Klubbnyheter och reportage

Känn dig yngre och lev längre!

2015-03-27 Det är vanligt att äldre personer känner sig yngre än vad de i själva verket är, enligt brittiska forskare. Nu visar det sig att detta också kan vara en markör för ett längre liv. Forskarna följde 6 500 personer med en genomsnittså... Läs mer »

1,6 miljonerklubbens koncept och idéer på väg till Sydafrika

2015-03-26 Ny systerförening växer fram i Sydafrika 1,6 miljonerklubben fick för ett par år sedan en förfrågan om att ta emot ett studiebesök från Kapstaden och regionen Western Cape i Sydafrika. Det var en spännande delegation med bland annat parlamentarik... Läs mer »

Hjärtat i fokus - landet runt! 2015

2015-03-10 Mars är månaden då hjärtat står i fokus. Woman in Red är i år på 17 orter runtom i landet med evenemang innehållandes föreläsningar och underhållning, allt för att uppmärksamma kampanjen och kvinnohjärtat.... Läs mer »

En kväll för hjärtat i Sundsvall

2015-03-26 Woman in Red Sundsvall 2015 Rainbow-Rummet på Casino Cosmopol var fullsatt till sista platsen den 12 mars. Gerda Strömberg-Nielsen hälsade alla välkomna och sedan blev det en härlig medelhavsbuffé. Annette Lefterow, wellnessexpert och kärntruppsmedlem f&ou... Läs mer »

Woman in Red Gävle

2015-03-24 Måndag 16 mars var det dags för Woman in Red i Gävle. 170 kvinnor samlades på Winn konferens för att mingla, inta en lättare förtäring och framförallt lyssna till inspirerande föredrag. Det var hög stämning med mycket prat och sk... Läs mer »

Woman in Red i Luleå

2015-03-24 Kvällen startade med en härlig Buffé och sedan hälsade Marianne Blomqvist alla välkomna och berättade om klubbens verksamhet samt presenterade kvällens föreläsare. Yvonne Ryding tog därefter hand om mikrofonen och först ut som fö... Läs mer »

Seniormässan - Malmö 6-8 maj

2015-03-20 På mässan finns utställare inom många olika områden: resor och turism, boende och tjänster, vård och omsorg, hälsa och skönhet samt fritid och kultur. Aktiviteter som bland annat curling och boule kommer man också kunna prova på. Det ... Läs mer »

Kvinnliga tonsättare i Eskilstuna

2015-03-19 Eftermiddagen och kvällen slog väl ut, och många gäster kom. Fokus under kvällen var musiken från Eskilstunas symfoniorkester som endast spelade verk från kvinnliga tonsättare. På plats i publiken fanns en utav tonsättarna Molly Keen, en 35 ... Läs mer »

En eftermiddag med kvinnor i fokus

2015-03-13 Woman in Red i Ljusdal 2015 Den 8 mars så ordnades Woman in Red i Ljusdal som ett samarrangemang mellan Ljusdals Kvinnor i Förening, IF Pulsen och 1,6 miljonerklubben. Woman in Red firas alltid på Internationella kvinnodagen och i år var vi i den nyrustade restaurangen i... Läs mer »

Fullsatt i Linköping

2015-03-12 Woman in Red i Linköping Den 9 mars klockan 17 så började kvällen med mat och mingel och besök hos ett tio-tal utställare. Under tiden blev det skön underhållning av Bruno och Nils-Inge, två mycket välkända Linköpingsprofiler. ... Läs mer »

En härlig dag i Borås

2015-03-12 Woman in Red i Borås Att på Internationella kvinnodagen få träffa andra kvinnor och känna den glädje och gemenskap som genomsyrade dagen på Woman in Red i Borås var härligt. De som stod som arrangörer för dagen var Lillemor Carlss... Läs mer »

Woman in Red Östersund

2015-03-11 Kvällen den 8 mars började med att Astrid Åsgårdh hälsade alla välkomna och presenterade klubben. Därefter serverades bra mat för hjärtat. Läkaren, forskaren och stipendiaten Nikola Drca talade om förmaksflimmer. Frågorna fr&a... Läs mer »

Woman in Red Ystad

2015-03-10 Woman in Red Ystad blev ett hjärtligt event med mycket glädje, gemenskap. Först ut som föreläsare var skickliga Dr. Anette Barlöv, gynekolog och obstetrik som specialitet. Anette föreläste och vägledde oss skickligt igenom de hormonella &arin... Läs mer »

Fantastiskt och magiskt i Göteborg!

