Utmattade mår bättre av kultur

Nyheten publicerad: 2014-01-28

 

Intresset var stort och besökarna många den 27 januari när Eva Boijner Horwitz i samarbete med 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Postkodlotteriet bjöd in till en pressträff på Musikhögskolan i Stockholm.

- Nu kan vi presentera nya svenska forskarrön som visar att utmattade kvinnor mår bättre, tänker bättre och får bättre kontakt med känslor efter olika kulturaktiviteter, berättade Eva Horwitz som är initiativtagare till projektet Kulturpaletten som nu har resulterat i Kulturhälsoboxen.

På plats fanns förutom Eva Horwitz även hennes kollegor och medförfattare - forskarna Töres Theorell och Walter Osika samt fler kulturproducenter kopp­lade till forskningsprojektet Kulturpaletten. Alexandra Charles fanns på plats och tackade för ett fint samarbete. Skådespelarna Marie Göranzon och Lil Terselius berättade om sina positiva erfarenheter av att möta utmattade kvinnor på vårdcentraler och hur dikter och teaterövningar kan ha en befriande och läkande effekt.

Kulturhälsoboxen är en box med samlade texter om kunskap och forskning från forskningsprojektet ”Kulturpalett på vårdcentraler”. Kulturhälsoboxen innehåller sex böcker om kultur och hälsa. Böckerna representerar de olika kulturhälsoområdena dans, musik, teater, film/bild, och stillhet. Boxen innehåller också Palettboken som sammanfattar resultatet från forskningsprojektet Kulturpaletten på vårdcentraler.

 

Läs mer om Kulturhälsoboxen

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Gå för hjärtat tillsammans med oss!: Kära medlemmar, Vilken märklig tid vi lever i! Mycket är tungt men annat är positivt. Vi vet att vi går igenom en historisk epok, som länge kommer att leva i folks medvetande. Idag... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520