Klubbnyheter och reportage

Matkul-tur i Gamlestaden

2016-10-25 Torsdagen den 20 oktober var vi ett härligt gäng damer från Göteborg som var med på en matkul-tur i Gamlestaden tillsammans med Anna Cederberg Gerdrup, journalist och författaren, till boken ”Från donsökaka till maklobe i Bergsjön”. ... Läs mer »

Många med osteoporos får inte diagnos

2016-10-20 En av tre med osteoporosfraktur tvingas bryta sig flera gånger innan diagnos En ny TNS Sifo-undersökning genomförd hos 478 osteoporospatienter visar att var tredje (32 procent) har brutit sig två eller tre gånger innan de fick sin diagnos. Nästan var tio... Läs mer »

Mental Health Run i Stockholm

2016-10-06 Lördagen den 8 oktober, i anslutning till World Mental Health Day, går starten för Mental Health Run i Stockholm. Det är ett välgörenhetslopp på fem kilometer som vid premiären 2015 lockade fler än 1100 deltagare, såväl ovana löpare... Läs mer »

Fantastiska dagar på Bokmässan i Göteborg.

2016-10-04 Under fyra härliga, inspirerande, intensiva och roliga dagar på Bokmässan i Göteborg arbetade våra fantastiska kontaktpersoner och volontärer med att berätta om föreningen sälja armband, böcker, pins och värva många nya medlemmar. 6... Läs mer »

Fokus på hjärtat i Kalmar

2016-10-04 1,6-miljonerklubbens seminarium om hjärtsvikt drog fullt hus i Kalmar den 28:e september. På plats var bland andra forskaren och hjärtsvikts-sjuksköterskan Peter Johansson och hjärtpatienten Petra Karlsson. Peter Johansson, Docent vid Linköpings Universite... Läs mer »

Ny teknik ger nya hälsolösningar

2016-10-04 I vårt samarbete med Bioservo vill vi nu uppmärksamma "robothandsken", ett hjälpmedel som kan hjälpa handsvaga tillbaka till arbetslivet. Lider du av artros eller har svårt att använda händerna kan det här vara en lösning som underlättar v... Läs mer »

Frisk och glad hälsodag

2016-09-12 Den 4 september fylldes gräsplätten mellan Villa Källhagen och Sjöhistoriska museet av glada och förväntansfulla besökare till Hälsodagen. Tillsammans slog vi rekord i familjeyoga med 790 deltagare som följde Anette Lefterows instruktioner och yogapo... Läs mer »

Nominera till årets Hälsopris här!

2016-09-02 Nu är det dags att nominera dina favoriter till årets Hälsopris. Vilka ska bli årets vinnare i följande kategorier? Årets inspiratör - ex. föreläsare, instruktör, personlig tränare, coach Årets sociala medier-profil - en person... Läs mer »

Hjärtgolfen 2016

2016-08-11 Vinnarna i Hjärtgolfen är korade! Stort grattis till förstapristagarna Lotta Lundin och Lena Andersson! Hjärtgolfen är en golftävling för kvinnor där vi spelar för att bidra till forskningen rörande kvinnors hälsa. I år har t... Läs mer »

Bättre hälsovård för äldre

2016-07-27 Under 1,6 & 2,6 miljonerklubbens sista seminarium i Almedalen, 8 juli i Europahusets paviljong låg fokus på bättre hälsovård för äldre. - Vården är inte anpassad för äldre personer. Vi kan idag inte ta hand om och ge individuellt for... Läs mer »

Victoriaveckan 2016

2016-07-15 Under lunchen i Borgholm och under Viktoriadagens flagga presenterade Lill Lindfors 1,6 & 2,6 miljonerklubbens verksamhet och bjöd på underhållning. Ambassadörerna Marie-Louise o Susanne från Kalmar representerade klubben och skötte försäljning... Läs mer »

Kvinnors liv – jämställd hälsa

2016-07-11 Torsdagen 7 juli befann var det dags för Almedalsseminariet om kvinnors liv – jämställd hälsa! Residensets trädgård blev fullsatt och solen lyste på en klarblå Visbyhimmel medan läkare, forskare och politiker förelästa och diskuter... Läs mer »

1,6 i Almedalen

2016-07-11 För tionde året i rad fanns vi på plats i Visby under Almedalsveckan 3 juni – 10 juli. Mitt i folkmyllret på Cranérgatan i vår monter jobbade våra rödklädda engagerade volontärer för fullt med att värva medlemmar och disku... Läs mer »

Sofiero Classic med 1,6 & 2,6 Hattparad!

