Klubbnyheter och reportage

Vem vågar lita på vården?

2014-10-13 Sjuksköterskor som säger upp sig på löpande band, cancersjuka barn som skjutsas runt mellan landstingen och gamla farbröder som måste åka 30 mil för en vanlig rutinkontroll. Var du bor, vilket kön du har och vilken klass du tillhör kan b... Läs mer »

Fartfyllt i Falun!

2014-10-13 Det var inte bara fullsatt – utan mer än fullsatt! Nästan 100 vetgiriga kvinnor mellan 40 och 75 trängdes välvilligt i den minst sagt fullsatta lokalen på Hotellet i Falun där vi hade seminarium den 6 oktober. - Alla gick därifrån med ett leen... Läs mer »

Med ögat i fokus

2014-10-13 Att blåbär är bra för synen vet kanske många men visste ni också att de flesta gröna grönsaker är bra för vår ögonhälsa? Dessutom fick vi en förhandstitt på kommande utställning om 1900-talet på Arm&eacu... Läs mer »

Hälsodagen i Borås

2014-10-13 Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sol och aningen kallt var det på Häls... Läs mer »

Mersmak i Jönköping!

2014-10-06 Hur är det att få diagnosen ADHD som vuxen och finns det något man kan göra för att fördröja gråstarr? Dessa var ett par frågor som dök upp på vårt seminarium i Jönköping den 29 september. Kvällen gav mersmak och ... Läs mer »

Klart vi var på Bokmässan!

2014-10-03 Även i år fanns vi på plats på bokmässan – med Kulturhälsoboxen och Alexandras bok – Livet är en dröm. Våra fantastiska kontaktpersoner och volontärer i Göteborg arbetade intensivt med att värva många nya medlemma... Läs mer »

Tema Gamlingar på Nordiska Museet

2014-10-01 Foto: Karl Heinz Hernried ca 1960 Nordiska museet I samband med utställningen Gamlingar – hur var det och hur vill du ha det? arrangerar Nordiska museet i höst föreläsningar, visningar, debatter och samtal. Medverkar gör bland andra såv&au... Läs mer »

Sluta diskriminera äldre - rädda liv

2014-10-01 "Varje dag tar en person över 65 livet av sig. Det är liv som hade kunnat räddats". I dag onsdag på internationella äldredagen vill vi uppmana politiker, myndigheter och intresseorganisationer att fokusera på äldres psykiska ohälsa och depressioner, skr... Läs mer »

Möt Monica i Örebro!

2014-09-26 Monica Wahlgren är tillsammans med Margareta Svidén en av två kontaktkvinnor i Örebro. Där är de ett tätt team som jobbar hårt för att sprida information om 1,6miljonerklubben. När Monica fick frågan av Alexandra Charles om hon ville v... Läs mer »

Miljonen klar!

2014-09-22 I år har alla vi tillsammans via appen "Gå för hjärtat!" promenerat in ännu en miljon kronor till samlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som årligen delar ut pengarna i form av stipendier till forskning om kvinnors hjärthälsa. Det betyder att vi seda... Läs mer »

Alzheimerdagen 22 september

2014-09-22 Alzheimer är en sjukdom som många kommer i kontakt med – både de som drabbas och deras närstående. På måndag den 22 september är det dags för den internationella Alzheimerdagen. 78 länder sätter då demenssjukdomar i fokus, ... Läs mer »

Internationella fredsdagen 21 september

2014-09-18 Internationella fredsdagen är en av FN: s internationella dagar som varje år infaller den 21 september. Den finns till för att vädja till världens länder om ett 24 timmar långt eldupphör och icke-våld åtminstone en gång om året. Läs mer »

Välkommen Maria!

2014-09-15 Vi välkomnar vår nya kärntruppsmedlem Maria Fager Hohenthal! Maria bor och arbetar som advokat i Enköping och Stockholm, där hon driver egen advokatbyrå. Maria brinner för att bekämpa orättvisor – både som advokat och människa. ... Läs mer »

Hälsodagen på Gotland

2014-09-11 En härlig dag på Gotland Hälsodagen i Visby startade med att vi, cirka 20 glada medlemmar, fick information av dietisten Elisabet Drugge som berättade om vikten av god kost och skön motion. Sedan promenerade vi ”Hälsans Stig” ca 4,5 km i strål... Läs mer »

Osteoporos - vad händer?

