Höstseminarium i Motala 25 september

Nyheten publicerad: 2017-09-28

Ett 50 tal besökare träffades på Motala Convention Center för att initialt inta en fantastisk skaldjurssoppa med bröd. Mätta oc belåtna kunde vi sedan lyssna på Peter Johansson som är verksam i Linköping och Norrköping dels som sjuksköterska på kardiologen men och dels som bitr professor vid Universitet med undervisning av blivande läkare. Kvällens tema var hjärtsvikt, diagnos och behandling och på ett mycket informativt sätt berättade Peter om vad som händer i kroppen när hjärtat sviktar. I många fall är detta en kvinnlig sjukdom som är kronisk och som kräver medicinsk behandling. Han såg också en del problem med att patienter som farmakologiskt behandlas upplever sig må bra och slutar med sin medicin tillföljd att patientens tillstånd försämras.

Efter denna spännande föreläsning lyssnade vi till Lotta Lexén en ganska ny Motalaförfattare som nu har skrivit två böcker ”Genom dig” och ”Förlust”, två riktiga rysare. Vi kan nog förvänta oss fler böcker från Lotta för hon har mer att berätta. Hon beskrev också processen från manus till att blir refuserad och ge ut boken på eget förlag och därefter marknadsföring. Hon sa att hon lärt sig mycket av denna resa.

Kvällen fortsatte med att Petra Segerberg och Ivana Vidakovic från Resia tog oss med på en ”Karibienkryssning” med mycket lyx och aktiviteter och avkoppling. Ivanas resmål var Kroatien, det land som hon själv kommer ifrån. En presentation som innehöll många stämningsfulla bilder från mysiga gränder, finas stränder, billiga och goda måltider och ett vänligt folk.

Som avslutning hade vi modevisning där Blåklinten i Motala visade höstmodet tillsammans med 00-design som visade häftiga glasögonbågar.

Kvällens lotteri gav ett bidrag till Insamlingsstiftelsen och vinsterna var bla skänkta av Blåklinten, 00-design och Resia.

 

  

  

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
ambassadör

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Underbara, viktiga Women in Red!: Vilken fantastisk kväll vi fick på Oscarsteatern i måndags! Det var minst sagt fullt till sista platsen och det var en sådan lycka att få stå på scenen och titta ut över den magiska publik, i en fu... Läs mer »

Annonser

Bungypump

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
Maqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABMathem i Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimBig TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika