Möt Eva i Helsingborg!

Att mötas över gränserna – som kvinnor och människor. Det är det som Eva Möller, vår kontaktkvinna i Helsingborg brinner för. Med sin långa erfarenhet av att jobba med kommunikation och kunskap har hon dessutom byggt upp ett nätverk som hon har stor nytta av även idag.

2004 tilldelades 1,6 miljonerklubben Nationalencyklopedins kunskapspris som Eva Möller var med och arrangerade i sin dåvarande roll som informationschef och projektledare för Nationalencyklopedin.

– Där träffades jag och Alexandra Charles för första gången och det blev början till vårt fina samarbete!

Kort därefter började Evas engagemang för klubben främst i form av samarbete under Almedals-veckan i Visby med hälsa, kultur och kunskapsfrågor tillsammans med inbjudna gäster från Nationalencyklopedins nätverk och expertis i panelen.

– I Helsingborg har jag fortsatt med att arrangera ”kunskapsluncher”. Vi bjuder in en intressant föreläsare som har anknytning till hälsa- och samhällsfrågor. Luncherna är ett tillfälle att möta nya kontakter, få information från klubben och äta en god lunch tillsammans – och förhoppningsvis gå därifrån med en ny insikt! Nästa lunch är Lill Lindfors, en av kärntruppens medlemmar, vår gäst i Helsingborg.

Även om det finns en mycket bra och aktiv klubb i närliggande Malmö tycks helsingborgsborna uppskatta en egen klubb.

– Jag brukar säga att även om vi är världsmedborgare, är vi i själ och hjärta väldigt regionala.

I år, 2014, blev dessutom det första året då Helsingborg hade ett eget Woman in Red. Kvällen blev en succé med bland andra en av årets stipendiater, Agneta Månsson-Broberg. På programmet stod även ett forskningsbattle med övriga specialister från Lund, ledd av Johan Wester. För underhållningen stod Nanne Grönvall med Ann Wilsons unga dansare från Helsingborg.

Eva ser sitt engagemang i klubben som en chans att göra skillnad – tillsammans kan vi förändra.

– Vi kvinnor kan leva under så olika villkor och det finns många orättvisor både i ett mindre och större perspektiv. Jag tycker det är viktigt att vi möts bortom gränser oavsett om det handlar om olika geografiska, kulturella eller ekonomiska förhållanden.

Eva bor precis vid havet i Viken i närheten av Helsingborg. Inte minst under stressiga perioder känner hon att det är en tillgång att bo så nära havet – en källa att hämta kraft ifrån.