Salong i Linköping

Vi som var där fick vara med om en fantastisk salong den 10 november. Kvällen inleddes med att Tina Rydberg delade med sig av sin historia om att vara anhörig till en drogmissbrukare. Hon har skrivit boken Vingar av stål om missbruk och sin sons resa in i ett missbruk och det tragiska slutet för sonen. Att som anhörig finnas sida vid sida med en anhörigs hopp och förtvivlan med ljusa och mörka stunder det är vad boken handlar om. Tina som var rektor lämnade sitt arbete i och med sonens död och skrev därefter sin bok som hon nu är ute och föreläser om. Hennes budskap är att inte skämmas för sitt barn som väljer att droga sig. En mycket stark berättelse och som kan vara ett stöd och insikt för många vuxna om man anar att något inte står rätt till inom familjen.

Kvällen avslutades med en konsert med Kent Sidvall och hans gitarrist Hans Lundquist. Kent har också skrivit en bok om sitt liv som missbrukare och uteliggare. Han här även gjort en skiva. Kent är mannen som har en fantastisk basröst och som gör en ny tolkning av några kända klassiker. Det finns också på nätet en film om Kent och hans liv som är väl värd att titta på.

Detta blev en kväll med hur livet tar sina ”egna” vägar. Avslutningen med den stämningsfulla musiken med den fantastiska gitarristen ingav hopp.

Text: Wivi-Ann Heurlin-Krantz

Tina Rydberg delade med sig av sin historia om att vara anhörig till en drogmissbrukare.

Kvällen avslutades med en konsert med Kent Sidvall och hans gitarrist Hans Lundquist.