusiasm och stor handlingskraft arrangerar olika typer av evenemang på sina respektive orter. Vem är personen bakom namnet och varför har just hen val... Läs mer »

Integrationspolisen bygger broar

2014-06-27 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Integrationspolisen i Göteborg kom i kontakt med varandra i samband med livsstilskursen för kvinnor från länder utanför EU. Integrationspolisen är en enhet inom Göteborgspolisen som arbetar för att informera olika invandrarg... Läs mer »

Möt Wivi-Ann i Linköping!

2014-06-19 2005 följde Wivi-Ann Heurlin Krantz med på en resa till Spanien i vår regi. Redan på flyget började hon och Alexandra prata och där och då såddes fröet till Wivi-Anns framtid som ... Läs mer »

Fantastiska dagar med kvinnligt fokus

2014-06-18 Nordiskt Forum 2014 För första gången medverkade vi på Nordiskt Forum – Nordens största jämställdhetskonferens. På plats fanns många kända namn inom politik, näringsliv och kultur - Carin Götblad, Gudrun Schyman, jämst&... Läs mer »

En hälsosam veckas matinspiration

2014-06-16 1,6 & 2,6 miljonerklubben vill att alla kvinnor ska ha en god hälsa och inspirera till ett gott liv. Vi har i samarbete med Unilever och Sigrid Barany tagit fram en inspirerande läcker hälsosam matvecka. Så nu kan all ni som vill äta sunt bara ta del av dessa recept oc... Läs mer »

Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut

2014-06-13 Vad händer med själen när man sett döden i vitögat? Cancer är en av vår tids största folksjukdomar och enligt statistiken kommer var tredje person att drabbas någon gång i livet. Tack vare forskningens framsteg och förbättrad v&ari... Läs mer »

Om mat, ayurveda och naturens läkande krafter

2014-05-27 Salong i Brokinds vackra rehabiliteringsträdgård i Linköping Vi hade en fantastisk dag i en ljuvlig trädgård med flödande solsken. Barbro Brageé, ordförande för Kindamat och initiativtagare till Östgötamat, Regional matkultur, berä... Läs mer »

Möt Cecilia i Ystad!

2014-05-22 Med ett hjärta som klappar för hälsa och livskvalitet och med sin gedigna bakgrund inom sjukvården, är Cecilia Grave som klippt och skuren för sin roll som kontaktkvinna i Ystad. Ett möte med 1,6 miljonerklubbens Marie Mian på en mässa 2013 blev... Läs mer »

Möt Eva i Helsingborg!

2014-05-14 Att mötas över gränserna – som kvinnor och människor. Det är det som Eva Möller, vår kontaktkvinna i Helsingborg brinner för. Med sin långa erfarenhet av att jobba med kommunikation och kunskap har hon dessutom byggt upp ett nätverk som ... Läs mer »

Måndag Italien

2014-06-16 Frukost: Molinogröt och ostsmörgås Mellanmål: Apelsin och 1 cantucci Lunch: Gremolatafylld kycklingfilé med bönsoffritto och grillad paprika Mellanmål: Tomatbruschetta på fullkornsbröd Middag: Spaghetti Bolognese med röda linse... Läs mer »

Tisdag Sverige

2014-06-17 Frukost: Rågflingegröt med banan och russin Mellanmål: Fruktsallad med valmötter Lunch: Köttbullar med piffat potatismos, ärter och lingon Mellanmål: Äggsmörgås på knäcke Middag: Torskrygg med pepparrot, palsternackspu... Läs mer »

Onsdag Nordafrika

2014-06-17 Frukost: Quinoagröt med kokosmjölk, hallon och blåbär Mellanmål: Äpple Lunch: Nötfärsbiffar med tabbouleh och sval yoghurtsås Mellanmål: Smörgås med hummus och tomat Middag: Marockansk kycklinggryta med oliver och aube... Läs mer »

Torsdag Thailand

2014-06-17 Frukost: Mango med kokos och keso Mellanmål: Kiwi och valnötter Lunch: Halstrad lax med sötsur edamamebönsallad och jasminris Mellanmål: Knäckebröd med jordnötssmör och banan Middag: Röd grönsakscurry och morotssallad med sesa... Läs mer »

Fredag Mexico

2014-06-17 Frukost: Huevos rancheros Mellanmål: Varmrökt lax och gurka på knäcke Lunch: Svart bönsoppa med pico de gallo Mellanmål: Banan Middag: Fredagsmys med pulled beef carnitas style Dessert: Myntamarinerad ananas med rom Mellanmål: Öl och... Läs mer »

Lördag Lördagslyx

2014-06-18 Frukost: Svartvinbärssmoothie Mellanmål: Sharon och mandlar Lunch: Skaldjursrisotto Mellanmål: Knäckebröd med färskost och rädisor samt lördagsgodis Middag: Renfile med rödvinssky, jordärtskockspuré, brysselkål och ros... Läs mer »

Söndag Sigridmat

2014-06-18 Frukost: Yoghurt med mandelmüsli och jordgubbar Mellanmål:Knäckebröd med färskost Lunch: Vegetarisk Pho – vietnamesisk nudelsoppa Mellanmål: Päron Middag: Stekt makrill med örtig tomatsås, bakad fänkål och pressad pota... Läs mer »

Alexandra en av Sveriges främsta entreprenörer

2014-05-27 Ingvar Kamprad på förstaplatsen Den 27 maj utsåg Svenska Dagbladet vinnaren i tävlingen Alla tiders entreprenör. Svenska Dagbladets läsare hade röstat fram Ingvar Kamprad som Sveriges främsta entreprenör genom tiderna och priset delades ut under i... Läs mer »

Om mannen, munnen och livet efter 60!

2014-05-22 Nu har vi haft en härlig kväll i Göteborg på Clarion Post Hotel där vi fick ta del av aktuella frågor kring munhälsa, hur männens hälsa påverkar oss kvinnor och hur vi bäst förhåller oss till livet efter fyllda 60. Kv&a... Läs mer »

Ramsor, dans och allvar i Ystad

2014-05-14 Efter ett lyckat och omtyckt Woman in Red, var det måndagen den 12 maj dags för seminarium i Ystad om själslig hälsa, bältros och maghälsa. Kvällen blev en succé där allvar blandades med humor. Stämningen mellan föreläsare och delta... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hälsodagen 2014!! : Välkommen till Hälsodagen i Stockholm nu på söndag 31 augusti. Det är den första i raden av alla de Hälsodagar som kommer att äga rum runt om i hela landet! Dagar då vi bjuder på det senaste inom h... Läs mer »

Annonser

Cirkus Scott medlemserbjudande
Sensi Femme för alla kvinnors hälsa