Sköldkörteldagen

Nyheten publicerad: 2016-05-06

Forskningen i Sverige är eftersatt och kunskapen inom primärvården är låg – vilket ger många kvinnor en lägre livskvalitet. World Thyroid Day/Internationella sköldkörteldagen firas runt om i världen den 25 maj för att öka medvetenheten kringsjukdomen.

Om sjukdomen hypotyreos: Underfunktion i sköldkörteln är en sjukdom som ger brist på de hormoner sköldkörteln producerar (T4, T3, T2, T1 och kalcitonin). Sköldkörtelhormonbrist ger en nedsatt ämnesomsättning i kroppens alla celler, vilket kan resultera i många och olika symtom.
Andra diagnoser: Vanligaste diagnosen är underfunktion, men sköldkörteln kan även drabbas av hypertyreos (överfunktion), sköldkörtelcancer m.m.

Läs mer: www.skoldkortelforeningen.se  

 

Välkommen på Sköldkörtelföreningens evenemang som uppmärksammar den internationella sköldkörteldagen. 

Missa inte en späckad heldag med Sveriges vassaste endokrinlog Stefan Sjöberg som berättar om sin senaste forskning, danska författaren Helle Sydendal vars bok förändrat vården i Danmark och paleoexperten Cecilia Nisbet Nilsson som presenterar sin Autoimmun kokbok – läkande paleokost. En heldag i hälsans tecken med chansen att träffa experter inom området och samtala med andra i samma situation under en trevlig lunch.

Datum: Lördag den 21 maj kl 10–18.

Fullständigt program: http://skoldkortelforeningen.se/nu-kan-du-kopa-din-biljett-till-skoldkorteldagen-2016/

Här köper du biljett: https://billetto.se/sv/events/skldkrteldagen/tickets

 

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Musik ska byggas utav glädje!: Av glädje bygger man musik! Ja, ni hör ju själva underbara Lill Lindfors rader som verkligen är glädje, såväl för öronen som för själen. Precis som all kultur är och för mig personligen ligger musi... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
Coala LifePeptonic Mediacal ABScandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBig TravelMedilensOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.comvikinglinevikingline