7/2 Seminarium i Malmö

Nyheten publicerad: 2017-02-09

Tisdagen den 7 februari bjöd 1.6 & 2.6 miljonerklubben i Malmö in till seminarie i läckra lokaler på Scandic hotell i Malmö. Många medlemmar tog sig dit trots snöovädret som vi så ofta har svårt att hantera i Skåne. Elisabeth Wallin började med sitt föredrag ”ADHD – hinder eller möjlighet? En föreläsning om ADHD till vardags, ur ett föräldraperspektiv”. Elisabeth berättade om resan med sin son från barn till vuxen och hur hon fick ta kraft för att få hjälp med att få en utredning på sonen som uppvisade annorlunda beteende. Långt om länge fick sonen diagnosen ADHD. Vi fick ta del av glädjeämnen, svårigheter och sorgeämnen som sonen, syster och föräldrar fått uppleva under sonens uppväxt.

Pga sjukdom tvingades tyvärr följande programpunkt utgå”Andetag för livet – innovativ teknik för strålbehandling av bröstcancer”, Malin Kügele är legitimerad sjukhusfysiker på Skånes universitetssjukhus och forskar om strålbehandling och olika tekniker för att förbättra bröstcancerbehandlingar. Hennes föreläsningar ger hopp om förbättringar i framtida behandlingar så vi hoppas på att få höra Malin en annan gång framöver.

Elisabeth Wallin räddade dock situationen och förgyllde kvällen med nästa föredrag som

hon hade bakfickan "Hundra procent inspiration. Om mod, vägval, glädje och drömmar."

Vi fick med oss att aldrig ge upp, våga känna tillit och att våga säga JA till möjligheter som kommer vår väg

Kvällen avslutades med Flamenco framförd av Ewa Flycht tillsammans med Danskommissionen. Ewa berättade om dansens fördelar bl.a att de negativa känslor vi bär på kan man genom Flamencon dansa bort i samband med det fick deltagarna prova på att dansa Flamenco. Det blev en härlig och glädjefylld avslutning på en trevlig kväll.

Text: Anette Modigh

 

 Elisabeth Wallin och Anette Modigh 

Kvällen avslutades med Flamenco framförd av Ewa Flycht tillsammans med Danskommissionen

 

Pröva på Flamencodans 

 

 

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

En fin dag i kulturen- och hälsans tecken!: Det är något med den här fantastiska vårsolen som gör dagarna extra härliga! Ljuset, människor ler mot varandra, håller upp dörren lite extra och det finns ett positivt skimmer som jag tycker är vä... Läs mer »

Annonser

Arken Hotel & Art Garden Spa | Hôtel Eggers | Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Anna Lena Bergelin
www.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasNordic ChoiceDocrates CancersjukhusOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com