Woman in Red Norrtälje

Nyheten publicerad: 2017-05-02

På Internationella kvinnodagen anordnade 1.6 & 2.6 miljonerklubben i Norrtälje i samarbete med Roslagens kvinnonätverk och Norrtälje FN-förening och med sponsring av bland andra Roslagen Sparbank.

Ett seminarium under rubriken ”Ändra livsstil och bli långtidsfrisk”. Detta var det första evenemang som organisationen anordnade i Norrtälje på länge, då det tills i höstas inte funnits någon kontaktkvinna på flera år.

Seminariet ingick i marskampanjen Women in Red. Kvällen inleddes med att Anna Rosén, adjunkt på GIH med rytmik och dansterapi som specialitet fick igång auditoriet via frigörande andning, mindfulness övningar och diverse rörelser. Efter det höll hon en intressant och inspirerande föreläsning om dansens helande förmåga och möjligheter att hålla människor friska.

Nina Johnston, kardiolog och överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala föreläste om kvinnors risk för hjärtinfarkt. Hennes forskningsområde är unga kvinnor och vi var nog flera som höjde på ögonbrynen över att det blir allt vanligare med hjärtinfarkt i denna grupp. Tyvärr var det inte så många unga kvinnor i publiken men flera av de äldre har säkert barn och barnbarn som kan befinna sig i riskzonen och intresset var stort.

Slutligen föreläste doktor Tom Grape, tills pensionen för några år sedan mångårig chef för Stress rehab i Norrtälje, numer konsult inom företagshälsovården. Han berättade om kännetecken för stressjukdom och vad man kan göra för att förhindra och rehabilitera stressrelaterade sjukdomar och syndrom –  också detta viktigt för att hålla sig långtidsfrisk.

Evenemanget var så populärt att det till och med kom åhörare från Täby. Totalt 130 kvinnor och tio män hade förmånen att få lyssna, fråga och diskutera. Föreningen fick ta emot mycket positiv respons efter evenemanget och det gör oss naturligtvis glada.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Vilka dagar vi haft i Almedalen!: Det har varit full fart från tidig morgon till sen kväll, vi har träffat många av er kära medlemmar och givetvis gjort allt vi kan för att skapa debatt och lyfta fram viktiga frågor kring kvinnors ... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika