Klubbnyheter och reportage

Julen är här!

2014-12-17 Inget år utan julfest! Den 15 december bjöd vi in till en härlig julfest i Dansmuseets vackra lokaler i Stockholm. Museichef Erik Näslund hälsade gästerna välkomna och sedan var partyt igång! Med sin fantastiska röst bjöd Arja Saijonmaa p&a... Läs mer »

Träffa våra lokala kontaktpersoner

2014-05-15 Från Luleå i norr till Helsingborg i söder finns ett nätverk av kontaktpersoner som med engagemang, entusiasm och stor handlingskraft arrangerar olika typer av evenemang på sina respektive orter. Vem är personen bakom namnet och varför har just hen val... Läs mer »

En kväll för hjärtat

2014-12-04 Vår föreläsning om förmaksflimmer på Maximteatern i Stockholm lockade många kvinnor och ett antal män. Carina Blomström Lundqvist, professor vid kardiologkliniken Akademiska sjukhuset i Uppsala förklarade omständigheterna kring sjukdomen. ... Läs mer »

Möten från när och fjärran

2014-12-03 Den sista helgen i november samlades våra kontaktpersoner från Luleå i norr till Helsingborg i söder för att utbyta tankar och erfarenheter. Till middagen den fösta konferensdagen anslöt dessutom våra kollegor från systerföreningarna i ... Läs mer »

Möt Marianne i Luleå!

2014-12-10 Marianne Blomqvist är som klippt och skuren för rollen som kontaktkvinna i Luleå där hon är en känd profil efter att i åratal ha varit ägare till två boutiquer med damkläder. – Jag känner halva stan och jag tar alla tillf&... Läs mer »

Möt Gerda i Sundsvall!

2014-12-10 Gerda Strömberg Nielsen är vår kontaktkvinna i Sundsvall där hon håller i trådarna sedan många år. – Mitt intresse för hälsa fick jag med mig med modersmjölken - från min barndom i Tyskland. Gerda blev tidigt medlem... Läs mer »

Möt Christina i Malmö

2014-12-05 Christina Nilsson lägger mycket fokus på att ta hand om sin kropp och själ – men hon tycker inte man behöver glömma bort det yttre för det. Det går att balansera en inre och yttre livsstil, tycker hon. Christina tror på Ayurvedisk hä... Läs mer »

En uppsluppen kväll i Gävle!

2014-11-24 140 vetgiriga damer samlades den 18 november på jättetrevliga Söders källa i Gävle. De lyssnade till intressanta föredrag, minglade och njöt av goda wraps. Kvällens konferencier var vår ambassadör i Gävle – Britt-Marie Andersson. Ho... Läs mer »

ADHD – både styrka och svårighet

2014-11-24 Att ADHD berör många blev tydligt på vårt seminarium ADHD - hinder eller möjlighet i Stockholm i mitten av november. – Ibland tror jag att vi fokuserar för mycket på svårigheterna med ADHD och bortser från att det också ä... Läs mer »

Härlig kväll om vacciner, ADHD och klimakteriet

2014-12-01 Vilken toppenkväll vi hade i Göteborg i måndags! Fullsatt seminarium fyllt av glädje, nyfikenhet och massa positiv energi. Quality Panorama Hotel bjöd på bra lokaler med glass-och popcornsmaskin i pausen. Anna Grahn, specialistläkare inom in... Läs mer »

Om vaccinationer och wellness i Malmö

2014-11-19 Vi hade en fantastisk kväll i Malmö den 17 november! Här berättar wellness-profilen och bloggaren Annette Lefterow om seminariet som hon själv medverkade i. Vilken kväll! Fullsatt salong fylld av förväntan, glädje och energi. Sankt Gertrud konfe... Läs mer »

Om livslång hälsa i Uppsala

2014-11-14 Den 4 november var det dags för seminarium i Uppsala. 120 kvinnor var på plats pch vanligt blev det en trevlig kväll! Vi fick lära oss mer om hur lusten bäst hålls vid liv och hur kan det göra så ont fast smärtan inte ”syns”? Dessutom... Läs mer »

Höstmix på Maximteatern

2014-11-13 Årets höstseminarium i Stockholm blev en kväll där allvar och skratt blandades. Vi lärde oss mer om det senaste inom ögonforskning, själens ABC och mycket annat. Doktor Denis Mukwege, dessutom årets pristagare av EU: s Sacharovpris, fick vårt vete... Läs mer »

