Succé för Woman in Red på Oscarsteatern i Stockholm

Alla glada och pigga gäster fyllde snabbt salongen och ett program lett av konferencier Alexandra Charles satte igång. Lise & Gertrud var först ut med att värma upp publiken och därefter tog Åsa Regnér, jämställdhetsminister och Chris Heister, landshövding, över och delade ut fyra av sex forskningsstipendier från insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Karin Schenck-Gustafsson presenterar Agneta Månsson Broberg, Birgitta Sigvant, Björn Redfors och Francesco Paneni och deras forskningsprojekt.

Därefter avlöser föreläsningar och underhållning om vartannat. Divine tar ton och gör ett fantastisk framträdande. Agneta Månsson Broberg berättar om sin intressanta forskning ”Hjärtskador efter bröstcancerbehandling”, därefter tar Mai-Lis Hellenius över och berättar om ”Skärmsjukan” och att vi måste tänka på att röra på oss hela tiden, åtminstone lite varje timme.

Arja Saijonmaa sveper in i röd klänning till publikens jubel och sjunger för hjärtat. I pausen minglar alla besökare med våra utställare och får en lättare förtäring.

Karin Schenck Gutafsson fortsätter sedan med att berätta om ”Har vi jämställd vård?” som väckte en del med en a-ha upplevelse. Birgitta Söder tog sedan vid och berättade om sambandet mellan vår munhygien och hjärt- och kärlsjukdom.

Så var det dags för lite rörelse med Annette Lefterow som fick publiken att mjuka upp musklerna. Sigrid Bárány och Latifa Lindgren kom in på scen som plan A och B, vilket de förklarade närmare när de berättade om hälsa och kost.

När Vocalettes klev in på scen blev det fart och publiken fick återigen ställa sig upp och dansa. La grand finale blev det med en färgsprakande modevisning i rött, som Susanne Lanefelt avslutade med rock´n roll rörelser med publiken.

 

Arja – en sann stjärna på scenen!

 

Alexandra Charles, landshövding Chris Heister och jämställdhetsminister Åsa Regnér vid stipendieutdelningen

 

Agneta Månsson Broberg, Birgitta Sigvant, Björn Redfors och Francesco Paneni mottog stipendier för deras olika forskning på kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar. 

 

Hög stämning!

 

Sagolikt vacker musik med Lise & Gertrud

 

Tidigare jämställdhetsminister Nyamko Sabuni med sällskap

 

Latifa Lindgren och Sigrid Bárány föreläste om kost och hälsa, och var också med i den avslutande modevisningen

 

Mat och mingel i pausen



 

 

 

Divine – operatrion med gudomliga röster

 

Många passade på att köpa Divines skiva i pausen

 

Backstage: kvällens modeller i väntan på att gå modevisning

 

Vocalettes förvandlade Oscarsteatern till ett disco!

 

 

Modevisning i rött

Dominika Peczynski var en av modellerna på visningen

 

Susanne Lanefelt avslutade kvällen med rock´n roll