Woman in Red i Ystad

En härlig eftermiddag med fokus på hjärtat blev det i Ystad. Uppskattade Ystads-profilerna Björn Ranelid och Sara Li satte dessutom extra krydda på upplevelsen.

Platsen kunde inte vara mer perfekt än vackra Ystad Saltsjöbad och SPA med havet brusandes inpå knuten. Det blev en inspirerande, underhållande och lärorik eftermiddag med information och insamling för kvinnors hälsa med hjärtat i fokus.

Föreläsningar och underhållning

Omtyckta Björn Ranelid gjorde ett bejublat framträdande och pratade om kvinnan och hennes rättigheter i samhället, passande nog på Internationella kvinnodagen! Sara Li – ännu en kär Ystad-profil, sjöng ”Mirakel” tillsammans med Björn och fint ackompanjemang. Sara bjöd även på ytterligare två låtar med sin fantastiskt fina röst – som berörde djupt in i våra hjärtan!

Diabetolog Mona Landin Olsson gjorde en mycket uppskattad föreläsning om kvinnors hjärt- och kärlhälsa. Frågorna och elogerna var många från publiken.

Före pausen släppte alla loss till latinamerikanska sambarytmer med instruktören Luzmey Molina Rivera! Taket nästan lyfte av all energi och glädje i rummet.

Leg sjuksköterska Zarita Nilsson med specialistkompetens inom sömn och dess hälsoeffekter delade med sig av värdefulla tips och råd hur vi kan förbättra vår sömnkvalitet. Lovisa Ersson, personlig tränare och fil.kand i kostvetenskap föreläste om konditionsträningens betydelse för hjärt-och kärlhälsan. Förståelsen för motionens betydelse lär öka markant hos alla efter denna givande föreläsning.

Modevisning i rött

En modevisning i rött avslutade denna fantastiska eftermiddag med Johanna Lind Clausen i spetsen – Fröken Sverige 1993. Hon gjorde en mycket värdefull och generös insats både med att strukturera modevisningen och ta hand om våra fina modeller och samarbetspartners.

Pontho hair visade vårens hårtrender och modellerna sminkades av Jessica från Vackra Hudvård & Design. Barbro André, PR-konsult med lång erfarenhet från modevärlden, presenterade modellerna med mycket humor och värme och lockade fram många skratt.

Jenny André presenterade en uppskattad lottdragning där man fick välja sina priser efter hand. Även några av volontärernas barn sålde lotter med rykande åtgång till damerna.

Vi avslutade kvällen med att sjunga ”Låt hjärtat va´me” under ledning av Monica Lauterbach Olsson, 1,6 miljonerklubbens kontaktkvinna i Ystad.

 

Tack!

Vi, Cecilia Grave och Monica Lauterbach Olsson, vill framföra vårt hjärtliga tack till deltagare, medlemmar, artister, föreläsare, generösa sponsorer, volontärer och utställare. Tack till Carina Nilsson på YSB som gjorde ALLT hon kunde för bästa service till alla, – en oerhört skicklig koordinator. Tack också till Ystad Saltsjöbad och dess fantastiska personal och JP Ljud och ljus!

Ett varm och sammanfattande tack till alla som deltog före, under och efter eventet som ställt upp med suveränt engagemang och sin tid. Ni bidrar allihop med en värdefull insats. Tillsammans är vi starka och stärker även banden mellan generationerna.

Vi har tacksamt mottagit många värmande ord muntligt, via mejl och telefonsamtal och de som deltog ser fram emot nästa WIR i Ystad. Tack för fin feedback!

Håll utkik efter kommande seminarium i Ystad senare i vår!

 

Cecilia Grave och Monica Lauterbach Olsson
1,6 & 2,6 miljonerklubbens kontaktkvinnor i Ystad

 

T.v. Zumba med Luzmey Molina Rivera   T.h. Sara Li på scen

 

Före pausen fick vi prova på zumba. Längst fram står Monica Lauterbach Olsson, 1,6 miljonerklubbens kontaktkvinna i Ystad

 

Cecilia Grave, kontaktkvinna för 2,6 miljonerklubben i Ystad