Vinlandet Frankrike lockar östgötar

2014-11-18 Torsdagen den 6 november samlades vi på Restaurang Lagerbladet i Linköping för en kväll i vinets tecken. Det visade sig att detta var ett ämne som även intresserade ett antal män! Vår huvudperson, Britt Karlsson från BKwine berättade lite ... Läs mer »

Om balans och sötsug på Allt för Hälsan

2014-11-13 Som alltid fanns vi på plats på mässan Allt för hälsan som i år hade Balans i livet som tema. Flera uppskattade föreläsningar fanns på programmet bland annat om hur vi kan minska vårt sötsug, hälsohets och trendspaning. - Det f... Läs mer »

Sundsvall lockade även yngre

2014-11-07 Vårt seminarium i Sundsvall lockade inte bara många trogna medlemmar utan vi värvade även ett antal nya! – Dessutom jätteroligt att så många yngre kvinnor kom denna kväll, berättar Gerda Strömberg Nielsen, vår kontaktkvinna i Sun... Läs mer »

En kväll i hälsans tecken

2014-11-03 ÖREBRO När 1,6 miljonerklubben anordnade en Hälsodag på Universitetssjukhuset var intresset stort. Kvällen bjöd på intressanta föredrag och underhållning av manskören Lorelei. Hälsodagen var ett samarrangemang mellan 1,6 miljonerklubben ... Läs mer »

Kvinnlig majoritet på Kokbokens dag!

2014-10-29 Lördagen den 25 oktober var det dags för årligt återkommande Kokbokens dag i Grythyttan där en av höjdpunkterna var en kocktävling. Kvinnliga kockar tävlade om att åstadkomma den perfekta desserten. I juryn, som enbart bestod av kvinnor, satt blan... Läs mer »

Fredsgala på Örebro Slott

2014-11-03 ÖREBRO För att fira den första fredsdagen i Örebro så bjöd 1,6 och 2,6 miljonerklubben tillsammans med Yennenga Progress med flera arrangörer in till en fredsgala på Örebro slott. Kvällen gick i sångens och musikens tecken, men mål... Läs mer »

Givande kväll i Luleå

2014-10-27 Första hjälpen är ett välkänt begrepp men vad är första hjälpen vid psykisk ohälsa? Vi vet hur viktigt det är med bra kost och fysisk aktiviter men dagens barn förväntas leva kortare än sina föräldrar på grund av &... Läs mer »

Om hjärtat och synen i Linköping

2014-10-27 Vårt seminarium i Linköping den 15 oktober på Hotell Ekoxen lockade 135 vetgiriga! Vi fick lära oss om hur det kan vara att vänta barn om man samtidigt har en medfödd missbildning på hjärtat. Hur det är att leva med hjärtflimmer och om vad so... Läs mer »

Vem vågar lita på vården?

2014-10-13 Sjuksköterskor som säger upp sig på löpande band, cancersjuka barn som skjutsas runt mellan landstingen och gamla farbröder som måste åka 30 mil för en vanlig rutinkontroll. Var du bor, vilket kön du har och vilken klass du tillhör kan b... Läs mer »

Migrän – mångas huvudvärk

2014-10-22 Många får migrän redan som barn och det kan vara en livslång plåga. Men det finns mycket god hjälp att få – både genom läkemedel och yoga. Att migrän är ett problem för kvinnor i alla åldrar blev tydligt under vå... Läs mer »

Fartfyllt i Falun!

2014-10-13 Det var inte bara fullsatt – utan mer än fullsatt! Nästan 100 vetgiriga kvinnor mellan 40 och 75 trängdes välvilligt i den minst sagt fullsatta lokalen på Hotellet i Falun där vi hade seminarium den 6 oktober. - Alla gick därifrån med ett leen... Läs mer »

Med ögat i fokus

2014-10-13 Att blåbär är bra för synen vet kanske många men visste ni också att de flesta gröna grönsaker är bra för vår ögonhälsa? Dessutom fick vi en förhandstitt på kommande utställning om 1900-talet på Arm&eacu... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Nu är det jul!: Ja visst känns som julen verkligen är i antågande när vi håller vår årliga julfest. I år höll vi till på Dansmuséet i Stockholm, det blev en jättefin kväll med sång av Arja Saijonmaa, vår egen M... Läs mer »