Lunch hos Landshövdingen i Karlskrona

Nyheten publicerad: 2018-05-03

Med anledning av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens 20 – årsjubileum, blev vi exklusivt inbjudna till lunch hos Blekinge Läns Landshövding Sten Nordin, på Residenset i Karlskrona den 5 april.

En lunch där vi även fick lyssna på Victoria Carlsson – Wahlgren, Jämställdhetsexpert och arbetar på Länsstyrelsen i Karlskrona. Hon gav en intressant inblick i arbetet och hur det ser ut ibland annat Blekinge Län kring hälsan gällande rökning, alkohol, frukt och grönt och psykisk ohälsa kring suicidiet.

Vi fick även höra Sten Nordin tala om hur viktigt det är att med forskning och att vi gör ett fint arbete för kvinnor, och män. Han pratade även  Blekinge, Karlskrona och att bo på residenset, där han även verkade som guide då vi fick en rundvandring i residenset.

Till stor glädje fick vi även lyssna på Alexandra Charles von Hofsten, som berättade om klubben och dess verksamhet. Och betydelsen för fortsatt forskning på kvinnors hälsa, och vad vi kan själva kan göra för att bidra till den.

Vi fick avnjuta en alldeles fantastisk vegetarisk buffé med kaffe och choklad. Stort Tack till Sten Nordin med fru Hanna Hesser Nordin.

 

Mira Mathesdotter och Alexandra            Alexandra Charles von Hofsten                                                                                       berättade om klubben 

 

 

Ulf Svensson , Monica Svensson och Mira Mathesdotter och Alexandra 

Lunch residenset Sten Nordin

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Hälsa för kroppen och knoppen!: Efter en härlig och skön sommar som kanske har gjort oss lite latare på grund av värmen, behöver vi alla sätta igång med upplyftande och rolig motion för kroppen och knoppen igen. Jag tränar o... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika