Brokinds rehabiliteringsträdgård

Torsdagen den 3 oktober, en härlig höstdagseftermiddag, träffades vi ca 25 kvinnor från 1,6 miljonerklubben hos Anna Falkenberg i Brokinds rehabiliteringsträdgård. Vädret tillät honungsprovning  med the och hembakade skorpor ute i trädgården. Tänk att honung kan se så olika ut, ha så olika konsistens och smaka så olika. Vi provade och Anna berättade om sin trädgård där hon tar emot personalgrupper, chefer såväl som enskilda individer för samtal och rehabilitering. Anna är bla beteendevetare och även utbildad på Alnarp.

Därefter gick vi in i huset för att lyssna på näringsterapeut Ellinor Ladenberg som pratade om Supemat. Vi fick lära oss ”allt” som är värt att veta om frukt, grönsaker, nötter och frön. Tänk så mycket bra råvaror det finns och så mycket nyttigt vi kan få i oss. Berikade med nya kunskaper avslutade vi dagen med hemlagad höstsoppa med morotsbröd och härliga röror därtill och som avslutning äppelkaka och vaniljglass, allt gjort av oss tre som planerat denna dag. Jag vill varmt rekommendera Brokinds rehabiliteringsträdgård för att komma till ro och finna balans.

En föreläsning om supermat känns som ett måste i dessa dagar med alla tips och råd kring matintag. Underbart att ha gjort en härlig dag med två mycket duktiga kvinnor som representerar 2,6 och som är goda representanter för vår framtid.

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
kontaktkvinna