Fartfyllt i Falun!

Det var inte bara fullsatt – utan mer än fullsatt! Nästan 100 vetgiriga kvinnor mellan 40 och 75 trängdes välvilligt i den minst sagt fullsatta lokalen på Hotellet i Falun där vi hade seminarium den 6 oktober.

–  Alla gick därifrån med ett leende på läpparna och vi fick flera nya medlemmar, berättar Åsa Högstedt, vår kontaktperson i Falun. 

Osteoporos är ett återkommande ämne på våra seminarier och även denna kväll var underbehandlingen av denna vanliga sjukdom i fokus. Överläkare Britt-Marie Nyhäll berättade att det fortfarande bara är en minoritet som får behandling.

Varje dag tar en person över 65 livet av sig. Även när det gäller psykisk ohälsa  verkar det finnas ett mörkertal när det gäller äldre människor som är deprimerade. Hur kan vi ge första hjälpen vid psykisk ohälsa hos mogna kvinnor och män? Om just detta – Själens ABC –  berättade Susanne Rolfner Suvanto, sjuksköterska och författare. Hon lockade även till skratt när hon fick oss att ifrågasätta normer som hur man ska vara när man är ”mormor”.  Får till exempel mormor ha ett sexliv?

Även Alexandra Charles lockade till skratt när hon delade med sig av sitt händelserika liv när hon berättade om sin memoarbok Livet är en dröm.  

Kvällen avslutades med att Elisabeth Wahlin, inspiratör och författare, talade om viken av vara medveten om sina tankar och sina val och om hur vi kan förhålla oss till andra människor även om vi inte alltid får den respons och det bemötande vi skulle önska.

 

Vi tackar både föreläsare och besökare för en härlig kväll!

Åsa Högstedt
kontaktperson i Falun

 


Fr hö: Elisabeth Wallin, Alexandra Charles och Susanne Rolfner-Suvanto