MåBra Café för mångfald och integration

Nyheten publicerad: 2017-05-03

Det är så roligt att se hur vårt projekt ”MåBra Café” resulterar i givande, intressanta och trevliga möteskvällar runt om i landet.

Via länken HÄR kan ni se på vår Facebook-sida hur aftonen i Visby blev där vi höll till i Tjelvarkyrkans lokaler.

1,6 & 2,6 miljonerklubben har som mål att vara en inkluderande organisation och jobba med mångfald och integration och till dessa kvällar bjuder vi in utrikesfödda kvinnor för att umgås, lära känna varandra och även ta del i våra olika ämnen. Den här kvällen i Visby pratade vi om hur kvinnosjukvården fungerar där även gästföreläsare var inbjudna.

Det här är ett projekt vi jobbar varmt och intensivt med, i februari hade vi vårt andra arbetsmöte för att diskutera och komma upp med idéer om hur vi kan jobba för att inkludera fler utrikefödda kvinnor att ta del av vår klubb.

Våra kontaktkvinnor utifrån landet kom till Stockholm och medverkade i vårt projektmöte. Vår helg var full med intressanta föreläsningar från inspirerande kvinnor såsom Nyamko Sabuni, hållbarhetsdirektör på ÅF, och Solvig Ekblad, professor i mångkulturell hälsa- och sjukvårdsforskning på KI.

Våra kontaktkvinnor runt om i landet arbetar på egna initiativ och anordnar mötesplatser i form av MåBra caféer.

I Uppsala har MåBra Café gruppen redan haft några träffar där det diskuterades viktiga ämne som kvinnorna vill lyfta upp. Förutom kvinnohälsa, prata om kost, motion, varför det är viktigt att ta hand om sig själv, har även gemensamma aktiviteter såsom simning, gemensamma promenader och cykelutflykter.

 

 

I Stockholm har 1,6 miljonerklubben planerat att anordna tre träffar där vi diskuterar och lyssnar till föreläsare inom olika ämne som vi vill lyfta upp. Den 5:e april hade vi vårt första MåBra café i samarbete med organisationn Yennenga och deras medlemmar. Gabriella Svanberg pratade om stress och vi har haft otrolig givande och intressanta diskussioner kring livet i Sverige och livet som kvinna i allmänhet.

Vårt tredje MåBra Caféet  i Stockholm gick av stapeln i går, den 2: a maj, där vi bjöd in olika organisationer och gäster för att kunna nätverk och knyta kontakt med andra organisationer.

 

Till nästa arbetsmöte, den 12–13 maj, för Projekt Samverkan kommer vi att engagera  ytterligare fantastiska och inspirerande personer som berättar och föreläser. Vårt mål är att MåBra Café ska vara en mötesplats där personer med olika bakgrund kan mötas och ta del av varandras kultur och erfarenheter när det gäller kvinnors hälsa . Att tillsammans delta i glädjefyllda aktiviteter och få kunskap samt gemenskap.

 

Här kan ni ta del av vårt MåBra Café möte i Visby

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

GÖR DIN RÖST HÖRD: Vi kvinnor i alla åldrar måste göra våra röster hörda och uttrycka våra åsikter.  Vad du röstar på kan naturligtvis variera, men det är viktigt att du deltar i Europavalet och inte är passiv nu när... Läs mer »

Annonser

Bungypump
Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridArcameaBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerSaxå BrukVinkällaren GrappeCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika