Höstseminarium i Norrköping

Nyheten publicerad: 2018-10-22

Wivi-Ann Heurlin-Krantz hälsade ett 40 tal kvinnor välkomna till en kväll med intressanta föreläsningar om hälsa och mat.

Efter ett inledande mingel med goda wraps, kaffe och te presenterades Norrköpings nya kontaktkvinna, Birgitta Hunn, varefter vi fick lyssna på en intressant föreläsning av Ewa Hellberg, specialist i gynekologi. Ewa pratade om vikten av hormonbehandling av kvinnor i klimakteriet. Vi ska inte låta oss skrämmas av braskande rubriker i pressen utan söka hjälp när vi behöver.

 

   Ewa Helleberg

Professor Mårten Selgelmark från Lunds universitet, forskare inom njursjukvård, berättade om sambandet mellan njursjukdomar och andra sjukdomar t ex högt blodtryck och benskörhet. Det har visat sig att fler kvinnor än män lider av njursjukdomar. Många utan att veta om det. Det finns ett mycket enkelt och billigt sätt att genom ett blodprov konstatera om patienten har njurbesvär men tyvärr används sällan detta.

Efter en bensträckare fick vi ta del av föreläsaren och författaren Tommy Svenssons föredrag om hur vi kan få ett hälsosammare liv genom att välja bort mat med onödiga tillsatser. En verklig ögonöppnare för oss som inte haft förmånen att lyssna på Tommy tidigare.

Mot ett hälsosammare liv på alla fronter.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

ETT MER JÄMLIKT SAMHÄLLE GER FRISKARE KVINNOR: I december 1918 röstade riksdagen igenom att kvinnor från 21 års ålder skulle ha rösträtt. Beslutet innebar att kvinnor fick rösta i kommunalvalet 1919 och i riksdagsvalet 1921.  Det är cirka hundr... Läs mer »

Annonser

Bungypump
Efemina - Lösningen för dig som lever med ansträngningsinkontinens

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridArcameaBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerSaxå BrukVinkällaren GrappeCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika