Woman in Red Norrtälje

Nyheten publicerad: 2017-05-02

På Internationella kvinnodagen anordnade 1.6 & 2.6 miljonerklubben i Norrtälje i samarbete med Roslagens kvinnonätverk och Norrtälje FN-förening och med sponsring av bland andra Roslagen Sparbank.

Ett seminarium under rubriken ”Ändra livsstil och bli långtidsfrisk”. Detta var det första evenemang som organisationen anordnade i Norrtälje på länge, då det tills i höstas inte funnits någon kontaktkvinna på flera år.

Seminariet ingick i marskampanjen Women in Red. Kvällen inleddes med att Anna Rosén, adjunkt på GIH med rytmik och dansterapi som specialitet fick igång auditoriet via frigörande andning, mindfulness övningar och diverse rörelser. Efter det höll hon en intressant och inspirerande föreläsning om dansens helande förmåga och möjligheter att hålla människor friska.

Nina Johnston, kardiolog och överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala föreläste om kvinnors risk för hjärtinfarkt. Hennes forskningsområde är unga kvinnor och vi var nog flera som höjde på ögonbrynen över att det blir allt vanligare med hjärtinfarkt i denna grupp. Tyvärr var det inte så många unga kvinnor i publiken men flera av de äldre har säkert barn och barnbarn som kan befinna sig i riskzonen och intresset var stort.

Slutligen föreläste doktor Tom Grape, tills pensionen för några år sedan mångårig chef för Stress rehab i Norrtälje, numer konsult inom företagshälsovården. Han berättade om kännetecken för stressjukdom och vad man kan göra för att förhindra och rehabilitera stressrelaterade sjukdomar och syndrom –  också detta viktigt för att hålla sig långtidsfrisk.

Evenemanget var så populärt att det till och med kom åhörare från Täby. Totalt 130 kvinnor och tio män hade förmånen att få lyssna, fråga och diskutera. Föreningen fick ta emot mycket positiv respons efter evenemanget och det gör oss naturligtvis glada.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hormoner uppåt väggarna!!: Jag hoppas att ni tycker om vår podd Maqt & Miljoner som jag gör tillsammans med Åza Brennander! Vi bjuder in gäster och pratar om allt som har med samhällsengagemang att göra. Från politik till hä... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
BioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika