Livlig kväll i Stockholm

Publiken minglade livligt innan dörrarna öppnades till seminariet och salongen fylldes sedan snabbt och många anteckningsblock kom upp för att ta noteringar om allt intressant som det berättades om. Publiken var verkligen intresserad, engagerad och ställde många frågor.

 

Först ut var Andreas Heddini, med. dr, epidemiolog och specialist på luftvägarans sjukdomar, som förklarade problematiken kring astma och KOL och hur behandling av dessa folksjukdomar är och om den är tillräckligt följsam i dagens samhälle.

Efter att vi fått insikt i detta så förklarade läkemedelsföretaget GSK hur en ny app kan hjälpa astmatiker i vardagen. Det var flera som laddade ner och skulle tipsa sina anhöriga om den.

 

Liv Dalsgaard, farmaceut och utvecklingschef för nyponprodukter vid Orkla Health berättade om nypon och dess superkrafter, som bla kan hjälpa oss att hålla våra leder rörliga och smidiga.

 

Efter en paus med glatt mingel så tog Tommy Cederholm, överläkare och professor i klinisk nutrition vid Uppsala universitet över och förklarade hur vi kan bromsa åldrandet genom att styrketräna och äta rätt.

Stefan Arver, docent endokrinologi, Karolinska universitetssjukhuset talade om lust och funktion mitt i livet.

 

Ann Allan, författare, sångerska, bloggerska och ambassadör för Alzheimerfonden, avslutade sedan kvällen med att läsa ur sin bok ”Jag såg något i dina ögon, mamma”. Om svårigheterna att förlora någon som fortfarande finns.