Seminarium i Uppsala

En vårkväll i Uppsala med många intressanta ämnen på vårt seminarium. Inledningsvis med smörgås och kaffe och en presentation av Alexandra Charles vår ordförande.

Tom Wiklund, överläkare från cancersjukhuset Docrates tog sedan över för att prata om Prostatacancer och hur det kan vara en kvinnofråga? Män vill sällan prata om hälsa och det är tabu att prata om prostatacancer. Solveig Ternström hjälpte till att förklara problematiken och vikten av tidigt upptäckt.

Sedan tog Pantelis Antonodimitrakis, medicinsk. Dr vid Akademiska Sjukhuset över och berättade om Osteoporos, en kvinnosjukdom som hamnat i skymundan.

Alexandra Charles, kåserade om sitt händelserika liv med avstamp i sin bok Livet är en dröm. Från resan som nattklubbsdrottning till hennes idag stora arbete för en jämlik och bra kvinnohälsa och vård.

Så blev det en liten paus för att sträcka på benen och sedan fortsatte programmet med fler intressanta ämnen.

Tommy Cederholm, överläkare och professor i klinisk nutrition vid Uppsala Universitet förklarade vinsterna för äldre med att styrketräna och äta rätt- man kan bromsa åldrandet!

Torra ögon var också ett ämne som berörde många och hur kan Omega 3 hjälpa personer med just torra ögon? Fredrik Källmark, med. dr., universitetslektor vid Karolinska Institutet, redde ut problematiken kring torra ögon och berättade om en aktuell studie i ämnet.

Sist ut var Latifa Lindgren, dietist som förklarade väldigt lätt förståligt med plan A och B hur vi ska äta för en fräschare insida.

Det var ett fullspäckat program och alla åhörare var nöjda och glada när de sedan gick hemåt.

Pantelis Antonodimitrakis  

föreläsare om Osteoporos

Tom Wiklund föreläsare från              

Docrates och Åsa

Nöjda åskådare Nöjda åskådare