Sprudlande i Linköping

Det blev en sprudlande kväll på Woman in red i Linköping på internationella kvinnodagen, 8 mars. Wivi-Ann Heurlin-Krantz, ambassadör i Östergötland höll i trådarna på det nästan fullsatta eventet där totalt 450 personer samlats för att få information och inspiration om kvinnlig hjärt-kärlsjukdom.

Aktuella föreläsningar

Först var det dags för aktuella och intressanta föreläsningar. Professor Björn Klinge från Karolinska institutet föreläste om tandhälsa och hjärtproblem medan överläkare Laila Hubbert, Linköpings universitetssjukhus föreläste om hjärtsvikt och bröstcancerbehandling. Louise Ridderström, vd för Louise Matupplevelser, gav högaktuell information kring mat, miljö och hälsa.

Lise&Gertrud

Föreläsningarna inramades av lokala artister och en konsert med Lise&Gertrud. Under kvällen fick gästerna även besök av Selma Lagerlöf gestaltad av Carina Perenkranz, nyutnämnd ambassadör för 1,6miljonerklubben.

På plats fanns också en eminent orkester som ackompanjerade både skådespelaren Tina Holmgren, sångerskan Cecilia Lövdahl-Lundgren och modellerna som visade allt från badmode till de långa röda klänningarna.

Kvällens lotteri inbringade så mycket som 37.500 kr till Insamlingsstiftelsen Kvinnor och hälsa.
Tobias Pihblad sjunger för Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson
Överläkare Laila Hubbert
Pausmingel med bubbel
Pausmingel med bubbel
Wivi-Ann Heurlin-Krantz, ambassadör för 1,6 miljonerklubben i Östergötland