Woman in Red – en härlig kväll i Visby

Nyheten publicerad: 2018-04-25

Vi var 85 personer som samlades på residenset hos landshövding Cicci Schelin-Seidegård som en inledning på Woman in Red i Visby.

Marie Nilsson från Ainbusk spelade och sjöng, stort Tack Marie för att du kom och förgyllde vår stund med din sång och härliga humor!

 

Vi bjöds på snittar och bubbel och lotter såldes för fullt. Alla pengar går till stiftelsen Kvinnor & Hälsa och blir ett fint bidrag till den forskning kring kvinnohjärtat, som ju under Woman in Red står i fokus. Tack landshövdingen och staben på residenset för allt!

Gemensam promenad över till Clarion Wisby Hotel, där vi fick lyssna till våra föreläsare; Karin Schenk Gustafsson, professor på Karolinska Institutet och Anna Winblad, överläkare på medicinska kliniken på Visby lasarett. Så intressant att lära mer om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar. Att vi inte alltid får den vård vi behöver och att signalerna är annorlunda när vi kvinnor drabbas av en hjärtinfarkt än männen. Något som man inte alltid vetat om i vården, men som väl är börjar detta ändras. Vi fick också lära oss hur hjärtvården fungerar på Gotland. T ex får våra hjärtpatienter åka över till Karolinska för att få PTI (ballongutvidgning) behandling *Avrundade gjorde Frida Johansson, som arbetar som personlig tränare och hälsocoach på Hälsan på Gotland. Det är mycket man kan förebygga genom att jobba med sin träning och mathållning – som om vi inte vissteJ men det är en annan sak att liksom göra det!

  

Den italienska buffén dukades fram och nu var vi alla hungriga. Det var verkligen gott, tack Clarion! Borden hade dekorerats med massor med hjärtan i keramik, utlånade av Hjärtfabriken här på ön.

   

En höjdpunkt under kvällen är också vinstutdelningen på lotteriet. Tack alla företag, som så generöst bidrog med de fina vinsterna.

Vill också till sist tacka våra sponsorer, som bidrog med ekonomiska bidrag så att vår fina kväll kunde genomföras; Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea och Akka Hemservice!

 

En mycket lyckad kväll och så roligt att för första gången vara med, tycker

Eva von Krusenstierna, ny kontaktperson för 1,6 &2,6 miljonerklubben, Gotland.

 

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Sommaren närmar sig: Vid en festlig, traditionsenlig ceremoni på Skansen den 6 juni, på Sveriges Nationaldag, fick 1,6 & 2,6 miljonerklubben motta en fana från Hans Majestät Kung Carl XVI Gustafs hand. Vi är förstås... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
MylanHemfridArcameaBioGaiaGedeon RichterPfizer ABiZafeAmgen ABBayerSaxå BrukVinkällaren GrappeCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMatkomfortStar for life i Sydafrika