Woman in Red i Linköping

Woman in Red i Linköping gick av stapeln den 6 mars på Konsert & Kongress. Det blev en härlig kväll och tack för alla positiva mail och sms! Kvällen började med mingel och mat samt besök hos våra tio utställare. Under tiden underhöll Bruno Andersson och Nils-Inge Johansson på flygel och gitarr.

Mai-Lis Hellenius föreläste om mat och motion

Programmet inleddes med Sara Alm och Lisa Fornander, elever från Lunnevads folkhögskola som framförde Gabriellas sång. Därefter tog professor Mai-Lis Hellenius vid och pratade om ”Mat som man blir frisk och glad av”.

Kvällen fortsatte med Dubbelkvartetten Fram som växt fram från Studentspex i Linköping och därefter fortsatt med sin underhållning. En del av de härliga låtarna var delvis direkt riktade till kvinnan!

Efter paus med bubbel och besök hos utställare fortsatte Mai-Lis Hellenius och pratade om ”Att stå upp för hälsan” – om hur viktigt det är att röra på sig.

Lena Sjöberg, ordförande Tandvård mot Tobak, kom därefter med information om det tänkta målet ett rökfritt Sverige 2025. Idag vet vi att 45 barn varje dag debuterar som rökare.

Sketcher och modevisning

Carina Perenkranz, marsflicka i vår kalender och ena halvan av radarparet Judith och Judith underhöll oss med en sketch om var ett läppstift kan befinna sig under en festkväll. Många härliga skratt!

I årets modevisning tog jag ett litet nytt grepp och bjöd in fem designers i närområdet som visade upp delar av sina kollektioner. Härligt att det finns så många kvinnor som vill och vågar och som har som motto att tillverka personliga kläder med hög kvalitet. Vi visade också prov på vad man kan köpa som second hand. Om man väljer kläder av god kvalitet kan de användas ”ytterligare en gång”. Modevisningen avslutades med långa klänningar i rött som visades av vår landshövding, länsrådet, borgmästaren, rektorn för universitetet och Nulinks vd.

Lill Lindfors avslutade kvällen

Kvällen avslutades med Lill Lindfors och Mats Norrefalk, alltid ett säkert kort. Det är så härligt att ha dem på scen. Tack Lill för allt du gör för 1,6 miljonerklubben.

Vårt lotteri gav ett resultat på 21 000 kr till Insamlingsstiftelsen Kvinnor och hälsa. Tänk om vi hade haft fler lottringar. Lotterna tog slut alldeles för snabbt!

Tack alla sponsorer för vinster och material till fina goodiebags. Tack alla som hjälpte till denna kväll och ett stort tack inte minst till alla besökare som gjorde denna kväll så minnesvärd.

Vi ses måndagen den 9 mars 2015, samma plats som i år.

 

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
Kontaktkvinna för 1,6 miljonerklubben i Linköping

 

 

 

 

Wivi-Ann Krantz Heurlin, kontaktkvinna för 1,6 miljonerklubben, och Carina Perenkranz, ena halvan av Judit & Judit

 

Lill Lindfors och Mats Norrefalk

 

Modevising