Miljonkören söker fler sångfåglar!

Att sjunga är roligt och att sjunga ihop är ännu roligare. Dessutom är det hälsosamt om man ska tro vissa forskare som menar att körsång minskar stresshormoner och ger dig bättre immunförsvar. Välkommen att prova på att sjunga du också den 16 mars då Miljonkören har öppet hus i Hjorthagen i Stockholm! 
Är du intresserad att komma, maila till miljonkoren@gmail.com

 

Lite historia om kören…

Miljonkören startade för fem år sedan och körledare var då Gudrun Bruna, sångpedagog, som precis kommit hem ifrån Barcelona där hon hade verkat i 10 år.
Där träffade hon Alexandra Charles och de kom överens om att starta en kör inom 1,6 miljonerklubben när Gudrun kom hem till Sverige igen.

Under åren har Miljonkören haft jul- och vårkonserter bland annat i Hedvig Eleonora kyrka och Sorunda kyrka. Ett par gånger har de sjungit i Seglora kyrka i augusti månad när Svenskar i Världen har haft sin familjedag på Skansen. De har även sjungit på lite andra ställen. För två år sedan var kören i Venedig och sjöng Vivaldi på fyra kyrkokonserter med professionella musiker.

2014 blev Elisabet Brander ny körledare. Elisabet är organist och körledare i Huddinge sedan 1994, där hon nu leder två körer i Huddinge församling: Kyrkokören och damkören Gaudia! Hon började sin karriär som organist, körledare och balettpianist som 17-åring och var sedan verksam som balettpianist dels på Stora Teatern i Göteborg, flera år på Kungliga Operan och sedan på Kungliga Svenska Balettskolan. Samtidigt har hon arbetat som organist, körledare och sopransolist i flera olika församlingar i Stockholm. Hon är flitigt anlitad som repetitör och ackompanjatör. Under åren 2001-2011 var hon även konstnärlig ledare och dirigent för Opera Vännernas kör Opera Viva. För närvarande är hon, utöver Miljonkören, även dirigent för kören Con Brio. Hon har också varit styrelseledamot i Stockholms stifts kyrkosångsförbund och Stockholms körförbund under många år. Elisabet var repetitör, organist och pianist på flertalet konserter i Blå hallen i stadshuset och i Berwaldhallen i samarbete med körförbundet. Hon är även ledamot i Jenny Lindsällskapets styrelse.

Öppet hus

Tid: 16 mars kl 18.00
Plats: Folkkulturcentrum, Artimisgatan 19 i Hjorthagen. T-bana Ropsten uppgång Hjorthagen.
OBS! Föranmälan via mejl till miljonkoren@gmail.com

 

Miljonkören uppträdde på 1,6 miljonerklubbens julfest på Dansmuseet 2014