1,6 & 2,6 på Bokmässan i Göteborg 27-30 september

Nyheten publicerad: 2012-09-13

Välkommen till vår monter B03:70

Bokmässan i Göteborg är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen och Europas näst största i sitt slag. 2012 års Bokmässa är den 28:e i raden och i år ligger fokus på Norden och den nordiska litteraturen. Vi från 1,6 & 2,6 miljonerklubben finns på plats under hela mässan och du hittar oss i monter B03:70. Här kan du bland annat träffa flera av författarna till vår nya antologi ”Livspusslet – hur gör man?”, prata med oss om kvinnors hälsa, bli medlem, och tipsa oss om idéer på aktiviteter osv.

Boklansering av ”Livspusslet – Hur gör man?”

På Bokmässan lanserar vi vår nya antologi: ”Livspusslet – Hur gör man?” av bland andra Ingemo Bonnier, Mari Jungstedt, Alexandra Zazzi, Jill Taube, Paula Ternström, Zinat Pirzadeh och Alexandra Charles. Vad är det som driver pusselgenerationen? Varför säger vi ja när vi egentligen vill säga nej? Vems prioriteringar är det som gäller? Och vad är det vi offrar i jakten på det perfekta livet?

 

 

Dessutom ordnar vi följande seminarium och program:

Fredag 28 september kl 8-10

Frukostseminarium på Hotell Eggers, Drottningstorget

Medverkande:         

Jill Taube, psykiater, och Alexandra Zazzi, kock, matskribent och författare

Anmälan:    

För detta seminarium krävs föranmälan, se mer info nedan. (Övriga aktiviteter är kostnadsfria och ingår i entrébiljetten till Bokmässan.)

Pris:        100 kr för medlemmar i 1,6 & 2,6 miljonerklubben och 120 kr för övriga. I priset ingår en enkel frukost.

 

Vi inleder helgen med ett frukostseminariumpå Hotell    Eggers med Jill Taube, psykiater och Alexandra Zazzi, kock, matskribent och författare.

”Hjärnan mår bra och bildar nya celler när vi rör på oss.” Jill Taube berättar om sambandet mellan det s k livspusslet, fysisk aktivitet och vårt välmående. Att röra på sig kan nämligen vara ett sätt att förebygga och att behandla många former av psykisk ohälsa.

"Genom åren har jag insett att varje liten bit av mig är en del av mitt livspussel och min identitet". Alexandra Zazzi är en av kapitelförfattarna till vår nya antologi ”Livspusslet – hur gör man?”

Läs mer om frukostseminariet och om hur du anmäler dig 

 

 

Lördag 29 september kl 14.00 – 14.20

Miniseminarium på Hälsoscenen, på Bokmässan

Medverkande:

 

Jill Taube, psykiater, och Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben

   

Alexandra Charles samtalar med psykiatern Jill Taube om livspusslet, fysisk aktivitet och antidepressiva effekter. - Hjärnan mår bra och bildar nya celler när vi rör på oss. Jill Taube arbetar med att sprida metoden FaR, Fysisk aktivitet på recept, i Stockholms läns landsting, och menar att motion kan jämföras med antidepressiv medicin, åtminstone vad gäller lindrig depression och ångest.

 

 

 

Söndag den 30 september kl 12

Plats ej bestämt ännu, men det blir inne på mässområdet så fråga gärna oss i montern.

Medverkande:

Zinat Pirzadeh, stå upp-komiker, Marie Jungstedt, författare, Jill Taube, psykiatriker, Camilla Läckberg, författare, Paula Ternström, skådespelare och Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben

   

 

Samtal mellan några av författarna i vår nya antologi ”Livspusslet – hur gör man?”. Vad är det som driver pusselgenerationen? Varför säger vi ja när vi egentligen vill säga nej? Vems prioriteringar är det som gäller? Och vad är det vi offrar i jakten på det perfekta livet?

 

 

Dagliga monteraktiviteter

Varje dag kl 12, 14 och 16 (utom då vi har seminarier) har vi aktiviteter i vår monter B03:70. Här får du möta någon eller några av författarna till ”Livspusslet – hur gör man” - Alexandra Charles, Zinat Pirzadeh, Camilla Läckberg, Jill Taube, Katerina Janouch, Mari Jungstedt, Monika Ahlberg, Paula Ternström, Alexandra Zazzi m fl.

Har du lust att ha lust?

På fredag den 28 september mellan kl 12-15 kommer också Helena Cewers, barnmorska och auktoriserad klinisk sexolog, att finnas på plats i vår monter och tala om lust.

 

 

Välkommen till fyra händelserika dagar med 1,6 & 2,6 miljonerklubben på Bokmässan i Göteborg!

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Låt oss hjälpa till....: Kära medlemmar! Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider! Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp. Ett initiativ... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520