Hälsodagen i Helsingborg firades i strålande sommarväder!

I år samarbetade vi med Skåneleden och vi valde att lägga vår hälsodag på invigningen av Eurorando i Helsingborg, ett europeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare i år har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i Andalusien och nu var det dags för oss i Skåne att välkomna Europas vandrare den 10:e september 2016.

Denna strålande sommar lördag blev ovanligt varm. De flesta valde därför att strosa runt i Slottsparken, ta en fika och gå runt bland utställarna. Alldeles för varmt att vandra till Sofiero.

Det surrade av många olika språk i Slottshagen denna invigningsdag och vi hade många frågor om det fanns 1,6 miljonerklubben – i Frankrike, Danmark, Grekland- Tyskland, m.fl. ! Det bästa var ju att det finns!

 ”We have to keep together ”- sa en klok kvinna från Grekland på bruten engelska när vi lyckades förklara vad vi står för i de olika länderna och framförallt vad vi gör i Sverige.

Ett gyllene tillfälle för oss att informera om våra systerföreningar.

De franska vännerna var många och de drog stora grupper till våra goda svenska äpplen, som var skänkta av Engelbrekt i Södåkra, kunskapsfrukten försvann i ett nafs.

Under denna dag fick vi många nya medlemmar, inte bara i vårt eget område utan också flera kvinnor från andra städer i Sverige! Vår kära inspiratör Josefin Smulan Liljegren lockade många till vårt tält.

Text: Eva Möller

 

Gerty och Agneta, våra medhjälpare från Helsingborg som vandrade med våra franska gäster.

 

Nya medlemmar var på plats när vi öppnade.

 

Förhoppningsvis nya medlemmar till våra systerföreningar