Klubbnyheter och reportage

Härlig kväll med kalendersläpp på Sjömagasinet i Göteborg!

2015-11-25 Tillsammans med vår kalenderflicka Carolina Sandgren vår kalenderman Ulf Wagner och Resia hade vi en underbar kväll på anrika Sjömagasinet. Vi blev bjudna på fantastiskt goda smårätter och Ulfs egna goda vin – Wagners no.1 Carolina bj&oum... Läs mer »

Alexandra Charles medverkar i ”Köttberget checkar ut

2015-11-21 Missa inte Claes Elfsbergs nya programserie om 40-talisterna som har påverkat sin samtid: i söndagens program medverkar vår ordförande Alexandra Charles tillsammans med Jan Guillou. Alexandra har valts ut bland många andra för att representera en av 40-talist... Läs mer »

Kul & Tur på Hjul - rullar vidare på kvinnohistorisk färd.

2015-10-30 Den 19 september samlades en cykelgrupp vid Dramatens trappa bredvid den alltid varma Margareta Krook statyn, skapad av konstnären och nyligen avgångna Dramatenchefen Marie Louise Ekman. Denna dag hade också utropats till "I stan utan min bil dag" av Stockholm stad och vi s&... Läs mer »

En "knipande" hälsokväll

2015-10-26 Höstens möte handlade om hälsa, kondition, goda levnadsvanor och urinläckage med mera. Ett 70-tal medlemmar samlades framför bron till Stora Holmen där det 1.1 kilometer långa hälsospåret börjar. Efter en rask promenad runt den höstkl&... Läs mer »

Seniormässan 20-22/10

2015-10-15 Seniormässan arrangeras för tjugoförsta gången 2015, 20-22 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Senior är mässan för dig som vill ta vara på det goda i livet. Ett besök här erbjuder det du behöver för att s&a... Läs mer »

Hälsodagen i Ystad

2015-10-13 Den 4 oktober gick Hälsodagen i Ystad av stapeln! Hälsodrottningen Anette Lefterow gav fina tips på Wellness och egenvård med hjälp av enkla men energigivande yoga övningar. Alla deltagare hängde på i övningarna och trollbands av förel&aum... Läs mer »

Fantastiska dagar på Bokmässan i Göteborg.

2015-10-07 Bokmässan i Göteborg är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och Europas näst största i sitt slag. I år var den ungerska litteraturen i centrum. Under fyra härliga, inspirerande, intensiva och roliga dagar arbetade v&a... Läs mer »

Strålande sol på Hälsodagen i Göteborg

2015-09-28 Vilken stämning! Vilken energi! Vilken glädje! I år hade Hälsodagen i Göteborg gått samman med loppet Fight Cancer and Run. 800 motionärer kom till Frihamnen vid Göta Älv bron för att vara med och springa de olika loppen eller för a... Läs mer »

Hälsodagen i Malmö

2015-09-24 Vilken härlig Hälsodag det blev den 20 sep. Nästan alla av de som deltog kände sig väldigt nöjda och uppfriskade efter hälsodagens alla aktiviteter. Christina Nilsson inledde som konferenciär och hon höll i trådarna under hela dagen. Utst&... Läs mer »

Hälsodagen i Uppsala

2015-09-23 Den 10 september anordnade 1,6 miljoner klubben i Uppsala en kväll med fokus på hälsa och välbefinnande. Kvällen var mycket välbesökt. Clarion hotell Gillet öppnade sina dörrar för 120 damer som ville lyssna på neuropsykolog Åke ... Läs mer »

Hälsodagen i Borås

2015-09-21 Den 13 sep var det en liten men mycket trevlig skara kvinnor och män som kom till Hälsodagen i Borås. Det blev en kombination av hälsopromenad och kulturpromenad. No Limit i Borås har gatukonst uppförd på många byggnader i staden och när alla... Läs mer »

Hälsodagen på Kullaleden

2015-09-16 Efter fantastiska sensommardagar i Skåne lyckades vi pricka in den skånska Hälsodagen- som den dag då regnet kom! Detta avskräckte inte våra medlemmar utan många tappra damer, hundar och några män gick med oss på en del av Kullaleden l&a... Läs mer »

Seminarium med USWA

2015-09-15 Måndagskvällen den 31 aug blev det fullsatt i Dansmuséets lokal där vårt seminarium om mindfullness, inspiration och tankekraft ägde rum. Efter att alla fått en liten matbit så presenterade USWA (United Swedish Women Awareness) och 1,6 & 2,6miljo... Läs mer »

