Frisk och glad hälsodag

Den 4 september fylldes gräsplätten mellan Villa Källhagen och Sjöhistoriska museet av glada och förväntansfulla besökare till Hälsodagen. Tillsammans slog vi rekord i familjeyoga med 790 deltagare som följde Anette Lefterows instruktioner och yogapositioner från scenen.

För både stora och små

Under dagen fanns det aktiviteter för både stora och små. Alla barn fick träffa Babblarna, träna cirkusträning med Cirkus Scott, hoppa i hoppborg,  spela Pokémon go och träffa djur från Skansen.

Alla som ville kunde också delta i vår hälsopromenad där pengar samlades in till hjärt-kärlforskning. Förutom dans och gymping kunde man också slappna av i vårt pop up-spa med gratis spa-behandlingar. Det fanns också möjlighet att vaccinera sig mot TBE genom Fästingambulansen, ställa hälsofrågor till läkare, sjukgymnaster och personliga tränare samt lära sig första hjälpen.

Under dagen samlades vi också för att lyssna på Läkarpodden med Tilde de Paula och doktor Mikael som livsända sitt premiärprogram under Hälsodagen.  

Hälsodagen är en rikstäckande kampanj för folkhälsan med fokus på rörelseglädje för hela familjen. Förutom i Stockholm anordnas hälsodagen i:

[[slider id=”4″]]

Linköping

Uppsala

Umeå

Västerås

Helsingborg

Malmö

Gotland

Örebro