2016-07-06 Regnskurar kunde inte stoppa publiken denna första söndagen i juli i Helsingborg! Folkbildning och livskvalité på högsta nivå- och en kulturupplevelse på 150 års jubilerande Sofiero slott. Många ville vara med i vår hattparad och v... Läs mer »

Kvinnors hälsa - nya möjligheter

2016-07-06 Först ut av Almedalsseminarierna var Kvinnors hälsa - nya möjligheter. På fartyget M/S Sigrid fylldes eftermiddagen av föreläsningar om hjärtsvikt, cancer, osteoporos, demens och kvinnors hälsa i Indien. Karin Schenck Gustafsson, professor i... Läs mer »

Woman in Red i Falun

2016-06-07 Wir i Falun, blev en härlig underbar kväll!! Fantastisk föreläsare, Carina Carnlövoch en musical artist som vi kommer att höra mycket av i framtiden, Milla Last som underhöll mellan programmen. Mannekänguppvisning från Rut o Knut, som visade vå... Läs mer »

Woman in Red Östersund

2016-06-01 Vi hade Woman in Red 8 mars på Vinterträdgården OSD. Som vanligt välbesökt och en härlig stämning. Carina Carnlöf höll en mycket intressant föreläsning om Kvinnor och Rytmstörningar. Lene Svedevall, sjuksköterska berä... Läs mer »

Woman in Red i Uppsala

2016-06-01 Lördagen den 5 mars hade vi i Uppsala bokat Rikssalen på Uppsala slott för att bjuda in våra medlemmar till WIR. Alexandra var vår konferencier och hon gjorde detta som vanligt på ett inspirerande sätt. Först talade hjärtläkar... Läs mer »

Woman in Red i Ljusdal

2016-06-01 För att uppmärksamma den internationella kvinnodagen anordnades Woman in red i Ljusdal på tisdagskvällen. Det blev en kväll med sång, dans, föreläsningar och humor blandat med allvar. I tisdags var det den internationella kvinnodagen och på Fol... Läs mer »

Mat & Mingel med Mod och Mode

2016-05-25 I vackra Grand Clarions lokaler hade vi en fantastisk glad måndagkväll! Livskvalité på högsta nivå, för både kropp och själ. Stina Sjöström bjöd in oss med sommartallrik och Rosé i restaurangen, som följdes av h&ou... Läs mer »

Oacceptabelt att kvinnor får sämre hjärtsviktvård

2016-05-16 Under maj månad uppmärksammas hjärtsvikt i en kampanj runtom i Europa, med målet att förbättra diagnostiseringen och vården av hjärtsvikt. Omkring 100 000 svenskar, de flesta över 65 år, har diagnosen hjärtsvikt. Man tror att lika m&ari... Läs mer »

Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa

2016-05-16 Att förbli frisk, ha ett klappande hjärta, en klar hjärna och en följsam kropp in genom livet och in i ålderdomen - ingenting kan vara mer betydelsefullt. Ledsamt nog är detta inte alla förunnat. Vem som helst kan när som helst drabbas av en svå... Läs mer »

Woman in Red i Enköping

2016-05-12 Enköpings kvinnor har fått inbjudan till ett nytt fantastiskt koncept - Women in Red ! Den 2 mars samlades ett trettiotal förväntansfulla kvinnor på advokatbyrån Egalia hos Maria Fager-Hohental. Vi startade med mingel för att sedan bli förär... Läs mer »

Salong med Alexandra Charles på Fashion Trade Center

2016-05-11 Alexandra var efterlängtad då hon den 26 april Välkomnades till Borås. Som grundare till och ordförande för 1,6 & 2,6miljonerklubben berättade hon om när, hur och varför hon valt att starta denna kvinnohälsoförening som idag har 30000 ... Läs mer »

Sköldkörteldagen

2016-05-06 Forskningen i Sverige är eftersatt och kunskapen inom primärvården är låg – vilket ger många kvinnor en lägre livskvalitet. World Thyroid Day/Internationella sköldkörteldagen firas runt om i världen den 25 maj för att öka medv... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Höst med kvinnohälsa i fokus: Tiden går fort när man har roligt. Själv märker jag knappt att årstiden har skiftat, att vi har en mörkare och kallare tid framför oss. Vi på 1,6 & 2,6 miljonerklubben fyller den här hösten med att... Läs mer »

Annonser