2015-03-10 Över 300 förväntansfulla kvinnor kom till Elite Park Hotel söndagen den 8 mars Åsa Lövgren Janson, ambassadör för Göteborg, hälsade välkommen och Pernilla Warberg var kvällens konferencier. Vi fick lyssna på intressanta oc... Läs mer »

Kvinnor missgynnas i hjärtsjukvården

2015-03-09 Den 8 mars blev en debattartikel publicerad i SvD, om hur kvinnor missgynnas i hjärtsjukvården. Det är skrämmande och upprörande hur det fortsätter att vara så här. ”Att det 2015 förekommer tydliga och mätbara genusorättvisor som... Läs mer »

Diskriminering inom hjärtforskning

2015-03-09 Hjärt-och kärlsjukdom som idag är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor – och där unga kvinnors hjärthälsa dessutom blir allt sämre. Vad kan vi göra själva, hur kan sjukvården och läkarutbildningar och forskning ändras? ... Läs mer »

Släck för en ljusare framtid

2015-03-10 Lördagen den 28 mars 2015 klockan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour! Det blir det nionde året som vi släcker ljuset under världens största klimatmanifestation. Att släcka lamporna under WWFs Earth Hour är en politisk symbolhandling som ... Läs mer »

En röd dag mitt i veckan

2015-03-06 Woman in Red i Örebro 2015 Det var god stämning, glada skratt men också allvar och eftertanke, på Stora Hotellet i Örebro då Internationella Kvinnodagen firades lite i förskott. Oftast är det bara kvinnor, men nu fanns fyra män med på m&oum... Läs mer »

Succé för Woman in Red på Oscarsteatern i Stockholm

2015-03-05 Alla glada och pigga gäster fyllde snabbt salongen och ett program lett av konferencier Alexandra Charles satte igång. Lise & Gertrud var först ut med att värma upp publiken och därefter tog Åsa Regnér, jämställdhetsminister och Chris Heister, la... Läs mer »

Premiär på Woman in Red Helsingborg

2015-03-04 Women in Red har nu dragit igång och den 2 mars så var det ett fullspäckat program i Helsingborg. En underbar kväll som inleddes av Alexandra Charles och Lou Rossling. Sedan avlöste föreläsningar om hjärtat och underhållning om vartannat. F&oum... Läs mer »

Årets stipendater 2015

2015-02-19 Fyra av årets stipendiater mottog sina diplom och checkar vid Woman in Red på Oscarsteatern i Stockholm den 4 mars. Stiependieutdelare var jämställdhetsminister Åsa Regnér och landshövding Chris Heister. Fr. v. Agneta Månsson Broberg, Birgitta ... Läs mer »

Härlig stämning i Jönköping

2015-02-25 Den 17:e februari ordnade vi ett seminarium i Jönköping som blev en intressant kväll i mysig miljö på Grand Hotel. Agneta Hedengren, kontaktperson för 1,6 miljonerklubben i Jönköping hälsade alla välkomna och berättade om vad som h&aum... Läs mer »

Smärta - svårdiagnostiserat och oprioriterat

2015-02-25 Smärta syns inte utåt och värkbrutna patienter står inte högt i kurs inom sjukvården. Många, många är drabbade. Minst var femte svensk lider idag av långvarig smärta. Det är låg status att arbeta med dessa ”besv&au... Läs mer »

En kanonbra kväll i Karlstad

2015-02-20 Den 10:e februari arrangerade vi ett efterlängtat seminarium i Karlstad på Clarion Plaza Hotel. En av Kvinnor & Hälsas stipendiater för 2014, Birgitta Sigvant, överläkare, medicinsk doktor och kärlkirurg arbetar på kirurgkliniken på Centralsjuk... Läs mer »

Seminarium i Norrköping: mindfulness och framtidens äldreliv

2015-02-11 Livsglädje utan stress Inför en fullsatt sal genomfördes ett seminarium i Norrköping i slutet av januari. Ett av ämnena för kvällen var ”Livsglädje utan stress -så kan mindfulness få ditt liv att lyfta”, ett föredrag som h&ou... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

15 000 marschaller: En magisk onsdagskväll med Star for Life. 15 000 marschaller tändes på Gärdet i Stockholm där varje köpt marschall bidrar till deras verksamhet för utsatta barn och ungdomar i Sydafrika och Namibia... Läs mer »

Annonser

Shen Yun 4-7 april