2014-09-11 Är osteoporos fortfarande en kvinnosjukdom i skymundan? Eller börjar äntligen sjukvården och politikerna ta sitt ansvar för att de drabbade ska få rätt information och vård? Nu har vi följt upp våra seminarier från 2013 och fråga... Läs mer »

Internationella Läskunnighetsdagen

2014-09-09 793 miljoner vuxna kan varken läsa eller skriva. Den 8 september varje år uppmärksammas läskunnigheten världen över. Årets tema har fokus på länken mellan läskunnighet och fred. Trots stora framgångar vad gäller barns möjligh... Läs mer »

Hälsodagen i Linköping

2014-09-08 En ljuvlig höstkväll eller snarare sensommarkväll genomförde vi Hälsodagen i Linköping. Gymmix stod för uppvärmningen och sedan äntrade vi 5 km spåret i Vidingsjös motionscentrum. Efter promenad och dryck och smörgås fick vi... Läs mer »

Migränförbundets kampanj – Erkänn migrän

2014-09-03 Migrän är en kronisk neurologisk sjukdom som till stor del är ärftlig. Ungefär 1,2 miljoner i Sverige har migrän eller någon annan allvarlig huvudsjukdom som till exempel Hortons. Cirka två tredjedelar i denna grupp är kvinnor. Cirka 200. 000 har k... Läs mer »

Hälsodagen i Stockholm

2014-09-02 Girl power på Djurgården! Finns det något bättre sätt att runda av sommaren och välkomna hösten än genom vår traditionsenliga hälsodag? I år gick premiären i Stockholm den 31 augusti. Solen sken och området vid Sjöhis... Läs mer »

Kvinnor förlorare i hjärtsjukvården

2014-08-25 Idag har vi en debattartikel publicerad i Norrköpings tidningar! Varje dag utsätts 150 000 svenskar för en trefaldig risk för att drabbas av stroke – i onödan. De lider av hjärtsjukdomen förmaksflimmer och får inte den strokeförebyggande be... Läs mer »

Vi stödjer Star for Life

2014-08-22 Star for life har sedan 2005 bedrivit en intensiv kamp mot spridningen av hiv/aids i Sydafrika och Namibia. Organisationen arbetar långsiktigt och målmedvetet genom att stärka barn och ungdomars självförtroende och inre kraft samtidigt som man ökar medvetenheten ... Läs mer »

Osteoporos – fortfarande lika dolt?

2014-08-20 Seminarium i Göteborg, Malmö och Stockholm Ett år har gått sedan vi bjöd in till panelsamtal om osteoporos i Stockholm, Göteborg och Malmö. Och nu är det dags igen! Du är välkommen på kostnadsfria seminarier där du får tr&aum... Läs mer »

Möt oss på Bokmässan i Göteborg 24-28 sept

2014-05-29 Även i år kommer 1,6 & 2,6miljonerklubben att medverka på bokmässan i Göteborg den 24-28 september. Möt oss i monter B:04:27 men besök också våra seminarier och föreläsningar på de olika scenerna och i vår monter. Boxen so... Läs mer »

Se filmen från seminariet Kvinnor på toppen i Almedalen

2014-07-05 Se filmen från fredagens seminarium i Almedalen ”Kvinnor på toppen! Och vems hjärta är värt mer?” Nu har tolv europeiska länder lagstiftat om kvotering till bolagsstyrelser för att råda bot på underrepresentationen av kvinnor. &Aum... Läs mer »

Åh vilken vecka!

2014-06-05 Mitt i folkmyllret på Cranérgatan i Visby finns vi på plats i vår monter under Almedalsveckan. I ett härligt folkmyller jobbar våra rödklädda engagerade volontärer för fullt med att värva medlemmar och diskutera aktuella vårdfr&... Läs mer »

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Succé på Östersjön: Vår traditionella höst-författarkryssning på Östersjön blev en verklig succé. Förre justitieministern Thomas Bodström berörde oss alla när han presenterade sin senaste bok "Det man minns" som handl... Läs mer »

Annonser

Köp en eltandborste som gör gott, inte enbart för din mun
Sensi Femme för alla kvinnors hälsa