Hälsodagen på Gotland

2015-09-15 Söndagen den 6 september var det Hälsodagen på Gotland. Natten till söndagen och förmiddagen regnade det rejält, men kl. 13.00 när det var dags att starta sken solen härligt varm. Dietisten Elisabeth Drugge startade med att berätta och informera ... Läs mer »

Hälsodagen i Stockholm

2015-09-14 Stora Skuggan blev nya platsen i år för Hälsodagen pga. att Stockholms stad stängde av delar av Djurgården för ett cykellopp. I en amfiteater inbäddad i grönska vid Stora Skuggans värdshus hade Hälsodagen sitt center med en minimässa med ... Läs mer »

Hälsoseminarium i Sydafrika

2015-09-10 Vår nybildade systerförening 1.6 Million Club South Africa har i samarbete med Mhani Gingi Social Entrepreneurial Network arrangerat ett välbesökt och uppskattat hälsoseminarium i Cape Town, Sydafrika. Seminariet fokuserade på kvinnors mentala hälsa och blan... Läs mer »

Solen sken över Linköping

2015-09-08 Dagen började med regn och åska men övergick på förmiddagen till strålande sol när Linköping hade sin Hälsodag i lite nytappning. I ett samarbete med Tallboda IF där vi kunde nyttja klubbstuga, gräsplan för utställare och n&... Läs mer »

Chokladprovning hos Jolla i Norrköping

2015-09-08 Dagen efter Hälsodagen var det dags för lite nya nyttigheter nämligen en chokladprovning hos Jolla som egentillverkar choklad och desserter. Under Jollas sakkunniga ledning fick vi kunskap om chokladens historia och dess intåg i Europa. Vi doftade och testade olika rena ... Läs mer »

Samarbete med Indiska

2015-09-02 Under september månad ska Indiska sälja vår sko-pin för att hjälpa till att samla in pengar till forskningen på kvinnorelaterade sjukdomar. Vår skopin kostar 30 kr och kan nu köpas i Indiskas butiker. - Det är roligt att vi nu ska samarb... Läs mer »

Sveriges största familjeyoga

2015-08-21 På Hälsodagen i Stockholm den 13 sep och med livesändning via Periscope ska vi genomföra Sveriges största familjeyogapass tillsammans med Annette Lefterow. Familjeyoga är ett koncept som bygger på Annette Lefterows junioryoga för barn som stärke... Läs mer »

Medalj för förtjänstfullt ideellt arbete

2015-07-30 Alexandra tog emot medalj av åttonde graden från kungen den 16 juni, för förtjänstfullt ideellt arbete för kvinnors hälsa. Hur går medaljutdelningen till? När medaljerna är utdelade håller Kungen ett kort gratulationstal. Där... Läs mer »

Seminarium Sydafrika

2015-07-20 Seminarier om kvinnors mentala hälsa och drogmissbruk, om könsrelaterat våld och om kvinnors hälsa och hur det hänger ihop med ett holistiskt perspektiv. Alexandra Charles, vår ordförande och vår styrelsemedlem Harriet Gillberg reser ner till Kapsta... Läs mer »

Nytt pris ska uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsa

2015-07-14 Det är viktigt och värdefullt att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och på så sätt sprida kunskapen vidare. Det gäller att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och hälsa för alla, säger Alexandra Ch... Läs mer »

Kvinnor på toppen - hur går vi från varför till hur?

2015-07-03 Seminariet den 3 juli ägde rum i Europahuset och som start fick Svend Aage Madsen, ordförande för ”Selskab for maends sundhet” berätta om mäns hälsa. I alla Eu- länder så lever mannen kortare än kvinnor och är överrepresentera... Läs mer »

Psykisk ohälsa

2015-07-03 Den 2 juli i Almedalen på båten m/s Sigrid hölls vårt seminarium med mycket allvarliga och aktuella ämnen. Stress och psykisk ohälsa har ökat och lika så sjukskrivningarna, och främst hos kvinnor. Alexandra Charles, ordförande och Paula T... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Seminarium och stipendieutdelning: Igår var det stort höstseminarium på ett näst intill fullsatt Maximteatern i Stockholm! Kvällen inleddes med s tipendie- och prisutdelning. Regisören Richard Hobert var på plats för att dela ut vår... Läs mer »

Annonser

Malmö Opera
Anna Lena Bergelin