Bästa Woman in Red i Ljusdal någonsin!

Vi arrangörer har aldrig fått så mycket positiv respons på arrangemanget och föreläsarna som i år. 

Kvällen inleddes med en halvtimmes fantastisk underhållning av Tri-Ol, dvs. familjen Olssons trio, medan gästerna tog plats och tog för sig av kaffe, te och den goda smörgåsen som kvinnorna i Ljusdals Hembygdsförening hade förberett. 

Åsa Älander, tidigare ordförande i Röda Korset i Ljusdal, inledningstalade och berättade om Röda Korsets historia och organisationens arbete kring kvinnor och kvinnors hälsa runt om i världen. Ulrika Beijer, vår underbara konferencier och sångerska ledde oss sen genom kvällen med information, introduktion av föreläsarna och underbar sång, tillsammans med sin bror Lars Karlsson på gitarr.

Vår första föreläsare, övertandläkare och professor Björn Klinge, tog oss med på en resa genom från munnen och vidare ut i kroppen. Hans föreläsning fick oss att förstå hur viktigt det är att ha en god munhygien och vilken viktig del av vår kropp mun och tänder är. 

Torgny Steen, författare och katalysator, fick oss alla att gnugga öronen, försöka koordinera våra rörelser i hans föreläsning om Smarta rörelser – starkare hjärta och hjärna. En föreläsning som gav oss alla många skratt och härliga minnen. Vi är nog många som fortsätter gnugga våra öron och spretar med fingrar och tår. 

Lili Öst avslutade med en givande och intressant föreläsning ”Om tankens kraft” med musikaliska inslag. Sent kommer vi glömma att det gäller att välja att lägga saker i rätt påse, guldpåsen och bajspåsen. Och bajspåsen den ska vara så liten som möjligt. 

Jag, som kontaktkvinna för 1.6 & 2,6 miljonerklubben, vill rikta ett stort tack till alla kvinnor som hjälpt till att genomföra denna fantastiska kväll. Ett extra stort tack till Anita Bodin på Studiefrämjande, Siv Steen, vår grand old lady Karin Granér (97 år gammal) som är med år efter år och hjälper till att styra upp kvällen, både före och efter. Ett innerligt varmt tack även till våra 91 sponsorer som sponsrat med annonser, affischer och fantastiska lotterivinster. 

 

Med hjärtevärme till er alla från oss i vackra Ljusdal och Hälsingland!

Lisa Månsson Rydén

Kontaktkvinna för 1.6 miljonerlubben, Ljusdal