En eftermiddag med kvinnor i fokus

Woman in Red i Ljusdal 2015

Den 8 mars så ordnades Woman in Red i Ljusdal som ett samarrangemang mellan Ljusdals Kvinnor i Förening, IF Pulsen och 1,6 miljonerklubben.
Woman in Red firas alltid på Internationella kvinnodagen och i år var vi i den nyrustade restaurangen i Folkets Park i Ljusdal.

Det blev en lyckad eftermiddag trots att vår konferencier och artist, Ulrika Beijer, insjuknade på lördagen. Istället ställde Louise Eng upp som konferencier och gjorde det med bravur.

Eftermiddagen inleddes med underhållning av familjen Olsson, under namnet TriOl. Samtidigt serverades Afternoon Tea med goda små snittar som Ljusdals Hembygdsförening svarade för. Efter en trevlig första timme berättade Curt Olof Wennberg om Folkets Parks historia.

Därefter sjöng Céline Estassy, som deltog med sina barnkörer, och även tog solosången istället för Ulrika Beijer. 1,6 miljonerklubbens kontaktkvinna i Ljusdal, Lisa Månsson Rydén, höll därefter ett invigningstal kring Internationella kvinnodagen. Invigningstalet följdes av sång av Céline Estassy innan Louise Eng berättade om kampanjen Woman in Red.

Därefter följde ett bejublat uppträdande av Céline Estassys minikör med barn mellan 3 och 6 år som sjöng flera fina och roliga sånger med liv och lust.

Agneta Månsson Broberg, kardiolog och medicine doktor vid Kardiologiska kliniken, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, en av stipendiaterna som har fått stipendium från Kvinnor och Hälsas forskningsfond, höll därefter ett mycket intressant föredrag om ”Hjärtsvikt, en folksjukdom”.

Efter att Louise Eng hade berättat lite om 1,6 miljonerklubben så blev det mer sång av Céline Estassy men nu med hennes äldre barnkör. Hela eftermiddagen avslutades med allsången ”I natt jag drömde”.

Tack alla våra företag för sponsring!