En härlig dag i Borås

Woman in Red i Borås

Att på Internationella kvinnodagen få träffa andra kvinnor och känna den glädje och gemenskap som genomsyrade dagen på Woman in Red i Borås var härligt.

De som stod som arrangörer för dagen var Lillemor Carlsson, Kerstin Oscarsson och Åsa Johansson hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnade sedan rodret över till dagens konferencier Ulrika Skoglund. Ulrika som också är en fantastisk sångerska uttryckte sin glädje åt att vara på ”hemmaplan” då hon numera är bosatt mer söderut.

Först ut att tala var kardiolog Camilla Barth från SÄS i Borås. Ämnet var ”hur man kan förebygga hjärtsjukdom”.

Vi hade även glädjen att presentera en av årets stipendiater, Björn Redfors, som föreläste om brustet hjärta-syndromet. Stressinducerad hjärtmuskelsjukdom – Takosubos syndrom som det heter i medicinska termer – är en underdiagnostiserad hjärtsjukdom som drabbar mest kvinnor.

Glada och pigga Ann Zandén och Eva Magnusson från GymMix såg sedan till att vi fick röra på oss med härlig pausgympa.
Latifa Lindberg, leg. dietist inspirerade oss till att kanske ”lägga om kosten” en smula. Hon gjorde en bra och inspirerande presentation kring mat, hälsa och kolesterol.

Skönsjungande Ulrika tog därefter ton med sin fantastiska röst och det följde ett härligt potpuri välkända låtar. Det svängde, hon bjöd på en show som ledde till handklappning och spontandans bland publiken.
Sist men inte minst, Inger Johansson från Örns hade med sig fem mannekänger som visade vårens mode.
Avslutningen på dagen blev det med allsång, ”Vår sång”, med text av Lill Lindfors.

 

Text och foto: Lillemor Carlsson

 

TACK till ICA Maxi, Katrin Skoglund(änglakort), Leksandsbröd, LS Ludvig Svensson, Medica Nord, Orkla Health(Omega3), OTK Taxi, Palace, Tandvård mot tobak, Unilever, Örns för fina bidrag i våra goodie-bags samt till de butiker i Borås o Mark som skänkt så fina vinster.

 

Det var svårt att stå stilla när Ulrika sjöng

 

Mannekängerna från modevisningen

 

Lillemor Carlsson och Heli Heino

 

Glad trio på väg till lunch

 

Lillemor, Kerstin och Åsa – dagens arrangörer