Woman in Red i Örebro

Helkväll i Örebro med kvinnoperspektiv

Kost, motion, sång och musik är några av delarna som behövs för ett gott liv och ett friskt hjärta. Torsdagen den 13 mars var det dags för Woman in Red i Örebro. Läs journalisten Inger Perssons fina reportage.

Ett säkert vårtecken i Örebro och många andra platser i landet är när 1,6 miljonerklubben bjuder in sina medlemmar till Woman in Red-dagen i anslutning till Internationella Kvinnodagen.

Kvinnorna som är ambassadörer i Örebro och hade ordnat denna trevliga kväll var Monica Wahlgren, Margareta Svidén och Anita Ulvdell.

Platsen för årets Woman in Redträff var Örebro Slott och hit kom mest kvinnor, och väldigt många hade något rött på sig. Kvällen inleddes med mingeltallrik innan det var dags att inta Rikssalen där Marie Mian från 1,6 miljonerklubbens kärntrupp hälsade alla välkomna.

Kvällen var fylld med trevliga och intressanta föreläsare och underhållare. Först ut var Petra Weckström från Örebro Länsteater som berättade om verksamheten där. Eftersom kvinnans hjärta står i centrum för klubben så föreläste Katarina Palm, läkare inom kardiologi, fysiologi och internmedicin. Hon talade om förmaksflimmer ur kvinnligt perspektiv. Katarina arbetar halva tiden på universitetssjukhuset i Örebro och andra halvan på Karlskoga Lasarett.

Denna kväll fylldes scenen med kvinnor och nästa par ut var Lise och Gertrud. Två härliga tjejer som uppträder på Intiman i Stockholm. De tog publiken med storm med sin sång och musik där både Povel Ramel, ABBA och Elvis Presley fanns med på programmet.

Mat och kost är viktigt för ett bra liv och vad man bör äta eller inte äta talade leg. dietisten Maria Wirén om. Hon berättade om de nordiska näringsrekommendationerna. Marias tips var att vi ska äta mindre rött kött, minska på dryck med tillsatt socker, mindre salt och alkohol. Vad vi kan äta mycket av är grönsaker och baljväxter, men det är bättre att tänka kvalitet före kvantitet. Ett gott råd var ”Bättre att äta nästan rätt – än exakt fel”.

Från Örebro universitets idrottsförening kom Linnea Aronsson som visade rörelser i vardagen för smidighet och välbefinnande.

Hur vårens mode blir är alltid spännande att se. De som var på slottet vet precis hur de ska vara klädda. Som avslutning på en intressant kväll följde modevisning. Det var kläder och hattar från Törnqvists Hattar och Mode och skorna kom från Svidéns Skor. Vill man vara rätt klädd så är svart- och vitrandigt ett tips, även hattar med stora brätten.

För 1,6 & 2,6miljonerklubben
Inger Persson
journalist

 

Maria Wirén och Marie Mian

 

Lise och Gertrud

 

Modevisning